lutke - a pozna katera??? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mtd -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 13:40:58)

pozdravljene,
malo preglejujem učne načrte za SLo v OŠ in pri predmetu Gledališki klub sem zasledila, da se morajo učenci spoznati tudi z lutkami: ročne, marionete, javanke ...
ali katera ve kaj o teh JAVANKAH?Kje bi lahko našla kaj info? Google mi nič uporabnega ne pokaže :( Jaz prvič slišim zanje:ups:

hvala in lp

Anonimen -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 13:44:31)

Jaz tudi, mtd.
Mogoče vem kaj o Jovanki :)-
Če ne bi pa jaz kar v LGL poklicala, pa naj mi kdo razloži.

Annny -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 13:49:07)

Otok Java..tam izdelujejo take lesene kipce..če je to kaj povezano s tem, so mogoče kake lesene lutke:zmeden::zmeden::zmeden::zmeden::zmeden:

Anja -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 13:59:04)

Javanka je lutka, ki ima glavo na palici, oblacila in roki prav tako na palicah. Premikamo jo z rokami. So razlicne velikosti.

Morda bi probala najti kak clanek od Brede Varl, ki je strokovnjakinja na tem podrocju. Ustvarja pa v Mb lutkovnem gledaliscu :)

Na tvojem mestu bi delala z njimi prstne lutke z oblacilci, za uvodno uro pa lahko s kulijem naredijo obrazke na prstke in tako igrajo igrico (kaj preprostega)...moj preblisk pac...

LP Anja (tud uciteljica)

mtd -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 14:15:27)

najlepša HVALAAAA vsem, predvsem tebi, Anja:rozica: , tule sem pa našla, upam, vse, kar bom rabila
lp vsem!!!
http://hometown.aol.com/lgmaribor/lgmzveze.htm

Anonimen -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 18:40:07)

MTD, v album sem dala samo zate primer JAVANKE.
Sem jo poslikala v vseh možnih pozah. Tudi razstavljeno :)-. Upam, da si jo boš lažje predtsvaljala.

Drugače pa je Breda Varl napisala kar nekaj knjig o lutkah, kjer boš našla veliko informacij.:bravo::bravo::bravo:
Upam, da sem ti kaj pomagala.

Anonimen -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 18:47:36)

Evo še knjige Brede Varl

http://cobiss2.izum.si/scripts/cobiss?id=1843407036348038

Anonimen -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 18:48:52)

Ups, ni prava stran.:ups:
No, v cobissu lahko sama poiščeš kaj od nje.:)

mtd -> lutke - a pozna katera??? (19.7.2005 23:24:56)

oj, Kristi, hvala še tebi:rozica::rozica::rozica:
pa fajn priprave piši ;)
lp

JanaV -> RE: lutke - a pozna katera??? (29.8.2007 22:09:55)

Pozdrav vsem. Jaz priporočam knjigo Lutke iz domače delavnice (zanjo sem zvedela na tem forumu). Na naslovu www.knjigca.si/lutke je pregledna predstavitev.

Stran: [1]