|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Roditeljski sestanek
15.6.2010 14:29:38   
Balerina
Kako imate vi v vrtcu organizirane te sestanke? Najin hodi v vrtec, ki je odprt do 17h, sva se odločila za to enoto ker če greva sama po otroke težko prideva pred 16:30 do vrtca. no saj običajno prihajajo po otroke staristerši pa je lažje tako da nista zadnja v vrtcu.
Potem pa imamo 2X na leto sestanke in to je en v septembru ali začetku oktobra pa še ta je bil ob 16h, halo če je vrtec od 17h zakaj je sestanek prej kot da imam čas na sestanek po otroka ne ne želim priti. Drugi pa je naslednje teden, torej v tednu ko je praznik, teden pred počitnicami in v tednu za katerega smo že konec maja napisali da nes ni v vrtcu. In tako ne morem nič zvedeti o tem kaj so delali to leto pa kao se je vklopil v vrtec,... ma ja sem prav žalostna ker bi res želela videti kaj in kako so delali to leto. Pa niti ne moremo imeti individualnega sestanka ker ta teden imam jaz en dan dolopdan čas, sem doma pa ni vzgojitelice in tako tudi to odpade.

Pa saj drugače sta mi vredu vzgojitelici tudi sin ju je lepo sprejel in se vidi da uživa v vrtcu ampak jaz bo vseeno rada kaj več zvedela o tem kaj in kako so delali in kako so se sprejeli med seboj. Pa seveda zanima me kako bo potekal poletni progrm.

Kako pa vi gledate na te sestanke? Ali jih redno obiskujete ali se vem zdijo bolj sami sebi namen?

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 16.6.2010 8:31:58 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Roditelski sestanik
15.6.2010 14:51:26   
kristinaj
mi smo tudi 2. enga na začetku in enega na koncu. in ne povedo nič takega, kar ti ne bi mogle takrat, ko prideš po otroke v vrtec, sicer na hitro...

če zamudiš ni nič katastrofalnega....

je pa vedno tako, da kdo ne more prist in če bi si tako močno želela, bi vzela pol ure fraj in šla prej iz službe na roditeljski...

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 2
15.6.2010 14:56:16   
vija vaja
ja kaj pa individualni razgovori med letom?  Ti so zagotovo bili (na roditeljskem itak ne boš nič izvedela o razvoju tvojega otroka), pa oglasne deske-na njih so navadno zapisane stvari, ki se dogajajo ali se bodo dogajale v vrtcu...)

Mi je pa ena stvar zelo hecna, da te zanima razvoj in vklop tvojega otroka komaj zdaj na koncu šolskega letauser posted image user posted image

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 3
15.6.2010 15:26:07   
aknela123
oprosti balerina, ampak tudi meni je tole malo hecno, da zdaj na koncu leta sprašuješ kako pa kaj. tudi jaz nisem mogla na sestanek v septembru, ker smo bili na morju, sva pa imeli z vzgojiteljico pozneje individualni razgovor. tudi na oglasni deski imajo napisano, kaj se dogaja.
če pa imaš občutek, da ti vzgojiteljica oz. pomočnica premalo pove, pa pač več sprašuj.

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
15.6.2010 15:27:29   
aknela123
aja, pa nastopi in delavnice skozi vse leto? tudi tam lepo vidiš kako se je otrok vklopil.

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.6.2010 18:45:10   
tanci29
v vrtcu imajo tudi govorilne ure. pri nas obesijo daum kdaj in ure potem se pa vpišeš kdaj bi prišel in se sam pogovoriš z vzgojiteljco

