Rdeče pike (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

mayble -> Rdeče pike (18.6.2010 18:49:10)

Danes smo prišli iz term domov in sem na svojemu 4,5 -mesečniku opazila rdeče fleke - pike po nogah in rokah...ali je mogoče da je to dobil od jagod ki sem jih jaz jedla prvič odkar dojim? ali je to reakcija od klora? ima kdo kako idejo?

smokyhawk -> RE: Rdeče pike (18.6.2010 18:59:10)

lahko da ima posip.....probaj ga umit pa s hladilnim mazilom namazat...moj je imel posip ker mu je blo vroče pa sn ga zvečer skopala pa namazala s hladilnim pa naslednjo jutro spet pa je bilo pol naslednji dan vredu...mal je še mel ampak ne preveč...tko da mu je v roku 3 dni vse zginlo....

PC Baby -> RE: Rdeče pike (18.6.2010 20:32:46)

Zelo možno je, da je od jagod. So zelo alergene. Počakaj par dni da mine pa potem čez kakšen teden probi spet mal pojest pa boš vidla.

qqq -> RE: Rdeče pike (19.6.2010 11:56:53)

Lahko gre za vročinski izpuščaj. Dr. Tanč pravi tako: Če gre za vročinski izpuščaj, ne mažemo z ničemer, koži pustimo, da diha, da se poti, večkrat dnevno pa otroka obrišemo z mokro krpo. K zdravniku zaradi tega ni potrebno, saj ni kaj storiti. Lahko so tudi jagode, ki so zelo, zelo alergene. Pri moji dojenčici opažam v zadnjih dneh vroč. izpuščaj po vratu in zgornjrm delu hrbta. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smajl.gif[/image]

frutolina -> RE: Rdeče pike (19.6.2010 23:24:56)

rdeče lise- fleki so velikokrat posledica klora.

Stran: [1]