zanositev in alergija (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

mozart -> zanositev in alergija (19.7.2005 8:49:52)

evo mene, javljam se vam po dolgem času.:bravo: Kako je z mojo zanositvijo? Še vedno nič:(. Pred 2 mesecema sem bila pri zdraniku, pa mi j z napačno diagnozo moje zdravje spravil v razsul:(:(:(. K sreči sem šla k drugemu zdravniku, kateri mi je predpisal toliko zdravil, da sem jih komaj sproti jemala, istočasno pa stroga prepoved ZANOSITVE DVA MESECA, in to vse zaradi smrtne doze 1 tablet. To je bilo zame, ki se trudim že 1 leto kot nož v hrbet:(. Kako se mi vlečeta te dva meseca vam rajši ne bom opisala, pa morje ipd. K sreči imam do menstruacije samo še 7 dni, do drugega tedna dopusta pa 16 dni-juhu:bravo::bravo:. Tako toliko o tem.

imam pa eno vprašanje, že teden dni opažam, da imam težave z dihanjem, in zamašenim nosom. Mislila sem, da sem prehlajena, sedaj sem pa ugotovila, da je najbrž alergija, ker me kar duši, ker se pojavi samo na določenih mestih. Ali katera ve kako je z jemanjem tablet CLARITINE in zanositvijo ??, saj si ne bi rada podaljšala abstinence.

hvala in l.p., upam da se naslednjič oglasim s kakšno lepo novico...

mozart:angel:

enaena -> zanositev in alergija (19.7.2005 8:56:43)

na tabletah piše, da jih nosečnice in doječe matere naj nebi jemale ...
mislim pa da obstajajo neke drugi antihistaminiki, ki za taka stanja niso škodljivi (ne vem naziva)..

enaena:rozica:

lex -> zanositev in alergija (19.7.2005 9:48:43)

Ko zanosiš je poterbno dati vse antihistaminike proč, razem mogoče kapljic Livostin, pa še te lahko daš v nos ali oči enkrat na dan. Jaz sem prej skozi jemala tablete Flonidan in je bilo OK ko pa sem zanosil sem jih morala dat proč in sem bla zabasana ko :hudicek:, pa mi je dala zdravnica Livostin kapljice za oči in nos, sam sem jih kapala sam en teden pol je blo pa ko bi vstran odrezal in nisem imela problemov že celo leto.

aka -> zanositev in alergija (19.7.2005 10:06:11)

Claritine jemala celo nosečnost. Sem jih morala!

ily -> zanositev in alergija (19.7.2005 12:56:54)

Jaz ti lahko povem, kako je pri meni. Jaz sicer nimam zamašenega nosu, imam pa ful težave z dihanjem in bitjem srca ter urtikarijo po celem telesu - še nedoločena vrsta alergije (ni razlog običajen alergen). Pred 5 tedni sem bila ponovno na kontroli na Golniku, povedala sem, da delamo na otročku, in da se tem sanjam na račun tabletov ne bom odrekla. Zdravnik mi je rekel, da je vesel, da sem povedala to direktno, in da bo imel to na znanju. Predpisal mi je tablete Medrol (kortikosteroid - samo to mi pomaga!) - 4 mg na dan, glede antihistaminikov je pa meni rekel tako: da so variante, ki naj ne bi vplivale na razvoj plodu, da mi jih pa vseeno ne bo dal. Jaz sem se pač strinjala z njim, ker bom pretrpela vse, samo da dobim mojega Bubija.

No, ne vem, kaj naj ti svetujem... Saj veš, v stvari je pa tako: tudi, če bo kaj hudo narobe s tabo (mislim glede alergije), ti bodo na koncu zdravniki rekli:˝Gospa, vi se odločite! Posledice so pa lahko... take in take...˝.:grrr:

Bi te rada potolažila:rozica:, pa ne morem, ker sem tudi sama trenutno v taki situaciji, da ne vidim drugega izhoda, kot da dan za dnem prenašam te :hudicek: koprivke, z najslajšo mislijo na novo življenje.

pot -> zanositev in alergija (20.7.2005 1:08:50)

zivjo,mozart,

nevem ali si ze jemala te tablete claritine, jaz sem imela z njimi velike tezave( :(glavoboli vsak dan...vse stranske ucinke skoraj:((), zato ti jih odsvetujem, sploh ce se trudis zanosit raje cim manj vseh tablet na splosno, pa upaj, da se je morda le nosna sluznica vnela:zmeden:. ce ves na kaj si alergicna se skusaj izogibat te stvari. jaz jemljem trenutno prsilo za nos nasonex (livostin mi ni pomagal dovolj), pa jih bom tudi opustila iz istih razlogov kot ti, ker bomo probali ce bo kaj ratalo.

na vecini teh antihistaminikov pise, da v nosecnosti raje ne jemat, razen ce tako priporoca zdravnik. lahko pa vprasas Dr. ce jih lahko jemljes vsaj dokler ne zanosis oz. kdaj se nehajo izlocat iz ledvic (ce se ne motim) - telesa.

pa cimprej dobre novice 9nebesa

lp;)
nasapot

mozart -> zanositev in alergija (20.7.2005 6:30:48)

hvala vam za vaše odgovore,

kupila sem si sicer tablete Claritine, vendar samo zato da jih imam v torbici, če bi bila kakšna kriza. Sem bolj ziheraš.

Prednost ima definitivno bejbi:duda:.

lep deževen dan, namenjen kot nalašč :sloncek:
:angel:

Stran: [1]