naja17 -> RE: marčevke2011 (25.11.2010 18:31:05)
|
IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa IZVIRNO SPOROČILO: naja17 IZVIRNO SPOROČILO: SaMaa Drugače bom pa danes kuhala prebranac in pečene klobasice. Tudi tale sitni čevap se dobro sliši. Bom šla pa danes v spar mal mehiške hrane nabavit, da bom čez vikend probala nares torilije, pa da vidim, kako mi bo uspelo. No, to bi moj jedel vsak 2 dan [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Mi pa res dobre ratajo, tko da če te kej zanima [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .... Ja naja17 dej plis napiši kako jih narediš, pa da probam to čudo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Tortilje kupim in jih pred filanjem malo v mikrovalovni pogrejem, da se zmehčajo. Koščke piščanca že prej začinim, da se mal nažofta: sol, poper, čili, vageta, mal sojine omakce pokapam... To popečem na olju, na koncu dodam fižol in koruzo, prepražim, prelijem z malo rdeče omakce. Isto tako naredim s tunino filo, sam da nič ne žoftam, ampak kar popečem, začinim in na koncu naredim isto kot pri piščancu. Tortilje nafilam, potresem z naribanim sirom, prepognem tko, da nič ven ne leze (ne vem kak bi ti napisala, pač posredini nafilaš in z vseh štirih zapreš) in obrneš navzdol, da je hrbtišče obrnjeno gor. Tortilje premažeš s sirovo omako + še malo naribanega sira in zapečeš v pečici. Rdeča omaka - v pelate dodaše manjšo sesekljano čebulu, česen, poper, sol in veliko čilija ter vse skupaj spasiraš, da se čebule ne čuti... Sirova omaka - kupiš eno, vendar v njo dodaš kislo smetano Bela omaka - v kislo smetano vmešaš česen, sol in poper in spasiraš Z rdečo in belo omako prelivaš tortilje. Lahko delaš še guacamole, pri nas ne laufajo tko... Dobr tek [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!
|
|
|
|