buči
|
Jaz sem čakala res do 4 meseca. Ker je naš zalivanček, so rekli, naj počasi začnemo. Začela sem z riževo kašico. Najbolj mu je bila dobra bananina od Alete, ker se nikakor ne zgosti in res ostane bolj tekoča, čeprav je kar nekaj časa. Potem smo poskusili s kuhanim jabolkom, pa hruško, banano in bučko. Ko smo uvedli korenje in blitvo, je dobil reakcijo, pa smo za en mesec oboje prekinili. Vse, razen banane, sem skuhala (surovo jabolko mu ni bilo najbolj všeč), zmiksala, dodala vodo, v kateri se je stvar kuhala, in dodala malo riževih kosmičev ali pa prosene kaše v kosmičih. Pravijo, da je zelenjava težje prebavljiva, kot sadje, ampak pri našem se ne kaže kakšne velike razlike. Sem se pa držala tele tabele oz. raje tudi počakala malo dlje: 0 - 4 mesecev: dojenje oz. prilagojeno mleko 5. mesec: jabolko, banana, riž, koruza v kosmičih 6. m.: hruške, marelice, slive, češnje, korenje, koleraba, špinača, blitva, bučke 7. m.: jagodičevje, krompir (raje kasneje), brokoli, mlad stročji fižol, pšenica in rž in ječmen (raje kasneje), belo meso piščanca, purana, jagnetina, otroški piškoti v kašicah (raje kasneje) 8. m.: svež kravji sir, skuta, limone, pomaranče, grenivke, kruh, postrv, bela riba, teletina, zajec, maslo 9. m.: jogurt, kislo mleko, grah, repa, paradižnik, testenine, rumenjak, temno meso piščanca, purana, piškoti za grizenje 10. m.: smetana, zelje, por, junetina, govedina, pudung 11. m.: mleto koščičasto sadje, mešane žitarice in kosmiči za dojenčke, peteršilj, česen, čokolada v prahu 12. m.: mešano sadje, leča, fižol, plava riba, beljak, sladoled 13. m. in dalje: polnomastno mleko, trdi in topljeni sir, sardine, kosmiči, svinjina, siho meso, slanina (v majhnih količinah) Bodi prilagodljiva in veliko eksperimentiraj. Meni je na pediatrični zdravnica rekla, da naj otrok je, kar mu pač paše, zato ga ne silim, ko mu sedaj kaj pač ni všeč. Lp
|