Ana009 -> RE: kdo zdej koga? (18.6.2010 15:35:24)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa* Dolžna si si zagotoviti dohodek preko študentskega servisa? To jaz razumem, kot da si dolžna delati preko študentskega servisa. Bullshit. Delo preko ŠS je ena od možnosti, ne pa nekaj nujnega, kar bi morala. Če ti zaradi zmanjšanja družinskega dohodka (ne po lastni krivdi, seveda) pripada višji otroški dodatek (tudi sredi trajanja trenutno veljavne odločbe), so ti na CSD dolžni narediti nov obračun in izdati novo odločbo s spremenjenim zneskom, katerega so dolžni od naslednjega meseca dalje nakazovati na tvoj TRR. Če izdaja nove odločbe traja 60 dni (tolikšen je rok po ZUP), pa so ti doolžni naenkrat nakazati vso razliko za nazaj. Amen. Brez debate. A to velja tudi za gospodnje? Ko sem jih klicala, da sem brez sluzbe, so meni isto rekli, da se mi bo letos upostevalo.. tako cakam ze skoraj eno leto, da mi povecajo.. no, zdajle enkrat bom oddajala vlogo... nisem prijavljena na zavod, ker sem doma.. In ce velja za gospodinje.. lahko zahtevam, da mi za nazaj nakazejo razliko?
|
|
|
|