netopirček -> RE: marčevke2011 (23.11.2010 15:54:19)
|
sem dobila forvaradni mail na temo matične celice... zanimivo... vam ga prilepim! Pozdravljeni, > > preden se odločim za vašo ponudbo me zanima kakšen je vaš komentar na > naslednje trditve > > - OBSTAJA MOŽNOST, DA LASTNE MATIČNE CELICE NE BODU USTREZALE > - VSAK ČLOVEK IMA SVOJ IMUNSKI ZAPIS IN EDINO LASTNE CELICE BODO USTREZALE > - 0,001% MOŽNOSTI JE, DA BO ČLOVEK V PRVIH 20 LETIH ŽIVLJENJA ZBOLEL ZA > ENO > IZMED 85 NAŠTETIH BOLEZNI > - NEKATERE IZMED BOLEZNI SE ŠE NE ZDRAVIJO IN SO ŠTUDIJE ŠELE V TEKU > - VELIKO VEČJA JE VERJETNOST, DA BODO USTREZALE MATIČNE CELICE DRUGEGA > ČLOVEKA KOT LASTNE > - DA JE ZASEBNA HRAMBA MATIČNIH CELIC V ŠPANIJI IN ITALIJI PREPOVEDANA > - ZAKAJ SE GLEDE NA LETNO NATALITETO TAKO MALO STARŠEV ODLOČI ZA VAŠO > STORITEV, ČE PA JE ZADEVA TAKO JASNA IN PREPROSTA ( BOLEZEN - OZDRAVITEV ) > - ZAKAJ SLOVENSKI STROKOVNJAKI MISLIJO DRUGAČE > > > Prosim za čimprejšnji odgovor, ker se mi malo že mudi. > > >> Spoštovana ga. >> >> Veseli nas, da se zanimate za storitev shranjevanja popkovnične krvi. V >> kolikor se boste odločili za shranjevanje, Vam v priponki pošiljamo >> potrebne dokumente za sklenitev pogodbe. >> >> Sam postopek sklenitve pogodbe je sledeč: v treh izvodih se izpolni >> pogodba in izjava. Pred podpisom si pozorno preberite še Splošne pogoje, >> ki >> so sestavni del pogodbe. Izpolnjeno in podpisano pogodbo ter izjavo - >> oboje >> v treh izvodih - pošljite na naš naslov: BPK d.o.o., P.P. 146, 1236 >> Trzin. >> >> V Pogodbi o shranjevanju popkovnične krvi je kot pogodbena stranka poleg >> BPK predvidena zgolj mati otroka kot njegova zakonita zastopnica. Ne >> glede >> na to pa lahko s sklenitvijo posebnega aneksa k pogodbi pristopi tudi >> otrokov oče. V kolikor se boste odločili tudi za sklenitev aneksa, ga >> najdete v prilogi; prav tako ga je potrebno izpolniti v 3 izvodih. >> >> Shranjevanje za prvih 22 let stane 1.788 evrov (DDV že vključen). Ob >> sklenitvi pogodbe se plača avans v višini 300 evrov, preostali znesek >> 1.488 >> evrov pa se plača po prejemu obvestila o uspešnosti shranjevanja, to je >> približno 4-5 tednov po porodu. >> >> Po prejemu vašega plačila avansa vam pošljemo set za odvzem popkovnične >> krvi z vsemi potrebnimi navodili, ki ga na dan poroda odnesete s seboj v >> porodnišnico in ga predate porodnemu osebju, ki bo po zaključenem porodu >> opravilo odvzem popkovnične krvi. Ko je odvzem končan, nas pokličete na >> posebno telefonsko številko, da poskrbimo za varen transport do >> laboratorijev, kjer se popkovnična kri procesira, testira, zamrzne in >> shrani. Po zaključku vseh preiskav - približno šest tednov po rojstvu - >> boste prejeli pisno obvestilo o uspešnosti odvzema in shranjevanja >> popkovnične krvi. Po prejemu dokončnega plačila pogodbenih obveznosti pa >> prejmete še Certifikat o shranjevanju popkovnične krvi na ime vašega >> otroka. >> >> Za dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo na brezplačni >> telefonski številki 080 29 00 (ali pa na telefosnko št. 040 570 424). >> >> >> Z lepimi pozdravi tudi jaz sem razmišljala o tej temi a sem se odločila za donacijo v javno hrambo...
|
|
|
|