Začimbe v hrani za otroka (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Aniiita -> Začimbe v hrani za otroka (10.6.2010 16:24:02)

Živjo,

imam eno vprašanje. Vem, da otroku naj ne bi dajali začimb, zanima pa me,kako je s npr. peteršiljem v zelenjavni juhi ali pa s kakšno čebulo kje? Gea bo kmalu stara 8 m in ji še vedno kuham posebej..ravno zato, ker ima mineštra za naju, noter ponavadi tudi to..pa nevem kdaj ji  lahko to dajem.

Hvala že vnaprej za vaše izkušnje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ledenaa -> RE: Začimbe v hrani za otroka (10.6.2010 16:35:37)

Lahko ji daš.Ampak za njo manj začimb kot za vaju

Petka09 -> RE: Začimbe v hrani za otroka (10.6.2010 16:38:03)

Jaz sm že od 8. meseca dalje delala podobno kot za nas... Rahlo popražila na malo čebule - da veliiiko boljši okus jedem... Peteršilj pa sem tudi dajala že takrat in to že v kuhano in servirano hrano - da zadrži vitamine, ki jih ima baje res veliko.
Ti kar začni kuhat enako kot za vas, le ne pretiravaj z ničemer... Edino pozorna sem bila, da sem ji čim manj solila (ali nič).
Drugače pa sem jedi vedno izboljšala s čebulo, maslom, peteršiljem, baziliko, sirom itd.... Pač, enako kot za odrasle.

mini86 -> RE: Začimbe v hrani za otroka (10.6.2010 17:27:52)

js poleg čebule, majarona, ščepec soli, peteršilja, drobnaka......uporabljam tudi česen v prahu

kristinaj -> RE: Začimbe v hrani za otroka (11.6.2010 8:21:49)

jaz sem v zelenjavno mineštro vedno dala tudi čebulo in česen, pri 7m sta oba jedla tudi joto, ješprenjko in fižolovo mineštro s tem, da niso bile soljene.... ko sem jima delala fižolovko sem najprej zmiksala in potem precedila,da je olupek ostal na cedilu, da ju ni napenjalo..

mišljeno je začimb kot sol, poper, močna paprika... petršilj in čebula sta pa zelenjavi...

Najaa -> RE: Začimbe v hrani za otroka (11.6.2010 12:17:28)

Jaz sem tudi od kakega 7-8 meseca začela luhat kot za nas s tem, da nisem pretiravala z začimbami. Govejo juho sem recimo skuhala isto kakor vedno.

Nina231 -> RE: Začimbe v hrani za otroka (11.6.2010 12:23:47)

Jaz mu pri devetih mescev dam vse začimbe razen pekočih, popra in soli. Pa tudi česen in čebulo.

Stran: [1]