ronja -> RE: Kaj vzeti na morje? (30.6.2010 11:49:42)
|
Ma to je zelo odvisno od tega, kam greste in za koliko časa, pa seveda od proračuna je tudi dosti odvisno. Mi gremo na en otok, kjer NITI PRIBLIŽNO ne moreš vsega kupit, do nedavnega tudi vložkov niso meli tam gor, kaj šele plenic... (no, saj teh nismo rabili, ampak vseeno). Trgovina je ena sama in ima monopol, kar se seveda lepo pozna na cenah, ki so vsaj x4 glede na naše. Mi gremo na vikend in imamo razno posteljnino in obleke za naju že dol (v hotelu to itak odpade), prav tako čistilo za posodo in posodice za malidve (slednje smo lani prinesli), tako da to odpade, dekici sem lani prinesla in odnesla, letos bom verjetno kar tam naredila, pa dol pustila, tetra plenice in krpice sem tudi kar dol pustila, obleke za otroka je pa treba vzet, ker pač rasteta in je naslednje leto že vse premajhno. To pomeni skoraj vse kratke majčke, vse kratke hlače, oblekice in kak pulover in dolge hlače za vsak slučaj, vetrovki in klobučke za sonce, pa seveda 2 pižami za vsako in to je nekak to. Od čevljev pa eni toplejši (supergice, recimo) in eni sandali in to je to. Itak sta v gl. bosi, če jima le pustiš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa zobne krtačke in pasto, glavnik in krtačo, seveda. Nekaj igrač smo pustili lani kar tam, tako da vzeli bomo eno ali dve po glavi (torej 2-4 igračke), da bo med potjo kaj za počet. Nekaj bomo pa tam naredili, da ne bo dolgčas. pa sončna očala za vse 4 in fotoaparata/kamere ne pozabi. Od zdravil vzamem jaz Calpol, Finistril, fiziološko raztopino, lani sem vzela za pucat nosek, letos že vse sami spihata in ne bom rabila (ti pri 5m verjetno še rabiš pumpico, ker še ne more spihat noska), pa moja zdravila in mazilo za rane, alkohol in povoji so že dol, navadno vzamem še kaj za vsak slučaj, letos bom mogoče vzela jod s seboj, za razkuževanje in zaradi ježkov - se boljše vidijo iglice, če namažeš (upam, da ne bomo rabili). Skratka imamo vse za nujne primere - ker tam, kamor gremo, ni ne lekarne, ne bolnice. ne pozabi kreme za sončenje, jaz vzamem eno za otroke in 2 različno močni za naju, pa še eno za po sončenju. Seveda tudi vse proti komarjem, ker jih je ogromno: tisto za v elektriko, pa nek za namazat, pa še tisto kadilo za na teraso - pa še vedno smo popikane... Za na plažo bom vzela oba Fredova obroča in rokavčke, brisače so že dol, pa kopalna plaščka za malidve tudi, ležalk ne nosimo na plažo, ker pri 2 malih tako nimaš časa ležat (vsaj moje dosedanje izkušnje - že če se usedeš, je luksuz[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]). Za sedet je pa brisača čisto dovolj. Kopalke in maski za naju in pa letos nameravam Ronjo učit plavat in bom vzela plavalno desko in mogoče kakega črvička. Plavalnih plenic ti za morje po moje ni treba vzet, če pa imaš neoprenske hlačke, pa so za 5 mesečnico fajn, ker je morje bolj mrzlo kot bazen -nam so se lani fajn obnesle s 6mesečnico. Šotorčka mi nimamo, ker rata notri precej zatohlo in ker hodimo na plaže, kjer se najde senca - ali bambusove hišice ali pa skale delajo senco. Mi recimo trogamo ogromne količine hrane, ker ne mislim živet od ponudbe tamkajšnje trgovine 1 mesec, v gostilne pa tako ne hodimo, sploh ne tam, ker je res drago ko pes - za eno kosilo bi dali toliko