oteklina v nožnici (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

tinchek1980 -> oteklina v nožnici (14.6.2010 14:23:19)

Pozdravljene
Skoraj 1 leto je že od poroda in na pregledu po porodu je bilo vse bp. Pred dnevi pa sem slučajno v zgornjem delu nožnice zatipala čudno oteklino, podolgovato, kaka 2cm dolgo. Nekako tako, kot da se začenja nekje pri materničnem vratu in sega v nožnico. Pred nosečnostjo vem, da ni bilo tako. Sedaj po porodu pa ne vem, ali je sam maternični vrat tako preoblikovan in sega tako daleč v nožnico, da ga s prstom že hitro zatipam ... ali gre morda za kako bulo oz. izrastek. Boli me ne, tudi med spolnim odnosom ne. Pa vendar me skrbi in se bom preventivno vseeno naročila na pregled in na odvzem brisa.
Zanima me, če ima oz. je imela še kaka tako izkušnjo in kaj bi to lahko bilo. Upam, da je preplah odveč.
Hvala že vnaprej za vse odgovore ... in lep dan :)

ribica. -> RE: oteklina v nožnici (14.6.2010 15:26:25)

Da, verjetno gre za maternični vrat. Tudi meni se je zgodilo enako. KO sem bila že par let po drugem porodu, sem si to zatipala. Kot bula, čisto na vrhu, bi rekla da veliko za oreh. Sem se naročila na pregled k moji G, pa je rekla da ni nič, da je to samo maternični vrat.

Anonimen -> RE: oteklina v nožnici (14.6.2010 16:26:00)

Enako. Meni je G svetovala keglove vaje in pomaga. Je pa res, da kadar veliko dvigujem in težkega prenašam, jo zvečer lahko zatipam, pri umivanu.

ribica. -> RE: oteklina v nožnici (14.6.2010 18:04:00)

meni pa moja G ni nič rekla da bi morala delat vaje. Rekla je da je to normalno, oz da ni nič takega. Moti me ne, da bi si pa zdaj redno tipala in preverjala, si pa tudi ne. Zdi se mi da sem to odkrila ko sem si vstavljala tampon, drugače pa nič ne čutim, nimam problemov. Upam da jih tudi ne bo.

Stran: [1]