zvezdica_1 -> RE: kosovo (16.6.2010 22:10:18)
|
bila doli za vikend na obsiku-sma šle s kolegico dol, ko je njen dol delal . vikend kao, ker nima izpita in sem jo peljala. pa ne vem no. jaz nisme videla 5 žensk na ulici, da bi se sprehajale same. pa sma tja prišle v petek zjutraj, in šle v nedeljo zvečer. ona je skoz bila z njim, jaz pa se sama sprehajala po mestu. koliko sem uspela videt, so zelo tradicionalna družba, na trenutke malo zaostala. so me kar čudno gledali, ko sme šla sama menjat denar, v gostilni me je starejši natakar tako čudno lgedal izza šanka, da me je en mlajši (očitno bolj "moderen" ) prišel vprašat, kaj bom jedla. neodobrajajoči pogledi na ulici-sem bila dol jeseni, oblečena v dolge hlače in majico z dolgimi rokavi brez izreza-tam okoli ključnice... saj majši so ok, srednja generacija-tam nekje do 40 še tudi, nekak sicer postrani gledajo, a so tiho. meni je bilo neprijetno ob starejših. prideš v kafič-ko ga najdeš, solidno očiščenega, naročiš jutranjo kavico-ta je res dobra, pa te en kup starih čudakov s čepicami na glavi nepremično gleda in nekaj govori, česar ti seveda ne razumeš, a je popolnoma jasno, da govorijo o tebi. neprijetno pač, vsaj meni ne vem, lahko da je tvoja ljubezen olj moderna, ampak ne vem, kaka je njegova družina. mogoče so z njegovo izbiro seznanjeni in se z njo strinjajo, drugače lahko naletiš na težave, ko boš odhajala ven. saj ne, da bi ti kdo prerpečil, ampak vprašanja, zakaj greš, kam greš, kdaj prideš, da mora moški s tabo.... ne vem, pač odvisno od vsakega posameznika. jaz vem, da po tistem kar sem doli videla, doli ne bi živela. pa ne zaradi teh pogledov, ampak že zaradi kulture in države same. pa še nekaj v razmislek: kosovo še ni mednarodno priznana država. do sedaj ga je priznalo okoli 65 držav, in ni sprejeto v nobeni mednarodni organizaciji (mogoče edino v mednarodnem denarnem skladu). doli je res velika velika revščina, cestne povezave so katastrofalne, in tudi nevarne za potovanje. če je možnost, bi mogoče on prišel k tebi, res da nam gre slabo, a tak hudo, kot je doli, ni. ker doli s pravico ne osežeš nič. povsod rabiš kuverto
|
|
|
|