dopustniško razmišljanje (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

viv_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 9:57:08)

... mene pa nekej zanima - koliko nas/vas res uživa v dopustu in koliko nas/vas gre na dopust samo zato, ker je nekako "treba" it na dopust...

Ker ko berem tele poste, se res vprašam... More bit aparta vsaj tako luksuzen kot domače stanovanje, pa po možnosti more bit avtocesta do pred bajte, pa v bližini 100 metrov more bit Mercator, da ne govorim o dohtarjih in vsem tem...

Kaj je pol sploh drugače kot doma? A ni pol bolj komot in ceneje, če si na dopustu kar doma?

Pa ne mislim nikogar posebej izpostavljat - zgolj me zanima vaše dojemanje dopusta in kaj od tega pričakujete? Zanima me iz sociološkega vidika...

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:00:43)

evo mene poznaš in mojo potovalsko žilico tut. točn takokot si napisala..hotel s klimo in vso postrežbo avtocesto do vrat in bazenom s senco :) men ni bistvo počitnic da grem na slabš kukr že sem, zato me vleče enkrat v prihodnosti recimo v bolj razvite kraje kot je slovenija :) al pa saj urbane :) in zato ker so tako kraji trenutno predragi bomo počitnice prežveli doma, kjer je bazen za ovinkom, merkator za drugim ovinkom, klima pa doma v stanovanju :)

lp, lara

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:04:26)

Jaz rabim vse tisto, kar si naštela viv. Grem pa zato na dopust, da spremenim okolje in predvsem, da smo en teden na leto 24 ur skupaj.

Teni_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:06:13)

Jaz grem na morje zaradi :morje:. Mi je vseeno kam, tudi pretirano ne vem kaj vse ne rabi bit tam, samo, da uzivam. Najraje pa grem v hotel, ravno zaradi tega, da na dopustu ni treba kuhat, pa posode pomivat in podobno. Lp,Mojca:nosecka:

Junc -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:06:55)

Mi smo pa skupaj vsak dan, veliko smo skupaj, veliko se družimo, zabavamo,...
Hoteli smo v London (bomba), misel je šla za Turčijo (bombe v letovišču), povosd 45 vročine, eh. Doma je najlepše.

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:07:55)

predvsem, da se mal izklopim od vsakdana, spremenim okolje in da smo vsi 24 ur skupaj.

Čiračara -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:08:10)

:)Nama ni važno kam greva in v kako drag hotel. Le da menjava okolje. Po pravici povedano najraje greva v kamp, v prikolico.Na Lošinj že hodiva nekje 5 let in se tam počutiva zelo domače, ker je tam zloo velik Slovencev. Tam se pa totalno odklopiva:).važno je, da sva skupaj in ker se zelo razumeva, nama je povsod lepo.
Se pa strinjam, da veliko folka hodi na dopust v neke drage destinacije le, da drugi vidijo kaj vse si lohk privoščijo. Za naju je to bleserija. Midva si tudi hvalabogu dost lahko privoščiva, ampak nikdar ne bi zamenjala enega prijetnega ribiškega kraja z mondenim letoviščem.
LP

viv_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:09:41)

U... kok luštkana debata :morje:

No, smo pršli do menjave okolja, to mi je bilo nekak jasno... ampak če more bit vse tko kt doma... pa OK hotel, ti ni treba kuhat pa pospravlat, pa je drugač... sam v apartmaju morš pa še to počet...

Lenny -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:10:04)

Bistvo dopusta? Oooooo, dobra dva tedna morja, Dalmacije in stare družbe, 24 ur mi trije brez skrbi skupaj, po enem letu vidimo prijatelje, "domač" kafič z domačini, mini apartma, sicer s klimo, ki pa je skoraj ne uporabljamo, ker se veselo ravnamo po domačinih, obiski ribje tržnice, večerno sedenje na plaži, NIČ skrbi, zadovoljen mulček, ki mu skoraj zraste plavalna kožica med prsti, .... še pa še pa še.
Drugače pa kakšno nekajdnevno potovanje v lastni režiji, spanje v privat sobah, spoznavanje ljudi, njihovega načina življenja, .....
Bolj kot je enostavno, bolj je prijetno!
Pa lep dopust vsem, ki ga še čakamo!

Čiračara -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:13:20)

Hmmm jaz zelo rada kuham in tud na dopustu mi ni težko kaj skuhat. Imam pa tud moža, ki kaj zna pripravit in tudi posodo greva vedno slupaj umivat.Pač vse delava skupaj.In ni nama nič težko. Za naju ni lepšega kot zgodnji zajtrk pod dišečimi borovci. Kaj pa vem. Vsak ima svoje potrebe in navade. Naju hotel ne mika in pika.

Čiračara -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:14:19)

Ja Lenny:bravo:. Bolj kot je enostavno, bolj je prijetno.

tejč -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:16:37)

Lennny, kar kocine so mi šle pokonc, ko sem brala tole tvoje razmišljanje. Se pridružujem. In sanjam Korčulo, samo letos ne bo nič, je punčka premala...

Nina_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:22:48)

men je važno da je na dopustu Wc z kopalnico in nekaj za skuhat (razen v hotelih), pa seveda nek za spat...mi je pa vseeno al grem v šotor,apartman,hotel,...itak sem notri samo ponoči al pozno popoldan ko si kaj za jest nardim...zdi se mi brezveze da bi dala nevem kolk dnarja za hotel,apartma, rajši tisti denar zapravim tam al pa ga imam še za en podaljšan teden..

