Stefka -> RE: Slaba NS in genetika (16.6.2010 8:50:15)
|
Maca 81, jaz sem bila na biopsiji januarja letos - na genetskem posvetu so nama vse lepo razložili in naju precej potolažili, da jih velika večina pride tja samo enkrat, ker so potem izvidi ok. Tako da sva bila tudi midva tam samo enkrat. Pošto dobiš po 4 tednih, če je vse ok, midva sva se odločila za biopsijo, ker je rezultat vendarle en mesec prej kot pri amniocentezi (je pa - milo rečeno neprijetna). Si pa potem miren do konca nosečnosti (jaz imam še 7 tednov). Glede ostalega ti je že Kenya vse odgovorila. Moram pa povedat, da sem jaz po biopsiji res ležala pet dni, ker me je tako bolelo, da nisem mogla hodit. No, pa je minilo :) Je pa tako - če razmišljaš o splavu, če bi bilo kaj narobe, potem absolutno pojdi in to čim prej - če pa to ničesar ne spremeni, se pa raje ne nerviraj. Mene je namreč v tvegano skupino vrgel dvojni hormonski test (in starost, pa sem stara 32) in ne nuhalna - požrlo mi je pa nebroj živcev. Tako da, če bi še enkrat izbirala, ne bi šla na DHT, ker se je potem tako in tako izkazalo, da je tako v povojih, da se ni preveč za zanašat na njegove rezultate. Potem, ko te pa že fajn prestrašijo je pa kljub vsemu bolje opravit s tem - vsaj midva sva se tako odločila. Vso srečo!
|
|
|
|