|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako uvseti, da gre sam spat otrok?
14.6.2010 21:13:35   
suzanica
Živjo. Naš 2-letnik zaspi tako, da mu povem pravljico, potem se v temi še pogovarjava in potem zaspi - stisnjen k meni. Zanima me kako ste jih navadile, da otrok zaspi sam? Prosim za izkušnje, ne pametovanja kako vaši že od začetka spijo sami. Hvala in lp.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kako uvseti, da gre sam spat otrok?
14.6.2010 21:16:45   
blaža
Kaj joče, če greš prej stran? probaj mu rečt, da greš samo pit vodo, al pa na vc pa da takoj prideš, pa da bojo vrata priprta, pa luč pusti prižgano na hodniku., če piska in sitnari, mu kr ponavljaj, da takoj prideš, pa če ne večkrat pokukaš in rečeš, da takoj prideš, samo da gre mami na vc.

po mojem, da bi si jaz takole pomagala.

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.6.2010 21:31:18   
zmajaz
Ja ja - to najbolj pali. Jaz se tudi malo uležem zraven naše 2,5 letnice in večinoma že v par minutkah zaspi, če pa vidim, da še ni preveč zaspana in mi seveda ni do tega, da bi pri njej ležala pol ure ali celo uro, pa ji rečem, da se moram iti stuširat ali da moram iti na wc in da potem takoj pridem nazaj. Če začne cvilit, ji rečem še "poglej, saj bom pustila malo odprta vrata in pridem potem nazaj", potem pa itak ne grem nazaj, ona pa kmalu lepo zaspi. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.6.2010 21:40:19   
suzanica
tole pri nas ne pali.... pride za mano :) - je bolj prebrisane sorte. le po kom user posted image ?

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.6.2010 21:42:58   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: suzanica

tole pri nas ne pali.... pride za mano :) - je bolj prebrisane sorte. le po kom user posted image ?

Mogoče še ni dovolj zaspan. Če bi bil že ful utrujen, bi zaspal najbrž.

magari vstrajaj naj nina dol, pa da takoj prideš,..

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.6.2010 21:52:05   
luan
Mi smo imeli podobne težave s starejšim sinom.Navadno sem jaz prej zaspala zraven kot on.Sam pa ni šans, da je ostal v postelji.Ko pa je dopolnil 4 leta je bilo pa kot, da bi  odrezal.Res pa je takrat tudi dobil pograduser posted image .Tako, da zdaj mu vsak večer preberem pravljico in zapojem uspavanki.Se polubčkavauser posted image  in grem lahko mirno iz sobe, tako da zaspi sam.Včasih prej včasih kasnej.
S mlajšim pa mislim, da bomo na istemuser posted image .

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.6.2010 22:14:45   
*miska.mcc*
mam2 sina, ki zaspita sama.
velika ze. 7 in 9 let. ma ce me vprasate kdaj in kako sta zacela "zaspat" sama....pojma nimam.
zgodilo se je. ne vem ne kdaj, ne kako...scasoma bo vse, pravim jaz.

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu luan)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.6.2010 22:20:32   
Anonimen
Jaz naši lepo govorim, da otroci spijo sami in to je to. Ona itak potem še njene fore s prstom na usta ŠŠŠŠŠ, otroci spijo, tiho mamika...ampak sem predvsem resna, ker če se preveč pogovarjam z njo, pol je cel halo. Če je pa res kriza, potem se uležem zraven nje, se stisne k meni, pol pa itak že odhaja v sanje.user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
14.6.2010 22:20:33   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: blaža

Kaj joče, če greš prej stran? probaj mu rečt, da greš samo pit vodo, al pa na vc pa da takoj prideš, pa da bojo vrata priprta, pa luč pusti prižgano na hodniku., če piska in sitnari, mu kr ponavljaj, da takoj prideš, pa če ne večkrat pokukaš in rečeš, da takoj prideš, samo da gre mami na vc.

po mojem, da bi si jaz takole pomagala.

Nekaj taksnega ja.Moja svakinja, je vedno rekla, da ima se tooolk dela...Sem imela necaka en teden pri sebi na pocitnicah,   pa sem ga dala spat, malo z njim polezala, da je povedal, kar cez dan ni uspeluser posted image , potem sem mu rekla, da zdaj pa grem. In on - moras se kuhat a ne?user posted image user posted image

Moja dveletnica na sreco zaspi sama, sem imela problem pri prvi punci, ker ona ni in ni mogla sama. Al so bile pravljice, pesmice, ko je bila ze malo vecja, pa cohanje po glavi, dokler ni zaspalauser posted image .

Nas pogled nikoli ni tako popacen, kot takrat, ko gledamo sebe.

