Alfabeta -> RE: rešilni jopič za otroke (16.6.2010 22:00:29)
|
IZVIRNO SPOROČILO: urška Mi lahko prosim katera pove ali mora otrok imeti rešilni jopič na sebi v času plovbe? torej ali je to zakonsko obvezno, tako kot recimo kolesarska ali smučarska čelada? zanima me, v katerem zakonu lahko najdem člen, kjer to piše, če je temu res tako. pa preden me "napadete," na jadranje ne grem jaz, gre pa moj otrok. in meni je popolnoma jasno, da bi jopič moral imeti skoz gor, ne vem pa, če je to jasno tistemu ki ga pelje, zato rabim "dokaz" črno na belem. hvala Mislim da ni zakona, ki bi predpisoval uporabo jopiča. Dejstvo je, da če boš otroka nekomu zaupala, mu jasno povej, da zahtevaš, da ima jopič na sebi in konec. Zdaj če mu boš dopovedala, super,....lahko pa bi tudi pokazala zakon in ne vem kaj še, pa če ga ne bo upošteval... Saj je tudi veliko takih, ki ne upoštevajo zakona na cesti, pa vseeno vinjeni vozijo, pa s telefonom, pa prehitro..... Sicer pa mi plujemo, ne na jadrnici, ampak otrokom dam jopič v primeru valovanja, imamo pa določena pravila na čolnu, tako da.... Upam, da te bo upošteval...
|
|
|
|