Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 19:42:12
|
|
|
|
PC Baby
|
Danes mi je en znanec, ki ima prijatelje pretežno pediatre, povedal, da so mu ti rekli, da otroci do tretjega leta naj se ne bi v morju kopali več kot do ritke, če voda res ni zelo topla, kot recimo v Grčiji ipd. To naj bi takim malim vplivalo na ledvičke in pozneje lahko pripeljalo do okvar. Pravi, da tudi v bazenčku naj bi bilo vode lih 5 centi, da z njo šprica in čofota, ne pa da mu seže čez boke ko sedi. A je katera že slišala za to? Jst sem mislila, da se bomo mi z našim enoletnikom lahko na veliko "potapljali"
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 19:44:55
|
|
|
|
BUŠICA
|
jaz sem svoje kopala od 3 mesecev naprej..ampak ne predolgo, po 5min.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 19:46:41
|
|
|
|
3jeMi
|
o, ti bogca... zgleda sem jaz našega 2-letnika že čisto uničila... koliko pa je to "ni zelo topla"?... če ima voda do 15 stopinj še sama ne grem vanjo, kamoli, da bi vanjo dala otroka...
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 19:48:36
|
|
|
|
Katy78
|
Naš se je v morju prvič kopal okoli 6. meseca in to konkretno, ne le 5 minut, ko smo bili pri 9. mesecih spet na morju, pa je bil v vodi še dlje, kolikor mu je pač pasalo, zeblo ga pa itak ni, ker je bilo toplo. Tudi letos se bomo na veliko "potapljali". Drugače pa za kaj takega prvič slišim in ne verjamem da drži, ker če bi, potem bi morala imeti večina populacije težave z ledvicami.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 20:33:59
|
|
|
|
PC Baby
|
No, meni se tudi zdi, da če bi to bilo res, bi vsaj slišla ali prebrala že kdaj prej o tem
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 20:39:24
|
|
|
|
zmajaz
|
Naša ta večja je bila lani stara dobro leto in pol, ko smo šli na morje, pa je bila kar dosti v vodi s Fredovim omročem - pač kolikor ji je pasalo.
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 20:49:58
|
|
|
|
Anonimen
|
O duš ... mi smo šli na plavalni tečaj (beri: spoznavanje z vodo) ko je imela tamala dobre 4 mesece in je že takrat bila čisto do glave v vodi zdaj je pa itak taglavna na bazenu in ji moram že skor v garderobi rokavčke gor namontirat ker ona kar steče k vodi in z roba bazena not skoč ... edino kar so nam na tečaju rekli je, da je fino, če se v morju kopaš, ki je ponavadi hladnejši od bazenske vode, da ima otrok neoprenske hlačke gor, da se mu naredi zaščitna plast okrog mehurja in ledvičk. No mi smo to upoštevali in tamala res uživa v vodi, z mehurjem in ledvicami pa ni nobenih problemov spljoh ...
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 21:02:32
|
|
|
|
thaiss
|
ojej, moj je od junija do septembra vsak dan v morju..... sigurno sem ga že frdirbala
**************************************** najin sonček Matia je posijal 27.2.2007 ob 12:59 ****************************************
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 15.6.2010 23:38:00
|
|
|
|
Ribica **
|
Hm, tamali od mojega se je kopal brez kopalk do lani, pa to konkretno ... pa bo star 6 let in ni imel do sedaj nobenih tezav In pri treh je bil v vodi non-stop, pa tudi tunkal se je.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 8:40:08
|
|
|
|
mateyka
|
jaz sem neki gledala neoprenske hlače.. samo če tako pogledam - a so ok? saj če je v njih mokra (beri prćka v plitvini) 1-2 uri, a je ne ohladi, a ni to tud slabo?
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 8:46:58
|
|
|
|
Hope2
|
mi pa se tega strogo držimo, ne lani in ne letos se ne kopa ure in ure, ni do pasu v vodi.... Pa ne zaradi čudnih izjav pediatrov, ampak ker malček noče . Do gležnjev oz letos celo do kolen ali ritke gre in uživa 100 na uro , kar je pa več, pa je histeričen jok. O kakih šlaufih, fredovih obročih, rokavčkih, naročju... lahko samo sanjamo . Neoprema ne rabimo in ga nikoli ne bi/bomo.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 8:53:10
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateyka jaz sem neki gledala neoprenske hlače.. samo če tako pogledam - a so ok? saj če je v njih mokra (beri prćka v plitvini) 1-2 uri, a je ne ohladi, a ni to tud slabo? Ma v takem primeru je res bolje če je kar brez vsega otrok ... naša je bila v neoprenu sam takrat ko smo bili pač celi v vodi, ko je bila v šlaufu in smo šli plavat v globjo vodo ... če pa prčka po plitvi vodi pa neoprenske hlačke res nimajo pomena. Ma saj mogoče smo enmiček pretiravali s tem neoprenčkom, samo sem imela sama že tolkokrat ledvica pa mehur vneta in vem kako je to neprijetno ... tako da pri tamali res ne upam raskirat.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 10:23:21
|
|
|
|
liliana
|
Drugače pa za kaj takega prvič slišim in ne verjamem da drži, ker če bi, potem bi morala imeti večina populacije težave z ledvicami. Tako kot naj bi po novodobnih dognanjih bile ferderbane vse generacije pred letom 1990, ker se otroci nekoč niso masovno kotalili, plazili, niso vstajali ob opori, ampak so jim starši dajali roke.....starši niso vedeli kaj je to handling otroka, niso imeli pojma kaj je to razvojna ambulanta......