kot porabimo v 1 mesecu. Pa ker je svinjsko drago tudi v trgovini in bi lahko po 1 tednu nazaj spakirali, če bi živeli samo od kupljenega tam. pač si ne moremo privoščit pozabljivosti, kot je rekla zvesta. Mleka v prahu jaz nisem rabila, ker sem dojila, če pa pije po steklenički, potem rabiš stekleničke, cuclje, tisto reč za pucat vse skup, mleko v prahu in če ne boste imeli kuhinje na uporabo še kak vodogrelec ali mini kuhalnik in posodo, da boš lahko zavrela vodo. Za na pot pa kake mafine in sadje in narezano zelenjvo, recimo. In ne pozabi vode! Frutke smo mi lani nesli, pa nismo nobenega porabili, tako da ni nujen, 5mesečnica itak vprašanje, če že je gh. Tako da jaz bi ven vrgla te kašice, če imaš možnost normalno kuhat. če nimaš, so seveda super. Od opreme nisem jemala nič s seboj razen vozička: res je bil nek stolček že dol, samo nista nič sedeli not, ker se je zvračal in se mi ne zdi nujno potreben. če boste hodil ven jest, je boljše imet tisto zadevo iz blaga, ki jo privežeš na stol - eno tako sem naredila, ko smo šli z Ronjo na Ciper za 1 teden in se je super obneslo! Se pa da tudi kupit in ni tako drago (takrat je bilo 17E) -vsekakor ceneje in zasede veliiiiko manj prostora kot stolček. Varuške niti doma ne uporabljava, niti je dol nisva, če pa imata koga, da vama lahko pazi otroke, je pa seveda fajn. če sta sama, sta pa itak ves čas zraven, tak da presodi, ali se ti splača vlačit. Dud nista rabili, če tvoji dve imata, seveda vzami. Evo, malo okrnjen zvestin seznam, ker je nekaj dol, nekaj stvari ne rabimo, da je več prostora za hrano, hehe[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ampak recimo da smo v enem popoldnevu gotovi. Ja, kok časa pa češ pakirat? Dva dni?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Itak jo moraš kupit, doma ali pa kje drugje. Recimo kakašna zdravila, pa hrano in podobno...Čemu to vozit s seboj??? - ker se tam ne dobi - ker je tam neprimerno dražje - ker tam ni dobro, doma pa imaš recimo svežo zelenjavo iz vrta... - ker zdravila doma že imaš in nima smisla kupovat dvojih, ker jih ne porabiš toliko (vsaj mi ne, no) Ko sem hodila pa sama, sem na štop šla z enim ruzakom za 3 tedne, pa sem imela še par kil jabolk not... Ja, vem, hrana, hehe. Tako da znam prit z malo skoz, pa sem tudi takrat vlačila s sabo eno mini prvo pomoč in malo sredstva za pomivanje posode, ker sicer moraš kupit vsak dan cel liter, jaz pa rabim čisto malo in si lahko to doma pretočim v eno mini stekleničko. Na dopustu smo brez "stika z zunanjim svetom", nimamo ne računalnika, ne dvd playerja, ne risnk, ne nič. In nam paše tako. Mene pa zanima kako na morju zaposlite svoje otroke, ne da nesete zraven kup igrač in dvd playerjev. Kaj pri vaših otrocih najbolj "vžge". Voda. kamenčki. Kosi lesa na plaži, ki imajo potem veliko različnih funkcij. Namesto plastelina jima tam naredim slano testo, pa ni treba vlačit ne tja ne nazaj. Reklame, ki jih je povsod polno lahko narežeta s škarjicami, to dela trenutno tastarejša, je čisto not padla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Zalivanje rožic je vedno in. Lovljenje čmrljev v marmeladne kozarčke (potem ko pojemo marmelado, ostane kozarec) in ugotavljanje, katere vrste je, nabiranje začimb na vrtu ali v naravi, pa vse od barni.
|
|
|
|