oblačenje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tanja75 -> oblačenje (10.6.2010 15:49:06)

Kako oblačite vaše 2 mesečnike?
V hiši imam 22 st., tako, da ima nogavičke, dolg body in hlačke 3/4.Z a ven ji dam še kapico. Je to preveč, premalo?

Katy78 -> RE: oblačenje (10.6.2010 15:58:16)

Jaz bi dala body s kratkimi rokavi, ostalo se mi zdi pa ok. Pa nogavičke lahko tudi slečeš, sploh zdaj, ko je tako vroče, bo uživala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

smokyhawk -> RE: oblačenje (10.6.2010 16:01:16)

Kako oblačite vaše 2 mesečnike?
V hiši imam 22 st., tako, da ima nogavičke, dolg body in hlačke 3/4.Z a ven ji dam še kapico. Je to preveč, premalo?

joooj ej....22 stopinj...blagor vama.....sem pravkar pogledala pr nama pa je v otroški 26 stopinj......tak da ma sam bodi brez rokavov gor pa je topel...sem ga že 4x prezoblekla dans....jooooj

mini86 -> RE: oblačenje (10.6.2010 17:32:56)

js bi definitivno brez kapice..sm ga mela pa ponavadi pr tej starosti oblečenega več notri koz zunaj..če se prav spomnim sem ga mela bodi z dolgimi pa hlače s stopalkami..zunaj pa bodi s kratkimi pa mogoče včasih še hlače gor ta tanke

smokyhawk -> RE: oblačenje (10.6.2010 17:57:26)

aja, pa pozabla povedat...moj je tudi 2,5 mesce star pa ma za vzuni bodi s kratkimi, pa čist tanke hlačke,pa brez kapice,ker je toplo vzuni,če bi jo mel gor bi mel ziher čist mokre laske.... včeri sn mu naprimer dala gor kr bodi ko je s kratkimi rokavi pa s kratkimi hlačnicami,pa na senčki, pa čaj sem mela zraven da sem mu vsake tolk cajta dala....ker je rad vzuni....sem pa šla ven tam okol 7 al pa pol 8, pa sma bla vzuni kake 3/4 ure pa sma šla domov se skopala pa najedla pa je mal še ''pokramljal'' z nama pol pa je počasi zaspau.....

Hator -> RE: oblačenje (10.6.2010 20:03:11)

Zdaj, ko je zunaj vročina, kratke hlače in bodi s kratkimi rokavi, brez kapice in nogavičk, samo zaščiti ga pred direktnim sncem (npr. s pleničko čez voziček, a tako, da bo imel zrak, da ne bo v vozičku savna.

nananaja -> RE: oblačenje (11.6.2010 8:52:47)

kapica v vozičku se mi zdi absolutno preveč za ta čas, tudi ne bi dala dolgih rokav, kvečjemu bi mu čez bodi s kratkimi za v stanovanju dala še tanek puloverček, nogavičke se mi pa zdijo vredu, samo jih itak dol zbrcajo. lahko mu pa daš kapico gor, kadar ni v vozičku, sploh, če je pri laskih povprečen in jih nima ali pa ima povsem tanke in kratke, to pa je pomembno, bolj kot same rokice in nogice.

npr. s pleničko čez voziček, a tako, da bo imel zrak, da ne bo v vozičku savna

joj, a ne narediš s to pleničko ravno zaporo za zrak, jst, ko delam vlažne inhalacije zase, se ravno s tetra pleničko pokrijem, da se naredi savna pod njo.

za moje pojme je otrok v primernem vozičku (košara ali vodoraven sedež z baldahinom) povsem dovolj zaščiten pred soncem, mogoče mu v tem času ne daš prevleke čez košaro, ampak samo pokriješ nogice s pleničko, kadar nanje direktno sije sonček. Če voziček stoji, ga obrneš stran od sonca, sonček na sprehodu pa nikoli ne bo tako močno in dolgo sijal nanj, da bi mu škodoval.

Stran: [1]