picola1 -> RE: Predlogi, ideje... ??? (16.6.2010 11:08:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Solero Sama materialna darila... (Sem hotela napisati materialistična, kar bi bilo pravilneje, ampak sem zaradi presubjektivistične moči besede spremenila končnico.) Moje sporočilo ostaja isto: podari nekaj, česar se ne da kupiti. Naredite nekaj tisti dan, česar ne počnete. Peljite se z vlakom, obiščite galerijo, ko so delavnice za otroke, obiščite lutkovno predstavo, obiščite otroke Sončke, naredite piknik v gozdu, naberite travniški šopek... ... Naj otrok začuti pomembnost svojega obstoja v vaši izrazitejši naklonjenosti tisti dan, v drugačnem druženju, naj se nauči ceniti sebe skozi občutke, ki mu jih pričarate, namesto skozi materialna darila. Naj ne postane rojstni dan pričakovanje daril, ki jih bodo znosili na kup prijatelji in žlahta, kot je to žal v večini družin in potem še debatirali, kdo je kaj prinesel in koliko je bilo vredno. Se mi zdi, da na tole res vse prevečkrat pozabimo...Vsi mislimo, da moramo otroku dat nekaj materialnega...ampak otrok je ravno tako vesel dogodkov, če ne še bolj... Hvala Solero za tale post[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]... res si lepo napisala, sploh tisto odebeljeno...si moram tole večkrat priklicat v spomin, ker, priznam, tut jaz vse prevečkrat kupim materialne stvari za darila.
|
|
|
|