Špacka -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:23:18)

Svoje šotorske dni sem dala skozi, no vsaj za nekaj let, zdaj sem bolj komot:)-:)- mi pa še vedno ni do hotelov, prestiža...trenutno hodimo v družinki vikend v kamp, vem kaj imam in pri malem otroku je to najbolj pomembno.

Predvsem mi je važno, da spremenim okolje, da smo skupaj, ker če ostanem doma kar naprej zvoni mobitel, pa je treba skočit sem pa tja za kako uro...to zame ni dopust!

Lp

Špacka -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:25:40)

Joj viv, veš kaj je še pomemben vonj po morju...

Lenny -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:31:30)

Ja, vonj po morju, pa prvi skok v vodo po enem letu s iste stare skale, pa letos bo barba Marin malega prvič vzel na barko na ribolov, učil se bo plavati, mogoče se še dalmatinščine nauči med vrstniki. Komaj čakam 15.avgust. In na doma pečeno ribo ne smem pozabiti, ki jo tetka Mirjana speče boljše, kot vsak hotelski kuhar.

taška30 -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:43:52)

Midva ne marava hotelov in apartmajev, prej sva šotorila po Dalmaciji, zadnje 2 leti sva bolj zares potovala (enkrat z avtom do Portugalske pa spanje po kampih, drugič pa z rugzakom v Azijo).
Meni bi bilo v hotelu dolgčas (sploh če še nimaš otrok), tudi nikoli nisem razumela recimo 14 dnevnega poležavanja na Maldivih - saj bi pasalo za 3 dni recimo, pol pa kaj akcije.
Letos gremo sicer v apartma, ampak le zato ker imamo 3 mesečno dojenčico - drugo leto bomo že skupaj kam leteli :)
Lp

rija -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 10:45:31)

evo viv: še bolj luksuzno hočem kot doma. doma je itak doma. na dopustu pa naj bo posebno. hočem, da me pedenajo od riti do glave, da imam za zajtrk toliko na izbiro, da ne vem kaj naj še požrem... kdaj pa si to doma narediš? nikoli. vsaj v taki meri ne. in tako se moj dopust loči od življenja doma.
pa da pustim posteljo razmetano in ko pridem nazaj, da je vse tipi topi. pa ves luksuz, ki si ga pač lahko privoščim.
doma nisi nikoli na dopustu!!!!!
to so moja merila za dopust.
za potovanje pa mam malo nižje standarde...

viv_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:12:17)

kul... ja vonj po morju je res zakon (to majo v Sloveniji le redki srečo da ga imajo doma).

rija - tvojo varianto čist zastopim, da je še bolj komot k doma... da maš res oddih...

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:12:38)

Jaz grem na morje zato, ker komaj, komaj čakam:
1. zato, da imamo letno kuhinjo in kuhamo, pečemo, pomivamo vse ZUNAJ
2. zato, da lahko zjutraj v miru skuhamo in spijemo najboljšo :kava:;
3. zato, da gremo lahko zjutraj zgodaj k ribičem po ribe
4. zato, da grem vsak dan kar k kmetu spodaj po zelenjavo in sadje
5. se vedno izognem trgovine, če se le da
6. zato ker imam zelo rada "fraterski otok" in DIFovce na njem in samopostrežbo fig ter ringlojev, ki rastejo po otoku
Evo to je zame dopust...in ločim dopusta od potovanja, prvi je na easy in so možgani na off, ajde pri potovanju so pa na on...

viv_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:18:32)

Miša99 :)-:)-:)- - tale z DIF-ovci mi je všeč...

A boš ta teden za kakšno kavo?

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:20:40)

ej jaz sem ZA, zdele sem pa tolk lllllllllllaaaaaaaaaaaaačnnnnnnnnnnnnnnaaaaaaaaaaaa, da kar umiram? Greš kaj jest?

viv_ -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:24:16)

Smo bili že v Ameriki na pečenih sendvičih :smajlikiseoblizuje:

Danes sem že izkoristila bonus kofetkanja (mamo šefa v hiši), se slišiva jutri... OK?

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:25:53)

OK, mi smo pa samiiiiiii in saj veš ko :muca: ni doma :miska::miska::miska::miska::miska: plešejo...SMO ČIST RAZŠTELANI..

Anonimen -> dopustniško razmišljanje (19.7.2005 11:31:22)

Jaz nimam otrok in meni je najbolj grozen dopust:
- cel dan izležavanje na plaži
- zvečer v gužvo na sladoled
- visenje ob partnerju, ki mu je za znoret dolgčas
- Hotelska soba

Najbolj fajn:
- odklop na morju z veliko dozo potapljanja
- neredni obroki
- bedenje pozno v noč ob najbolj blesavih debatah
- bit konstantno v laufu
- videt kar se sploh videt da in še malo več
- spanje bilokje in bilokako in z bilokom

Toscana zame ni videt Firence in izležavat pred vilo, ampak cel dan v laufu videt od Lucce, Pise....do Urbina VSE (muzeje in hiše in vasi in vinograde)
Vikend pri možu je prehojen Groningen od enega konca do drugega.

Ležanje na plaži pa največja muka, ki mi jo lahko nekdo pripravi.
Je toliko stvari še za videt in počet, da je ležanje samo izguba časa.

Sicer pa itak pravijo, da sem hiperaktivna že od otroštva. Sto ljudi 1001 čudi.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>