allernova ali aptamil (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

ellie -> allernova ali aptamil (19.6.2010 18:28:22)

Ker gremo na morje, na otok...bi rada za ziher vzela s sabo 1 AM. Doma za kašice uporabljam sicer svoje mleko, ampak mi črpanje vzame ogromno časa. In me zanima, če je kdo probal oba ta mleka. Je enako al je katero "boljše"? Sama sestava je verjetno podobna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Katy78 -> RE: allernova ali aptamil (19.6.2010 18:34:28)

A je otrok alergik? Ker Allernova je za alergike. Mi smo drugače sprobali Aptamil in Novalac (navadno formulo, ne za alergike) in mu je bolj ustrezal Novalac. Ampak za kašice je po moje popolnoma vseeno, katero mleko vzameš. Jaz bi ga edino kakšen teden dni pred odhodom za poskus že uporabljala, da vidiš, ali je vse ok, ker eni dojenčki so npr. po enem AM zaprti, drugi polivajo, tretji imajo krče, ne vem pa, če ti "stranski" učinki pridejo do izraza, če AM uporabljaš samo 1-2x na dan za kašice. Mogoče niti ne pride do izraza.

ellie -> RE: allernova ali aptamil (19.6.2010 18:43:14)

Jap, mali je alergičen na KM...sicer nedokazano. Tako da preide v poštev samo allernova al pa ta allergy digestive care. Im me zanimajo izkušnje s tema dvema mlekoma..

ellie -> RE: allernova ali aptamil (19.6.2010 19:20:15)

Pa zanima me še, če je to mleko sploh primerno za dojenčke z alergijo na KM? Ker vseeno je sirotka noter...sicer koncentrat ekstenzivno hidroliziranih beljakovin sirotke.. Kako kaj prenašajo to otroci, ki so res alergični na KM? Tiste, ki imate izkušnje s tem..

biga -> RE: allernova ali aptamil (19.6.2010 20:27:06)

ellie, moja hči je tudi alergična na mleko oz. jajca, ne vemo še na kaj, ker so bili testi negativni pri 2. mesecih, zdaj je stara skoraj 3,5 mesecev in ji občasno dodam Aptamil ADC, sicer dojim. Moram reči, da več poliva, kot je, preden sem ji dodajala. Lahko da zaradi tega mleka, lahko pa ima enostavno preveč. Ne vem, koliko se pri meni naje in ker smo imele krizo s težo, ji občasno dodam, ker nisem zihr, da se je najedla. Zdaj je pa lahko vseeno preveč. Tudi jaz bom na morje vzela tole mleko, Allernova je ful ogabna, moj sin (tudi alergik) je ni nikoli maral. Aptamil ADC je primeren ob alergiji na KML, ker so mlečne beljakovine čisto predelane, tako naš pediater. Edino če ga ne bi prenašal, potem bi dobil še enega drugega, ki pa je čisto brez mlečnih beljakovin in stane skoraj 50 evrov.

ellie -> RE: allernova ali aptamil (19.6.2010 21:59:44)

biga hvala za odgovor[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] bom mu jutri zjutraj probala dat, če bi slučajno nastala kakšna reakcija..

Stran: [1]