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.6.2010 19:49:43   
pikapikica83
Zdajle bom malo nesramna, amapk poln kufer imam takih staršev, ki se oglasijo samo takrat, ko kaj ni prav, prej pa nič ne vidijo. Če imajo dva roditeljska sestanka, imajo tudi govorilne ure. Na roditeljskem sestanku se pove informacije o skupini na splošno (ne poimensko, ker se ne sme), informacije o letnem delavnem načrtu, razni dogovori... In nikoli, prav nikoli ne more vseh 14 ali 24 staršev priti na sestanek. Če se za otroka zanimaš, boš vprašala takoj naslednji dan kaj je bilo pomembnega, prej se boš pa opravičila, da ne moreš priti. In če ima vzg. takrat sama skupino otrok, se bosta pač dogovorili za popoldanski termin. Lepo prosim za malo prilagodljivosti.
Kar se tiče pa razvoja otroka, vključevanja in ne vem česa še, se moraš pa na govorilnih urah pozanimat, ne na roditeljskem sestanku, ker niso vsi ostali prišli poslušat kaj se dogaja s tvojim otrokom.
Se opravičujem za tale izbruh, ampak ali smo lahko prosim malo bolj človeški in se kdaj pa kdaj prijazno nasmehnemo trgovki, pozdravimo šoferja ali vzgojiteljici rečemo hvala? Znamo res samo še grajat in se "pizdit" tukaj, sami pa ne pometemo pred svojim pragom?????

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.6.2010 20:01:54   
pelin
Kaj pa:
- govorilne ure (pri nas vsak zadnji ponedeljek v mesecu...individualen pogovor o tvojem  otroku)
- ustvarjalne delavnice s starši (vsaj štirikrat na leto- takrat sicer ni časa za ind. pogovor o otroku, vendar se da fino opazovati napredek tvojega otroka)
- srečanja s starši, posebej z mamicami, ali očki, babicami, dedki..( zopet čudovita priložnost, da se družiš z otrokom in hkrati spremljaš njegov razvoj v primerjavi z ostalimi... pri nas priložnostno- materinski dan, svet. dan starejših, dan družine, teden otroka...)
- sodelovanje na javnih prireditvah in kulturnih nastopih (novoletni koncert, kulturni praznik...)
- roditeljski sestanek (3x letno)
- izredni sestanki s starši (1x letno...kadar se pojavijo izredne razmere npr.: povečano število obolenj v skupini, izrazito vedenjska problematika, selitev vrtca, letovanja, menjavanja kadra v skupini...- po potrebi)
- individualni pogovori na željo starša po predhodnem dogovoru (večkrat letno)Tega vzgojiteljice niso dolžne početi, vendar nas je  veliko , ki za dobro otrok to počnemo...

pa še kaj bi se našlo...
Mogoče pri vas ni vseg tega,nekaj pa sigurno je , saj so te zadeve vzgojiteljice dolžne organizirat... Vendar se žal tudi pri nas   najdejo takšni, ki jih celo leto ni bilo blizu, sedaj na koncu, bi pa radi vse nadoknadili in bi se jim moral cel svet prilagajati. To, da ji čez leto večkrat omeniš, da bi se z njimi o kakšni stvari želel pogovoriti, pa oni vedno najdejo izgovor, njim na koncu nič ne pomeni. Žal. Premalokrat pomislite na to, da smo tudi vzgojiteljice mamice, ki si moramo za te popoldanske dejavnosti prav tako organizirati varstvo za svoje otroke. Hkrati pa tudi me hodimo na sestanke in srečanja za njih. Včasih je celo tako, da imam za oba otroka kakšno zadevo natempirano na isti dan in ob isti uri, pa še v službi kakšno zadevo... Pa kar nekako zmoremo, se zorganiziramo, se potrudimo, ker nam to pač veliko pomeni.  Osebno se zavedam, da moji otroci tako kot drugi, odraščajo, čas teče  in se ga ne da zavrteti nazaj. Zato je treba na to misliti tudi čez leto in ne le na koncu. Pa pač porabiš  kakšen dan dopusta, kakšno uro prej iz službe ali pa oditi kakšno kasneje ...Vse se da , če se le hoče. Pa vsi imamo službo, ne le posamezniki, ki se počutijo nezamenljive, nepogrešljive itd v službi. Vse to v službi zagotovo niste ( pravijo da jih za vsakim stoji petdeset), pri svojem otroku pa ste zagotovo prvi, edini , najpomembnejši in nezamenljivi.
Oprosti Balerina, vendar se mi zdi, da iščeš dežurnega krivca ker imaš slabo vest...če se čez celo leto nisi  pretirano udejstvovala v te zgoraj naštete dejavnosti, jo lahko imaš.
Aja, pa še to...vsa srečanja in sestanki morajo biti organizirani po končanem delovnem času vrtca ( tu imaš prav), pri nas pa velja še nenapisano pravilo,  da teh zadev ne organiziramo ob sredah, ker ima večina staršev zaposlenih v državnih  javnih službah (davčna, socialna, občina...) takrat uradne ure.
Ko zadnje dni urejam dnevnik (za tiste, ki ne vedo, tudi vzgojiteljice ga imamouser posted image , sem kar nekako zgrožena, žalostna, razočarana...pri določenih otrokih je v rubriki "srečanja s starši " toliko minusov (ali celo nobenega plusa), da te boli srce...

