sazi -> RE: dojenček se še ne usede SAM in zna vstati (17.6.2010 12:13:04)
|
Sin je imel podobne težave. Prvič sva bila v RA pri 9ih mesecih. Diagnoza - hipoton. Začela sva hoditi na NFTH, mi je bilo pa rečeno, da to ni nobena katastrofa, da sicer škoda, da nisva prišla prej, da pa ni panike. Prvič se je z veliko dela, moje pomoči in vajami usedel sam pri cca enem letu. Kobacati je začel pri dobrih 13ih mesecih (ali 14ih), shodil je pri 20ih mesecih - no, če bi ga dvigali in vodili za rokice, bi že prej, ampak je bilo menda bolje tako. Meni je bil potek razvoja v redu, le počasnejši kot pri vrstnikih, mali se je imel pa tudi fajn. malo hecno je bilo, ko je bil že tako velik, pa je na igrišču zašibal po vseh štirih. Mame so naju malo vprašujoče gledale, včasih je kdo vprašal, koliko je star... Zdaj je star dobra 4 leta in počne vse, kar počnejo vrstniki - več ali manj. Sem pa imela podaljšano porodniško, ker se mu je pri 11ih mesecih dejansko ravoj ustavil, ker je bil non stop bolan - viroze. Takrat je bila diagnoza že hujša hipotonost - ne spomnim se točno izraza in porodniško so mi podaljšali.
|
|
|
|