leo**tia -> RE: viroza (12.6.2010 22:27:38)
|
IZVIRNO SPOROČILO: eva1 Sej če ima otrok drisko in temparaturo je jasno da gre za virozo! Dobro naj bo hidriran in to je to! Jaz mojo punco z rota virusom nisem niti 1x peljala k dr. pa je rota trajal skoraj 14 dni...vedela sem da ni dehidrirana, bila je dokaj dobrovoljna in to je to(smo bili pa z dr. na liniji, ker je tako dolgo trajalo)..sina pa sem 4 dan peljala na infuzijo(sej otroka vidiš, ko mu ni ok)..ne vem no, kaj češ tja hodt , če se otrok dobro drži...izpostavljaš ga še drugim okužbam(ker je sedaj še manj odporen), pa še drugi lahko fašejo drisko po nepotrebnem! Sicer pa naj bi bilo tako..če ima otrok vročino in nič drugih znakov se gre nekje 3 dan k zdravniku(da je v krvi vidi kaj je, prej je lahko krvna slika napačna), če je bruhanje in driska se otroka pelje k zdravniku ko vidiš da je otrok dehidriran(ne lula, nima sline, pocasta usta, živo rdeča usta, nagubana koža(ko uščipneš v roko se naredi guba ki traja nekaj sekund) ali ima še kakšne druge težave...seveda sem šla tudi sama že večkrat prvi,drugi dan vročine k zdravniku, če je sin jamral da ga boli grlo, sem otipala povečane bezgavke in "vedela" da je angina... saj ja..včeraj je zakuhala že zjutraj ni bila kot bi trebalo..pa sem komaj zvečer opazila da ima vročino,in danes komaj driska..tak da najbolje da počakam res do ponedeljka,pa grem svoji zdravnici če ne bo boljše..ampak me tako strah zato ker smo imele pljučnico in tudi vročina ampak tisto je bilo do 40 C ...da sm0 šli takoj nebi trebalo it v bolnico...samo tisto je res bila kot cota in teško dihala..zdaj pa je dokaj normalna,lepo mino spi,nič je ne boli,pije zdaj spet,hvala za nasvete..bomo videli jutri kako bo,potem pa v pon svoji zdr.s tavečjim nisem šla pa je tudi drislal zdaj pred 1tednom.trajalo je 5dni..vročino ne vem če je imel ker nisem merila,menim pa da jo je imel prve 2dni..
|
|
|
|