butt3rfly -> RE: Kdaj na kahlico? (30.6.2010 22:48:20)
|
@ tina69 zakaj posplošuješ? zakaj mečeš vse v isti koš? vsak otrok je osebnost zase, ki se tudi drugače razvija. na živce mi gredo ljudje, ki govorijo, do kdaj bi moral otrok neko stvar znati. težava je v tem, da starši presodimo, kdaj bi blo fajn, da neki zna, in mu to znanje tudi poskušamo vsiliti. nihče pa ne pomisli, če je otrok sploh že umsko, telesno ali fizično pripravljen, to novo stvar sprejeti. z vsiljevanjem lahko celo stvar samo poslabšaš. otrok bo dobil odpor namesto da bi to sprejel kot samoumevno. da navedem konkretni primer-naš je začel kakati in lulati na kahlo pri 2,5 letih. in ja, do takrat je imel skoz pleničko. zakaj??? ker jo je sam hotu in JA! komot starš sem, zato sem mu dala pleničko, ker je bilo hitro in enostavno. na kahlo sem ga devala vsak dan, četudi samo za par sekund, a se je videlo, da ni pripravljen. zato ga nisem silila, le potrpežljiva sem bla. in poglej, danes je star 2 leti in 8 mescev in lula in kaka samo še na kahlo, ponoči pa tudi nimamo več pleničke. ne mi govorit, da je 2 leti prepozno, da začneš z uvajanjem. za enga ja, za našga je pa blo še prezgodi. s tem samo delaš paniko med starši in posledično med otroki. vsak naj sam pri sebi presodi, kdaj bo tisti pravi moment, ko bi blo fajn, da se otrok začne nečesa učiti.
|
|
|
|