Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 18.6.2010 14:50:59
|
|
|
|
Kerensa*
|
Regres je vezan na dopust, dopust pa na pogodbo o zaposlitvi oz. na njeno trajanje. Nima veze, a si na delovnem mestu, na bolniškem ali na porodniškem dopustu. Tebi, Benika, pripada celoten dopust in celoten regres, ker si še zaposlena. Za sodelavko pa nisem 100%-no prepričana. Ker je bila zaposlena več, kot 6 mesecev, naj bi ji pripadal celoten regres in celoten dopust, ampak naj to potrdi ali zanika katera, ki več ve.
|
|
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 18.6.2010 16:30:51
|
|
|
|
zmajaz
|
Kot pravi kerensa - Beniki 100 % pripada CEL regres, sodelavki pa TUDI. Regres je, kot vsi vemo, vezan na letni dopust, pravico do samo sorezamernega dela letnega dopusta in regresa pa ima delavec samo v primeru, citriam ZDR: "če mu delovno razmerje v tekočem koledarskem letu preneha pred 1. julijem", kar njej seveda ne, če bo delala do 20. avgusta. Če delodajalec tega ne bo upošteval, se komot obrneta na inšpektorat za delo. Je pa sicer še en catch - je ona po izteku odpovednega roka brezposelna ali začne delati drugje? Ker če začne delati drugje, pa velja namreč tole: "Če delavec med koledarskim letom sklene pogodbo o zaposlitvi z drugim delodajalcem, mu je vsak delodajalec dolžan zagotoviti izrabo sorazmernega dela dopusta glede na trajanje zaposlitve delavca pri posameznem delodajalcu v tekočem koledarskem letu, razen če se delavec in delodajalec dogovorita drugače."
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 18.6.2010 16:31:19 >
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 18.6.2010 16:37:35
|
|
|
|
benika
|
Hvala obama!
< Sporočilo je popravil benika -- 18.6.2010 16:38:21 >
|
|
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 18.6.2010 21:28:47
|
|
|
|
glen
|
Odpoved sem dala s 31. majem(moj zadnji deloven dan).Regres sem dobila cel,in dopust tudi skoraj cel pokurla,ostalo mi je še 6 dni. S 1. 6. sem nastopila v novi službi.6 dni dopusta se mi je preneslo,regresa nisem vračala(bivši firmi) lp
|
|
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 18.6.2010 21:33:10
|
|
|
|
zmajaz
|
No - samo to je bila izključno dobra volja firme, da ti je pustila cel regres - po zakonu ti ga je bila namreč dolžna dati samo 5/12, ostalih 7/12 bi ti pa moral dati nov delodajalec, tako da tvoj primer ni ravno relevanten podatek za nekoga, ki mu pa firma ni pripravljena dati celega regresa.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 18.6.2010 21:34:51 >
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 19.6.2010 19:16:03
|
|
|
|
bskrle
|
zmajaz, nimaš prav. Če daš odpoved in se ponovno zaposliš, dobiš sorazmerni del regresa, če pa ostaneš doma, ker boš skrbela za otroke, pa ti ppriaada cel dopust in regres.
|
|
RE: Odpoved, dopust in regres 19.6.2010 22:13:02
|
|
|
|
zmajaz
|
IZVIRNO SPOROČILO: bskrle zmajaz, nimaš prav. Če daš odpoved in se ponovno zaposliš, dobiš sorazmerni del regresa, če pa ostaneš doma, ker boš skrbela za otroke, pa ti ppriaada cel dopust in regres. Ja no - kaj sem pa jaz napisala? Točno to, kar praviš ti - če pogledaš moj post višje. To, kar sem napisala v zadnjem postu, je pa veljalo samo za glen, ki je dala odpoved v eni službi in takoj začela v drugi, zato bi ji po zakonu pri prvem delodajalcu pripadal samo sorazmerni del dopusta in regresa, drug del pa pri novem delodajalcu. Seveda pa delodajalcu nihče ne brani, da ji da celega, če želi.
< Sporočilo je popravil zmajaz -- 19.6.2010 22:15:01 >
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?