Anonimen -> RE: Školjkasti sedeži (15.6.2010 8:58:56)
|
Jaz sem ena tistih, ki jim ti školjkasti sedeži ne sdejo ... če s tem misliš sedeže kot jih imajo Buzz, Bugaboo, Stokke itd. Ma saj dokler ima otrok s sedenjem še malo problemov, bo v takem sedežu definitivno bol stabilen, ker tudi takrat ko je malo nazaj nagnjen, je nagnjeno tudi sedišče in ne more lest dol ... ampak pri navadnih sedežiih ga pač takrat z dekico podložiš in je tut ok ... no ampak to definitivno za moje pojme ne odtehta dejstva, da otrok spi z nogami v luft, da otroka, ko si na terenu v vozičku zelo težko previješ itd. ... nevem, moja tamala je in še zdaj pri letu in pol spi v vozičku kot carica, včasih na boku (kar v školkastem sedežu ni mogoče), ponavadi pa na hrbtu in s stegnjenimi nogami kot v posteljici. Torej kar se mene tiče so plusi in minusi take: Školjkast sedež: + lepši izgled + tiste 2-3 mesece je otrok bol stabilen v njem - spanje samo s pokrčenimi nogami - ne omogoča spanja na boku - v njem ne moreš previt otroka Navaden sedež: + spanje z istegnjenimi nogami in tudi na boku + v njem lahko normalno previješ tut leto in pol starega otroka - ni tako trendovski - 2-3 mesece je potrebno zalagat otroka z dekico, samo ostali čas je pa čisto udobje
|
|
|
|