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.6.2010 22:23:49   
TaMaSa
IZVIRNO SPOROČILO: njamka

Jaz naši lepo govorim, da otroci spijo sami in to je to. Ona itak potem še njene fore s prstom na usta ŠŠŠŠŠ, otroci spijo, tiho mamika...ampak sem predvsem resna, ker če se preveč pogovarjam z njo, pol je cel halo. Če je pa res kriza, potem se uležem zraven nje, se stisne k meni, pol pa itak že odhaja v sanje.user posted image

ojuser posted image  Ssssss mamikauser posted image
je res tudi to, da vec, ko se pogovarjas, tezje zaspijo,ker imajo vedno vec za povedat. No, seveda mora otrok ze govorit, sicer s tem ni problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.6.2010 22:30:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: TaMaSa

IZVIRNO SPOROČILO: njamka

ojuser posted image  Ssssss mamikauser posted image
je res tudi to, da vec, ko se pogovarjas, tezje zaspijo,ker imajo vedno vec za povedat. No, seveda mora otrok ze govorit, sicer s tem ni problema.

Ja, ampak naša ima veliko za povedat zvečer. Podoživlja cel dan. Sam je kar hudo včasih s tem spanjem, ker se ne morem zadržat, da se nebi smejala.user posted image In ko se začneš smejat se začne še ona na ves glas.Tud na silo če je treba:)

(odgovor članu TaMaSa)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2010 22:35:18   
TaMaSa
Njamka, ravn to mi je na misel padlo, ko sem tvoj post prebrala, smehuser posted image . Po moje imajo vsi otroci zvecer veliko za povedat, in tudi prav je, da jim prisluhnemo, sicer ne izvemo nic.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.6.2010 22:37:59   
gasilec
Jaz mojega triletnega sina pospremim v sobo, mu preberem pravljico, ga stisnem v objem in rečem lahko noč in eno bolho za pomoč. Nato 5 sekund sedim poleg in vstanem, včasih mirno leži in zaspi, včasih pa me vpraša kam grem in mu rečem mama gre lulat ali pit vodo,.... pridem takoj nazaj ti kar aji. Se obrne in zaspi. Bodi vstrajana vsakič bo krajša in mirnejša minuta za spanje.user posted image  

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
14.6.2010 23:40:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu gasilec)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
15.6.2010 6:27:00   
ZARA
En čas sva hodila z njo spat, ampak se res pomoje zgodi kar samo od sebe. Čez noč.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.6.2010 7:12:21   
CUKRČEK
pri naši starejši sva vedno hodila zraven spat. Ker kao ni mogla sama zaspat. Potem sva dobila dvojčke in smo lepo nadaljevali tradicijo.....zvečer vsi spat. In seveda sem jaz vedno zaspala pred njimiuser posted image in sem imela večer "pokvarjen". Potem sva pa enkrat popenila, da so že dovolj veliki, da gredo sami spat. ene 2 dni so se neki pritoževali in sva morala priti nekajkrat nazaj mirit strasti( so jokali, da jih je strah, pa da so žejni, pa da lulat....user posted image ). Sva vztrajala in so se vdali v usodo. Samo vztrajat je treba in ne popustit, ko jokcajo in izsiljujejo.

Zdaj si do osmih že v posteljah in imava še dosti časa zvečer, da "poslušava tišino" v hišiuser posted image user posted image user posted image

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
15.6.2010 8:09:33   
livia
Za to rabiš trdo voljo in jeklene živce. Jaz sem kar moža pooblastila, da je to uvedel.
Prej sem jaz hodila z njo spat. Dokler ni zaspala je hotela, da jo držim za roko in to je trajalo tudi po eno uro.
Potem je zadeve prevzel mož. Najprej je držal za roko, potem je samo sedel ob posteljici ob glavi, potem je sedel ob posteljici pri nogah, potem je sedel na druge koncu sobe in nazadnje je sedel pred sobo. Čas se je vedno bolj skrajševal in na koncu nam je uspelo. Je pa spala v uni posteljici s stranicami še, da mi nogla uidet, kot to očitno tvoj počne.
Sedaj se smejem, ko pomislim na to, ker je že 2 leti mimo, samo takrat je bila pa norišnica.
Se splača vztrajat. Sedaj pri 4 ni nobenih problemov. Pravljica, ljubčka, zaprem vrata in zaspi, ko se ji zdi.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 17
15.6.2010 8:15:46   
kristinaj
jaz nisem imela problemov od majhnega sta sama zaspala....

tavelika popije kakav, povem pravljicoa ali pogleda risanko in jo nesem v posteljo,,,,,, kakšenkrat pa vseeno hoče, da ostanem pri njej, da se pocrtamo..včasih jo še pocrtam kakšenkrat pa ji povem ,da mamica ne more, ker more še kuhinjo pospravit in naj posluša kako mami kuhinjo pospravlja.. kakšenkrat pride še po 3x ven iz sobe, nesem jo nazaj, ukažem naj se vleže in naj zapre učke... sedaj ko je klima pa, da ne sme ven, ker piha klima, ki je ravno nad vhodom v sobico... izmislim si razne izgovore

tamali je tudi začel iz posteljice hodit ven (ne vedno, če ga nesem spat ob pravi uri, se obrne na bok in ga ni več)  pa ga nesem nazaj, včasih malo popestvam, zapojem pesmico in ga dam v postelčko.. včasih pride tudi po 2x ven a ga vedno nesem nazaj... bo že omagal in se naveličal hodit ven. preden gre spat med 20 in 20,30 poje še čokolino, piškote in mleko, jogurt ali puding..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu suzanica)
Neposredna povezava do sporočila: 18
15.6.2010 9:19:26   
Julija08
Joj, jaz imam tud ful probleme s sinom za zaspat. Star je 21m in spi pri nama v postelji. Včasih traja uspavanje tudi uro, uro in pol. Problem pa je tudi v tem, ker ga še dojim in pomoje zato noče sam zaspati. Bom pa danes probala, da se bom za cca 15 minut ulegla zraven, ga podojila, potem bom pa šla "kao" lulat al kaj takega...bomo vidli, ampak ponavadi on potem zleze s postelje, se igra z avti, igračami....
Pa še skrbi me da ne bi padel al kaj takega...

