Felicita -> RE: Krči v nogah (13.6.2010 18:18:09)
|
IZVIRNO SPOROČILO: picola1 IZVIRNO SPOROČILO: žabica13 isobel glede magnezijevih tablet imam informacijo, da pri krčih najbolj pomaga neka sestavina (ne vem točno kaj) ki pa je baje le v Magnesolu. Tiste ki jih dobiš v normalnih trgovinah, drigerijah tega nimajo notri...tako da ti svetujem magnesol. Če boš v lekarni ti bodo verjetno znali točno povedat kaj je to. Ta sestavina je magnezij in je v vseh magnezijevih tabletih pa tut v Donatu (razlika je samo v količini), ki je za moje pojme čist univerzalna pijača za nosečnice (ureja prebavo, pomirja zgago, preprečuje krče...). Torej te je nekdo mal nasračkal s to izjavo... Jst pijem Donat in nimam krčev sploh oz. zelo redkokdaj, da čutim, da me bo zagrabil pa hitro skrčim nogo v kontra smer in mine...V prvi nosečnosti sem veliko manj pila Donata, ker me tut zgaga ni pekla in sem imela tut več krčev. Kar se pa tiče tega, da mora bit pogret, da deluje na prebavo...pri meni deluje tut nepogret, je pa res, da je pogret še bolj učinkovit. picola dej še 1x preberi kaj je napisala tvoja predhodnica... si? ker pol boš vidla da si s svojim komentarjem ČIST mim usekala. kakorkoli, v magnesolu je magnezij v obliki magnezijevega citrata - organske soli, ki jo telo lažje 'porabi' kot magnezijev karbonat - anorgansko sol, ki je v 'komercialnih' tabletih. v donatu je pa magnezij raztopljen - v ionski obliki.
|
|
|
|