nana 27 -> Kaj bi naredile ve (19.7.2005 15:54:08)
|
Bila sem v Tuniziji in se strinjam z vajinimi znanci, da tja ne bi šla. Če bi šla, bi se posvetovala z G in osebnim zdravnikom in zelo zelo pazila nase, kajti zavedati se moraš, da jim higiena ni na prvem mestu in da so njihovi želodčki navajeni na bakterije, naši pa na njihove ne. Morje je čisto in septembra zelo lepe turkizne barve (jaz sem bila lani tam v začetku septembra). Vseskozi čistijo alge in vejice. Niso pa čisti bazeni oz. so preveč klorirani. Vsekakor ne hodit v hotel, ki ima manj kot 4 zvezdice. Vode iz pip nikakor ne pij pa tudi za pranje zob raje uporabljaj ustekleničeno vodo. Ne jej njihovega sadja (razen olupljenega), da ne dobiš driske, ker je dolgotrajna driska v nosečnosti zelo nevarna zaradi dehidracije. Čim več pij - ustekleničeno vodo se da kupiti v štacunacah pri hotelih, pri čemer obvezno preveri, ali so steklenice originalno zaprte. Zdravnik naj ti svetuje, katere tablete oz. kaj lahko ješ, če bi prišlo do prebavnih težav (mislim, da nosečnice lahko jejo medicinsko oglje). Kar se tiče zdravniške oskrbe. Ne vem, če je imela, kakšna druga izkušnjo z njihovimi zdravniki. Na Djerbi so samo hotelski zdravniki. Bolnišnice ni. Govorijo francosko in nemško (preizkušeno) in ne razumejo angleško, tako da..
|
|
|
|