odprtje sp-ja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

rožica2 -> odprtje sp-ja (15.6.2010 7:38:31)

zanima me če katera odprla sp v frizerstvu?kako dolgo ste se odločale,koliko lastnega kapitala ste vložile?in pa ali ste šle na kakšno izobraževanje,predvsem me zanima za tiste ki prej niso delale v tem poklicu pa ste vseeno mele nekaj strank na fuš?
ali se vam je izšlo?

zvezdica_1 -> RE: odprtje sp-ja (15.6.2010 10:03:27)

zdajn če si prijavljena na zavodu za zaposlovanje, msilim da lahko zaprosiš za neko subvencijo-tam okoli 4500€. moraš pa najprej na nek posvet s svetovalcem, mu razložit svojo poslovno idejo, potem greš na neko delavnico... in na koncu po vsej birokraciji dobiš €.
če drugega ne, imaš plačane prispevke za 2 leti....

rožica2 -> RE: odprtje sp-ja (15.6.2010 10:34:33)

nisem na zavodu,a drugače pa nič ne dobiš?
kako pa je z mojstrskim izpitom?nekje sem slišala da če imaš 10let delovne dobe da ga ne rabiš,a je res?

majana79 -> RE: odprtje sp-ja (15.6.2010 12:24:14)

za opravljanje frizerske dejavnosti je potrebno pridobiti tudi obrtno dovoljenje, nosilec dejavnosti pa mora imeti sredno poklicno izobrazbo ustrezne smeri, to je končano frizersko šolo

zvezdica_1 -> RE: odprtje sp-ja (16.6.2010 12:37:53)

ja, samo mislim, da delovne izkušnje tudi štejejo. ker pri trgovkah vem, da veljajo. pokliči na obrtno zbornico, tam bodo vedeli

pomoč pa dobiš samo, če si na zavodu, število subvencij pa je omejeno. lani vem, da jih je zmanjkalo 1 teden, preden je mura šla v stečaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]