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 19
15.6.2010 9:51:53   
liliana
Jaz hčerke še niti nisem navajala, da spi sama......pa je stara že 3 leta......pač tistih 15 minut zvečer, preden zaspi komot "žrtvujem", da ji preberem pravljico in se stisnem k njej....predvidevam, da bo enkrat verjetno tudi sama temu  razvajanju naredila konec, brez kakršnega koli mojega pretiranega angažiranja pri odvajanju oz. uvajanju samostojnega spanja......

(odgovor članu Julija08)
Neposredna povezava do sporočila: 20
15.6.2010 10:20:08   
Najaa
Tavečje nisem nikoli navajala, da bi sama spala. Dokler me je rabla, da sem ležala zraven, sem pač ležala zraven. To je bilo do kakega drugega leta, potem je pa dobila sestrico. Poskusila sem tudi s knjigo ind a ji preberem pravljico potem pa lubčka in lahko noč. To ni palilo, ker je hotla še in še in še... branje v nedogled. Tako da sem samo rekla, zdej pa spat in ugasnila luč. Vrat tudi ne puščam odprtih, ker bi prišla za mano. Se je kar navadla, druge ni bilo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 21
21.6.2010 14:40:14   
barni
Jaz ravno sedaj izvajam uspavanje " naša dečva zaspi sama" sistem. Mi je počasi dovolj, da vedno najmanj pol ure zraven visim. Se ne more stisnit k njej, ker je v posteljici z ograjo v svoji sobi.

Zdaj jo poskušam tako vržt na foro, da je že velika punca (stara je 2,5 let), da njeni prijatelji spijo vsak v svoji posteljici in to sami, ker so mi njihove mamice povedale. Pač naložim nekaj v tem smislu.

Potem ji rečem, da bom zunaj pri vratih. In da jo ves čas vidim. Včeraj mi pribije: " Ja mamica a to mene vidiš? Ker jaz tebe ne vidim. Kje pa si?" Skratka, cela umetnost, kako jo prepričati, da sem tam vendar me ni tam. PRvi dan je bila cela štala, ko sem hotela iz sobe. Se je hotla čez ograjo vržt, tko da sem jo morala celo 1x po riti, da je dojela resnost situacije. Ma sem se ustrašla, ko sem šla ven, začne tulit in jo vidim, z eno nogo že čez, še malo in bi mi padla direkt na glavo.

Zdaj po 3 dneh je bolje. Močno upam, da mi uspe, da bo zaspala sama brez da bom morala vsaj 5x nazaj k  njej. No že to da se lahko brez dretja umaknem iz sobe je čudež! Tako da mislim, da smo na pravi poti. Sem pa tudi sama spraševala, kako je, ko odstraniš ograjo iz postelje, potem pa hodijo po stanovanju in gledajo, kje si ?

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 22
21.6.2010 14:55:56   
Katy78
Naš lump še vedno zaspi pri meni v naročju, star je pa 18. mesecev. Najprej v dnevni sobi na kavču spije mleko, malo se pocrkljava, malo pohecava, malo polupčkava, nato pa ga odnesem v njegovo sobico, v naročju ga imam še ca. 10 minut in zaspi. In kar je meni najpomebnejše, spi celo noč, brez zbujanja oz. se zbudi res poredko.

Mene zaenkrat ne moti, ker res hitro zaspi, po drugi strani mi pa tudi paše, da ga lahko malo stiskam k sebi, ker se drugače nič kaj rad ne stiska, razen takole zvečer ob flaški in tik preden zaspi. Tako da zaenkrat obema paše ta način. user posted image Bo pa verjetno kmalu čas za kakšno spremembo, tako da je fajn brati vaše metode in finte. user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 23
5.8.2010 19:15:30   
izabella1
Dobro se ene znajdete :)
pri nas pa lahko vse obljubljamo in rečemo pa nič...
Mami, grem s tabo. Mami ne pa ne. Mami mami mami.
Mami se pa kravžlja, ker mora vsak večer z malo spat, zaspi prej kot ona in se sredi noči seli v svojo posteljo.
Kmalu pa pride mala za mano ;)

Hja no, pri 15ih verjetno ne bo več tako ;)) 

http://bialovesstrawberries.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   [Brisano sporočilo]
6.8.2010 11:29:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu izabella1)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Pravice iz naslova krajšega delovnega časa
photo
Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...

bla8

s (75%)

d (25%)

Število vseh glasov: 182

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!