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 10:48:49
|
|
|
|
ajsek
|
Pri tem, da so starejše generacije, ki bi morale biti po teorijah nadebudnih pediatrov že zdavnaj mrtve, pogosto fizično v precej boljšem stanju od današnjih otrok.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 10:55:42
|
|
|
|
CUKRČEK
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana Tako kot naj bi po novodobnih dognanjih bile ferderbane vse generacije pred letom 1990, ker se otroci nekoč niso masovno kotalili, plazili, niso vstajali ob opori, ampak so jim starši dajali roke.....starši niso vedeli kaj je to handling otroka, niso imeli pojma kaj je to razvojna ambulanta...... Je pa, zanimivo, ravno obratno. Današnji otroci so vsi "ferderbani", ker starši preveč komplicirajo
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 11:25:41
|
|
|
|
Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: CUKRČEK IZVIRNO SPOROČILO: liliana Tako kot naj bi po novodobnih dognanjih bile ferderbane vse generacije pred letom 1990, ker se otroci nekoč niso masovno kotalili, plazili, niso vstajali ob opori, ampak so jim starši dajali roke.....starši niso vedeli kaj je to handling otroka, niso imeli pojma kaj je to razvojna ambulanta...... Je pa, zanimivo, ravno obratno. Današnji otroci so vsi "ferderbani", ker starši preveč komplicirajo Kolicirajo , hm, mogoče, al pa zato, ker se dandanes uporablja vse možne čudne vozičke, po možnosti brez košar, doma jih že v prvem tednu dajejo v ležalnike, spijo v lupinicah, ležalnikih, dneve preživijo v lupinicah, pretirana uporaba nosilk, po možnosti še kengurujčkov... o kakih trdih podlagah, ležanju na ravnem pa bog ne daj, če pa eni pediatri pravijo, da je lupinica in ležalnik oh in sploh
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 11:43:27
|
|
|
|
ajsek
|
No, saj to. Upam si trdit, da moja babica leta 1925 ni spala v lupinici
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 11:53:27
|
|
|
|
vesna_b
|
naša je bila lani na morju - stara eno leto - non stop v vodi, brez kopalk, z rokavčki - šlaufa al pa fredovga obroča niti pogledat noče, pa ni blo nobenga problema. edin kar sem jo zunaj takoj zavila v brisačo, potem pa dala gor pleničko, da se je pogrela... predlani, stara 3 mesece, pa je ogromno prespala na navadni ležalki za na plažo, sam v senci. no, takrat smo sam nogice namakal...
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 13:33:47
|
|
|
|
Solero
|
Previdnost je mati modrosti.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 14:15:40
|
|
|
|
polma
|
V bistvu se tole pretiravanje sliši čist logično, ker otroci do tretjega leta sploh še ne morejo uravnavat telesne temperature in se prehitro podhladijo al pa pregrejejo. Mali otroci so vedno ledeno mrzli, ko jih potegneš iz vode, pa naj še tako brcajo.
< Sporočilo je popravil polma -- 16.6.2010 14:16:14 >
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 20:42:41
|
|
|
|
PC Baby
|
Informacija iz prve roke. Danes sem bla pri sosdei na kavici, ko je k njej prišla nenapovedano sestrična, ki sicer ni pediatrinja, ampak osebna zdavnica in je rekla, da je to čisto res. Otročkom do tretjega leta priporočajo neoprem hlačke za kopanje v morju. Na bazenu in v plitvini pa ni treba. Pravi, da ni mus, da otrok dobi vnetje mehurja ali ledvic, če je dovoj utrjen, da pa se posledice kopanja v ne dovolj toplem morju pokažejo po puberteti.
|
|
|
|
RE: do 3.leta, kopanje do pasu? 16.6.2010 21:19:58
|
|
|
|
luan
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana ] Tako kot naj bi po novodobnih dognanjih bile ferderbane vse generacije pred letom 1990, ker se otroci nekoč niso masovno kotalili, plazili, niso vstajali ob opori, ampak so jim starši dajali roke.....starši niso vedeli kaj je to handling otroka, niso imeli pojma kaj je to razvojna ambulanta...... Mene pa zanima kako se ta ferderbanost kaže?Mogoče pa bi me še invalidsko upokojil , lahko da sem ful sfardirbana pa ne vem.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Norice ali vodene kozeNorice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?