womanpolice -> RE: Nosečke po IVF/ICSI 3. del (5.1.2011 12:04:18)
|
Sm mislila it zdajle na sprehod, vendar ko sm vidla kak je mrzlo, sem si že premislila... Zdajle si res ne morm privoščit prehlada... Premrzlo je danes.... Bom kr na kavčka in brala knjigo. Trenutno berem knjigo Safiya - res zelo dobra knjiga, ki govori o temnopolti ženski (kjer imajo islamsko vero), ki jo poročijo s 40 let starejšim. Se sicer zaljubi vanj, mu rodi 4 otroke, vendar ji čez leta dva umreta zaradi ošpic. Mož jo odslovi (to je pri njih velika sramota če mož odslovi ženo), saj jo je krivil za smrt njunih otrok. Nato ji začne dvoriti drug, ki ima že dve ženi in se z njim poroči, mu rodi mislim da dva otroka, nato pa zaradi vpliva druge žene odslovi ta mož obe ženi. In spet je doma (navada pa je taka, da otroci ostanejo pri družini očeta). Nato je nekaj časa sama, in ko drugemu možu umre tista tečna žena, jo pokliče nazaj in se spet poročita, vendar ne za dolgo, saj jo spet odslovi. Nato ji začne dvoriti bratranec, kateri ji obljublja poroko, vendar se že pred tem zapleteta v spolne odnose in Safiya zanosi... neporočena. Tip ne drži besede - ne zaprosi za njeno roko. Njo obsodijo na kazen kamenjanje... Naprej pa ne povem :-D Zelo dobra knjiga res. Tiste, ki rade berete,še priporočam knjige od Dirie Wariss - govori o obrezovanju deklic, katerega je bila deležna tudi sama. - puščavska roža - puščavska zarja - puščavski otroci - pismo moji materi To so štirje deli knjig, ki jih prav požiraš in eno prebereš v enem dnevu. Tiste, ki imate rade kriminalke, mi je bila všeč knjiga Rez (avtorja se ne spomnim). Tiste, ki pa imate rade zgodovino, priporočam knjigo Holokavst - vem da ste zagotovo že gledale film, vendar je film nula proti tej knjigi. Ob tej knjigi pa tudi kakšno solzo potočiš. UPam, da sem dala par dobrih idej. Se pa tudi sama priporočam za kakšno. Je ktera brala kakšno dobro knjigo in mi jo priporoča (takšno, da jo kar požiraš...)?
|
|
|
|