lunka1 -> RE: paradižnikova juha (2.7.2010 21:18:01)
|
jaz jo naredim takole: najprej operem paradižnike in jim z nožem naredim križec, potem pa dam kuhat za kakšnih 10 minut. to pa zato, da jim poberem dol lupino. potem popražim por in sesekljan česen, dodam paradižnike, zalijem z zelenjavno osnovo (jušna kocka). solin, popram, dodam še origano in baziliko in nekaj časa še kuham. potem fino zmiksam s paličnim mešalnikom in to je to. zadnjič sem dala preveč jušne osnove, pa sem dodala še eno piksno pelatov (ampak ne mezge, temveč tiste pelate, ki so še celi v konzervi, kupim jih v lidlu), da je bila juha bolj gosta in kremna. meni je ni čez paradižnikovo juho. nekaj časa sem delala tisto iz vrečke, potem pa poskusila domačo. najboljša mi je iz grapolo paradižnika (veliki grozdi, temno rdeči). aja, še ena mala skrivnost - žlička sladkorja... ta naredi juho še bolj fino, kremasto, skoraj malo karamelizirano. no, ko je juha skuhana, vedno "začinim" z naribanim sirom ali pa s koščki avokada. tako delajo v latinski ameriki, mnjam...
|
|
|
|