Vročina!! (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

daka -> Vročina!! (15.6.2010 14:32:31)

Pozdravljene!!

Potrebujem nasvet.Moja prvošolka je v nedeljo dobila T 39 C.Odšle sva do dežurnega,kateri je postavil Dg.vneto žrelo-začetek angine.Dobile sva Calpol +6 in Ospen.Minili so že 3 dnevi ampak vročina še vedno ni padla.Ker me je skrbelo sem že včeraj poklicala našo šolsko zdravnico,katera mi je svetovala naj lepo nadaljujeva in če še T ne bo padla do četrtka naj prideva nazaj.Kaj bi naredile v mojem primeru.Bi se šli prej pokazat oz.Je bila katera v isti situaciji in me lakho potolaži.Ker meni se zdi da po tem antibiotiku sploh ne gre na boljše.

leo**tia -> RE: Vročina!! (15.6.2010 14:47:01)

kaj pa če ab ni prijel??ker moja kolegica ima pupo staro 4let in ko je bolana ab sploh ne prime..mora hodit na injekcije..ne vem no,če ti ne da mira pojdi nazaj k P...

nananaja -> RE: Vročina!! (15.6.2010 18:26:23)

Glede na to, da sta šle k zdravniku prvi dan vročine, se bolezen še ni povsem razvila, zdravnik je dal diagnozo po videzu žrela. Sedaj pač ni drugega storiti, kot dajati antibiotik naprej in se držati navodil zdravnice, vročino pa pač zbijaš s Calpolom.

vročina sama ni tako nevarna, o tem si lahko prebereš v knjižici Moj otrok ima vročino, kjer lepo piše, kdaj se otroka pelje k zdravniku. če nima drugih znakov bolezni (boleče uho, težko dihanje...), potem otroka zagotovo ni potrebno peljati v dežurno.

Janya -> RE: Vročina!! (15.6.2010 19:18:31)

Tudi meni se zdi da je mogoče napačna diagnoza, ker če je viroza ti AB itak nič ne pomaga, vročina pri virozi pa zna kr vztrajat tudi do 4 dni. Brez brisa ali odvzema krvi je kar riskantno AB predpisovat

daka -> RE: Vročina!! (15.6.2010 20:34:58)

Najlepša hvala vsem za nasvete.

daka -> RE: Vročina!! (17.6.2010 19:33:31)

Pozdravljene!!
Da vam povem ,da smo od mojega zadnjega posta bili že 2x pri zdravniku glede vročine,ki kljub AB ni padla.Danes pa so po 5 dnevih potrdili z RTG-jem levostransko pljučnico.Tako sva dobile novi AB in upava,da se rešiva te nadležne vročine in nasplošno pljučnice.

Stran: [1]