(odgovor članu tanci29)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.6.2010 20:07:02   
pelin
Pa še podpis pod  Pikapikico83user posted image .
Kristinaj, res ni nič katastrofalnega, če zamudiš roditeljskega, vendar se je potrebno zavedat, da sestanek ni nikoli organiziran brez veze ali zato, da si vzg. zafilajo čas.Zato je res priporočljivo, da se jih dvakrat ali trikrat na leto udeležiš (trije dnevi od 365 ne bi smeli biti problem). Drugače pa se strinjam s tabo.

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.6.2010 20:22:45   
pikapikica83
user posted image user posted image user posted image user posted image Pelinuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 10
15.6.2010 21:42:47   
vija vaja
Pelinuser posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem vzgojiteljica in se mi kar dlake postavjo pokonc, ko vidim da kakšen starš postavi tako vprašanjeuser posted image

Včasih je res tako, da bolj kot se trudiš in greš staršem na roke slabše jeuser posted image

(odgovor članu pikapikica83)
Neposredna povezava do sporočila: 11
15.6.2010 22:27:38   
Najaa
Sicer pa je povzetek sestanka vedno obešen na oglasno desko. In noben problem ni, če te ni. Imaš tudi govorilne ure med letom, kjer se individualno pogovoriš z otrokom. Pa tudi to ni nujno, da greš. Nič ni nujno. To je samo tvoja dobra volja, če se želiš udeležit. 

(odgovor članu vija vaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.6.2010 8:08:14   
Balerina
No ja vidim da je za ene roditeljski sestanek bolj sam sebi namen kot kaj drugega. Jaz ga jemljem kot seznanjanje kako je delo v skupini potekalo skozi celo leto ter izmenjava mnanje med starši in vzgojitelji. Meni je pač pomembno da se udeležimo tudi teh sestankov.
Jaz nimam prav nič čez sinove vzgujitelici sta prav super in tudi kadar se srečamo, na žalost po sina zaradi odaljenosti službe pridem res poredko se tudi lahko pogovorim kaj glede njega. Je pa tako da to takrat bolj na hitro saj se res ne moreš veliko pogovarjati in pri tem čuvati še 10 otrok.  Tudi drugače sta šli zalo na roke in sem lahko med letom poklicala med počitkom in mi je kaj povedala. Na govoriline sem se sicer tudi prijavila je bilo pa tako da sem šla tisti dan potem več kot 1 uro prej iz službe da pridem pravočasno potem pa smo več kot 1,5 ure stali na cesti zaradi nesreče. Glede na to da imate vzgojitelici tudi družine mi pa res ni do tega da me čakata in čakata ko jaz stojim na cesti.
Zato sem upala da se bomo lahko kaj več pogovorili na roditeljskem. Pa nič bomo pa prestavili na september. Ni pa konec sveta seveda ne če ne gremo na sestanek, zdaleč od tega bomo vsi čisto normalno naprej živeli. Sem le mnenja da bi lahko bili ti sestanki prej primer konec maj ko se še ne začnejo dopusti.
Pa še to sem želela dodati kolikor vem je tudi vzgojitelicami fino da dobijo neko potrditev da smo starši in otroci zadovoljni z njihovim delom in da se jim starši zahvalimo ker skrbijo za naše malčke medtem ko smo sami v službi.

< Sporočilo je popravil Balerina -- 16.6.2010 8:11:44 >

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.6.2010 8:43:42   
3jeMi
balerina... jaz sem čakala na nekaj zgornjih odgovorov... in se z vsemi popolnoma strinjam user posted image

lej, vrtec ni šola, ki konec junija zapre svoja vrata... vrtec je ustanova, ki deluje po domače rečeno 365 dni v letu... zakaj bi o otroku lahko kaj zvedela šele septembra... vzgojiteljice nimajo 2 meseca skupaj dopust... daj malo se pretegni in se potrudi pridit do vzgojiteljic svojega otroka... pozanimaj se kdaj bodo na dopustu, pojdi iz službe malo prej in počvekaj o otroku v pričo ostalih otrok...

