Gina -> RE: šoloobvezni otroci in počitnice (21.6.2010 19:49:25)
|
IZVIRNO SPOROČILO: kekso Saj sem vesela, da ga imam kje pustiti, ampak če se mu ne nekaj dogaja mu kmalu postane dolgčas. Ali svojim otrokm med počitnicami daste kakšne zadolžetve, npr. vsak dan nekaj prebrati ali kaj napisati... Mogoče imam butasto vprašanje, ampak resnično me zanima, ali res misliš, da si dolžna 8-letnega otroka zabavat, ker on sam ni sposoben biti srečen sam s sabo, če ga kdo od zunaj ne zabava oz. če ni sposoben potrpet, če že sam sebe ni sposoben zabavat? Pa ne mislim zdaj kritizirat ali kaj podobnega, ampak resnično ne razumem konteksta modernih staršev, vse znositi otroku k riti, še celo zabavo. Ne rečem da ni bolj zabavno, če ima sebi enako družbo ali če kdo z njim igra igrice ali kaj podobnega, ampak zato se sekirat, če tega nima, ima pa zagotovljeno varnost, to pa v mojo glavo nekako ne gre. Odgovor na drugo vprašanje: Zadolžitve moji otroci imajo, ampak ne šolskih. Se pravi morajo odnesti smeti, zložiti v stroj, iz stroja, pomesti.... Da bi pa morali kaj šolskega početi med počitnicami, pa nikdar. Ne vidim smisla, razen v branju morda - to vedno prav pride.
|
|
|
|