betricija
|
torej tkole je bilo: v petek zvečer sem se šla umivat in ko sem se obrisala s papirnato brisačko sem opazila rahle nitke v rjavokrvavi barvi. valda panika, jok in zaskrbljenost. šla takoj vodoravno in čakala, če se začnejo popadki.noč minila mirno, zbudila že zgodaj, pojedla zajtrk in šla do konca pripravit torbo za porodnišnico. s tem da sem dala nekaj več spodnjih hlačk in nogavic v kufer. vmes se je moj zbudil in po zajtrku sva šla čisto počasi do porodnišnice. brez kovčkov. prišla v prazno sprejemno sobo. naredili takoj ctg, ki me je že takoj prestrašil, ko je začel piskat. sestre pa ni bilo zraven. pol sem ugotovila, da naj ctg ne bi nekaj časa zaznal utripa in začel je piskat. prišla sestra, nastavila na drugo mesto, potem je bilo ok. plod se je premikal, popadkov ni bilo.sledil je pregled pri dežurni zdravnici, ki je bila zame ful mlada. se mi zdi, da je bila še začetnica. v glavnem hoče narediti ginekološki pregled, grem na stol in ona vtakne svoj prst direkt v nožnico, tako na grobo, da sem kar poskočila. pravi naj se sprostim, ja kako hudiča, potem še bolj šari po meni, vmes vprašam, kaj je narobe in ona malo ste odprta. vpraša koliko sem zakrvavela ji povem, da je bil nitkast izcedek in ona končno potegne prst ven in ves krvav. pa reče, a je bila taka krvavitev. mislim, pa kot da bi sedela ženska na ušesih. ji rečem da ne, in ona meni, ja sedaj fino krvavite. ja od kje jebela...in ker se sama ni znala odločiti, je poklicala sestro , vprašala kaj naj naredi in če pokliče dr. Zorna in se je sestra strinjala. vmes ji je sestra predlagala, da naj mi vtakne notri tampone in jaz da jih nočem, ker so mojo sestrično skoraj zastrupili ker so ji pozabili tampone. no potem sta se odločili, da mi poskusijo ustaviti krvavitev in zdravnica pravi, da krvavim iz žile iz MV..halo?toliko časa je rofkala po meni, da je stisnila že tko napeto žilo, da je ta počila. in potem mi še govori, da prav vidi, kako iz žile kri teče. sem samo vprašala, če lahko pride mož notri, pa je takoj trznila da raje ne. panika še bolj. no vmes je prišel Zorn, je videl kaj dogaja, rekla mu je, da je porcija velika 1cm in da sem odprta za 1 prst. bolel me je tako, da sem mislila, evo popadki so. babnca mi je sprožila popadke. in je Zorn rekel, da ne ve ali naj me je sprejme v porodno ali v E oddelek. no se je odločil v E oddelek. vprašala sem če mi bodo kakšn UZ naredili, je rekel, da popoldne in da bom čez noč sprejeta.nehala popolnoma krvavet.tudi bolečine nehale. samo strah je bil tak, da so mi kar solze prišle. pa še moj je čakal v ordinaciji, je pol rekel, da se je ful ustrašil ko je Zorna zagledal, kako je priletel v ordinacijo, jaz pa bila notri skoraj 15min.no vmes so mi potem vzeli vse podatke, tako da če pridem rodit v lj. P so podatki že vpisani. potem je sledilo čakanje na sprejem v E oddelek. gor so bili prijazni, takoj dobila kosilo in še dobro cimro sem imela. me je zagledala vso solzno je uboga reva še ona začela jokat. in potem sem čakala cel dan da me bodo kaj pregledal, pa ni bilo nič.še moj je moral it po ene tablete, ki mi jih je čez 2 dni zdravnica ukinila, čeprav je terapija predpisana za 10 dni. halo...pa naj bi jih jemala zaradi sora..pa saj nimam nobenega glivičnega vnetja. lahko bi mi dal canasten za 3 dni, ki jih plača zavarovanje, te svečke pa so na beli recept, pa še pozabila sem jih v porodnišnici. ma so packi. predpisali so mi še magnesol, boscupan, vse sem mogla imet sama s seboj. no prespala sem notri, v nedeljo je prišel dežurni zdravnik, rekel, da mi bodo jutri delal UZ in jaz kako, še en dan,če so mi včeraj rekli, da bodo danes naredili uz in grem domov. in on, je nedelja...no in je prišel ponedeljek in ugotovili, da sobne zdravnice ni, prišla dr. Blejec, me vpraša zakaj sem zakrvavela, ji začnem razlagat in me vmes z roko prekine, da naj utihnem. ej, odprta usta do tal.kva me pol sprašuješ, če ne želiš odgovora. rekla je, da bo naredila uz in da naj dam vodo in kri. kri vzeli, pol mi povejo naj dam srednji curek...mi razložijo postopek in čakam na uz. ob 2h sledi šele uz in je dr. rekla, da bodo počakali še rezultate krvi in vode in da grem naslednji dan domov. se pravi še ena noč. naslednji dan pride sobna zdravnica, me tud vprašala ni, kaj je bilo, samo da mi naredi še uz MV in da se na uz zmenive ali grem domov. in potem čakam in čakam. sestre povejo, da dr. dela do 3.30, vmes se začnejo še obiski, grem ob 4,30 vprašat sestro kdaj bo uz, pa pravi, da bo jutri, ker je šla dr. že domov. ej meni je čist dol padal. sem klicala naše sem kar naglas pi..akala, jah kar naj slišijo. mislim, čakaš kot budala, da bi ti vsaj ker povedal, nič nič nič. no včeraj je pol prišla dr in na viziti rekla, da bo takoj naredila uz in ga je res v pol ure. mere od 2 dneh nazaj pri namestni zdr. so se razlikovale, očitno vsak po svoje naredi uz, ker so ene mere manjše ene pa večje..pa ne more se nogica v 2 dneh zmanjšat a ne...no uz mv je potem pokazal da ni nikjer krvavitev, da je dolg 14mm in celo zaprt. sem rekla, kako zaprt, če je bil 1prst odprt, se lahko zapre, je rekla da ne in mi dala vedet, da ne ve kam je dr. vtikala prst, da je našla luknjo 1 prst odprto. sam jaz takrat nisem več poslušala, samo še domov sem hotla. in sem šla. odpusnico so pisali od 10 do 15h. sramota a ne.no vsaj kosilo sem še imela. klicala potem svojo g in sestri povedala kako je bilo, je samo jamrala, da to ni res in mi dala nov datum pregleda 1.12. toliko za seznam. pa gibe moram kontrolirat. no do sedaj od 8h pa do 9.30 sem jih imela že 6h. še 4 in smo zaključili za danes. je pa res da pupa miga najbolj zvečer. aja, sem vprašala kaj bo na uz, da so vmes neki spreminjal spol, pa je dr. takoj rekla da bo punca. jeeee
|