... jaz vsak dan vprašam kako je, vse rešujemo sproti, vedno si vzamem še 10 minut, da se malo "pogovorim" še z ostalimi otroki... vidim, da tudi ostali starši delajo tako... vsi otroci točno vedo kdo k komu spada user posted image

vzgojiteljice in vzgojitelji (op. to moram napisat, ker mi imamo vzgojitelja)... zame zlata vredni ljudje user posted image ... druge mame in očetje user posted image , saj so z našimi otroki po 8-9 ur na dan in glede na to, je moja dolžnost, da se 2-3x na leto zorganiziram in pridem na sestanek...

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.6.2010 9:19:04   
benika
vzgojiteljice in vzgojitelji (op. to moram napisat, ker mi imamo vzgojitelja)... zame zlata vredni ljudje user posted image ... druge mame in očetje user posted image , saj so z našimi otroki po 8-9 ur na dan in glede na to, je moja dolžnost, da se 2-3x na leto zorganiziram in pridem na sestanek...

Se lahko samo podpišem in obenem strinjam z zgoraj napisanimi odgovoriu. Draga balerina, roditeljski sestanek je namenjen podajanju osnovnih informacij in tudi pri nas je planiran 2x letno. Takrat nam vzojiteljice povedo, kaj se v vrtcu dogaja, kaj so otroci počeli, kaj počnejo in kaj bodo počeli in podajo splošne info o sami skupini, delu v skupini in počutju v grobem. Starši postavljamo splošna vprašanja, ki se tičejo delovanja skupine in vrtca kot celota, nikakor pa ne debatiramo o posameznih otrocih.

Temu so namenjene govorilne ure. In to, da si se ti enkrat prijavila na govorilne (btw. te so vsak mesec), zame ni ravno dokaz, da te ne vem kako briga za počutje otročka v vrtcu. Jaz vsak dan vprašam vzgojiteljhico, kako je bilo v vrtcu in če je bilo vse OK, s tem, da tudi one takoj povedo, če je šlo kaj izven plana. Pa sem tudi šla že kakšno urico ali dve prej iz službe, da sem lahko šla na govorilne ampak za otroka naredimo mame vse, a ne?

(odgovor članu 3jeMi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
16.6.2010 21:51:44   
Nina00
Jaz tudi letos nisem mogla na roditeljski sestanek, ker sem zbolela. Mi je bilo zelo žal, ker je vedno zelo zanimivo. Sem pa poklicala vzgojiteljico, se opravičila in prosila za termin, ko bi mi lahko povedala vsaj najbolj pomembne stvari. Ker sta se najina urnika v tednu, ko sem predvidevala, da bom že zdrava in bi lahko prišla, križala, sva se na koncu pogovorili kar po telefonu. Če drugega ne, vsaj tako vedno lahko zveš kaj se s tvojim otrokom dogaja. Tukaj oddaljenost službe ipd nimajo vpliva.

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Roditeljski sestanek
1.7.2010 10:46:55   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Balerina
Kako imate vi v vrtcu organizirane te sestanke?

Če se prav spomnim, so bili do sedaj vedno ob 16-ih.
Kako pa vi gledate na te sestanke? Ali jih redno obiskujete ali se vem zdijo bolj sami sebi namen?

Redno jih obiskujem oz. če ne grem jaz, gre moj g. Mož. Izjemoma, a to zelo redko, ne gre nihče od naju, če je "na sporedu" kaj pomembnejšega, vendar kljub temu ni težav. Povzetek (v pisni obliki) roditeljskega sestanka vedno že naslednji delovni dan visi na oglasni deski pred igralnico, pa tudi vzgojiteljica si ob prvem stiku s staršem vedno vzame tistih nekaj minut, da mu pove strnjeno bistvo.

Poleg roditeljskih sestankov pa so še govorilne ure, ki jih jaz ali g. Mož prav tako redno obiskujeva, potekajo pa med 15. in 17. uro (vrtec je namreč odprt do 17-ih) in trajajo 15 minut.

(odgovor članu Balerina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Prvi koraki k srečnemu otroštvu z Generali
Program Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?