kosovo (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

Endri -> kosovo (10.6.2010 20:05:06)

Pozdravljene!
Je bila mogoče katera v zadnjem času na Kosovu? Kakršnekoli izkušnje dobrodošle!!! Predvsem me zanima kako so tretirane ženske in ali se je sploh varno sprehajati po ulicah brez moškega spremstva?

donat -> RE: kosovo (11.6.2010 9:11:19)

kaj pa misliš delati na kosovem[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif], a ni nobenega drugega kraja za počitnice[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Endri -> RE: kosovo (11.6.2010 17:11:48)

ljubezen me vleče dol, ljubezen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

kajalin* -> RE: kosovo (11.6.2010 17:14:29)

Moj dragi se je ravn prejšnji teden vrnil iz Prištine,je bil službeno tam.Varno?Je mnde tak kot tuki,je pač veliko mesto,itak se moraš pazit kjerkoli si.Če te pa ljubezen tja vleče,pa verjetn ne boš tam sama,hmmm?

Endri -> RE: kosovo (11.6.2010 17:25:12)

Ma ja nikol se ne ve. Ne vem kje sm slišala, se mi zdi da je nekdo napisal na enem forumu, da je bil dol, pa da ni nikjer nobene ženske vidu. Ne vem a jih majo zaprte al kaj? Jaooo svašta kaj se jst grem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Naja31 -> RE: kosovo (11.6.2010 22:21:49)

Jaz sem bila lansko poletje službeno. Ženske so na cesti, ampak večinoma so res moški. Če kaj poznaš albansko kulturo potem veš, da so tam ženske doma, dobesedno. Njihova tipična hiša je obdana z visoko ograjo, ženska brez moževega spremstva ne gre nikamor. Saj so verjetno tudi bolj liberlani moški, ampak mislim, da so ti v manjšini. Kosovo je še vedno zelo tradicionalna "država".

zvezdica_1 -> RE: kosovo (16.6.2010 22:10:18)

bila doli za vikend na obsiku-sma šle s kolegico dol, ko je njen dol delal . vikend kao, ker nima izpita in sem jo peljala.
pa ne vem no. jaz nisme videla 5 žensk na ulici, da bi se sprehajale same. pa sma tja prišle v petek zjutraj, in šle v nedeljo zvečer. ona je skoz bila z njim, jaz pa se sama sprehajala po mestu. koliko sem uspela videt, so zelo tradicionalna družba, na trenutke malo zaostala. so me kar čudno gledali, ko sme šla sama menjat denar, v gostilni me je starejši natakar tako čudno lgedal izza šanka, da me je en mlajši (očitno bolj "moderen" ) prišel vprašat, kaj bom jedla. neodobrajajoči pogledi na ulici-sem bila dol jeseni, oblečena v dolge hlače in majico z dolgimi rokavi brez izreza-tam okoli ključnice...
saj majši so ok, srednja generacija-tam nekje do 40 še tudi, nekak sicer postrani gledajo, a so tiho. meni je bilo neprijetno ob starejših. prideš v kafič-ko ga najdeš, solidno očiščenega, naročiš jutranjo kavico-ta je res dobra, pa te en kup starih čudakov s čepicami na glavi nepremično gleda in nekaj govori, česar ti seveda ne razumeš, a je popolnoma jasno, da govorijo o tebi. neprijetno pač, vsaj meni

ne vem, lahko da je tvoja ljubezen olj moderna, ampak ne vem, kaka je njegova družina. mogoče so z njegovo izbiro seznanjeni in se z njo strinjajo, drugače lahko naletiš na težave, ko boš odhajala ven. saj ne, da bi ti kdo prerpečil, ampak vprašanja, zakaj greš, kam greš, kdaj prideš, da mora moški s tabo.... ne vem, pač odvisno od vsakega posameznika. jaz vem, da po tistem kar sem doli videla, doli ne bi živela. pa ne zaradi teh pogledov, ampak že zaradi kulture in države same.

pa še nekaj v razmislek: kosovo še ni mednarodno priznana država. do sedaj ga je priznalo okoli 65 držav, in ni sprejeto v nobeni mednarodni organizaciji (mogoče edino v mednarodnem denarnem skladu). doli je res velika velika revščina, cestne povezave so katastrofalne, in tudi nevarne za potovanje. če je možnost, bi mogoče on prišel k tebi, res da nam gre slabo, a tak hudo, kot je doli, ni. ker doli s pravico ne osežeš nič. povsod rabiš kuverto

Endri -> RE: kosovo (17.6.2010 21:45:42)

ne, saj jaz ne bi šla živet dol
moj je iz dol in dela v Sloveniji, pa bi šla z njim, ko bo šel na dopust

zvezdica_1 -> RE: kosovo (19.6.2010 12:18:11)

aja. jaz sem razumela, da se boš dol preselila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pa tist obisk že potrpiš, saj tak kot v afganistanu ni. te ne bodo linčali, če boš v krilu doli hodla

no, ne vem, če bo prilepilo link, mogoče ti bo dalo kak pogled  http://24ur.com/novice/svet/na-kosovu-protesti-zaradi-prepovedi-rut.html#comment

alpog -> RE: kosovo (20.6.2010 18:07:34)

A je iz mesta ali s podeželja? Je Albanec ali Srb? Koliko je njegova družina "moderna", če se lahko tako izrazim. To moraš vedet, mislim glede njegovih, ker, kot je ena že napisala, lahko imaš hude težave dol. Znanih je precej grdih primerov.

blaža -> RE: kosovo (20.6.2010 18:57:06)

Sej najbrž je kot ob nedeljah v Kopru. Muškarci sede u kafanama, ženske se pa sprehajajo zavite z bakami in otroki.[sm=smiley1.gif]

Stran: [1]