paradižnikova juha (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

BUŠICA -> paradižnikova juha (10.6.2010 15:31:40)

ker je to moja najljubša juha-zdaj poleti, me zanima še kakšen recept..katerega mogoče še nisem probala. torej, kako jo kuhate ve?

Felicita -> RE: paradižnikova juha (10.6.2010 16:03:19)

a gazpacho si probala? to je hladna andaluzijska juha iz paradižnika, paprike, kumar in kruha... blazno osvežilna. 

zvesta -> RE: paradižnikova juha (10.6.2010 16:05:58)

jaz je pa nisem še nikoli pripravljala... niti jedla.... tako da bom vesela kakšnega recepta, tudi tvojega BUŠICA

lunka1 -> RE: paradižnikova juha (2.7.2010 21:18:01)

jaz jo naredim takole:

najprej operem paradižnike in jim z nožem naredim križec, potem pa dam kuhat za kakšnih 10 minut. to pa zato, da jim poberem dol lupino.

potem popražim por in sesekljan česen, dodam paradižnike, zalijem z zelenjavno osnovo (jušna kocka). solin, popram, dodam še origano in baziliko in nekaj časa še kuham. potem fino zmiksam s paličnim mešalnikom in to je to. zadnjič sem dala preveč jušne osnove, pa sem dodala še eno piksno pelatov (ampak ne mezge, temveč tiste pelate, ki so še celi v konzervi, kupim jih v lidlu), da je bila juha bolj gosta in kremna.

meni je ni čez paradižnikovo juho. nekaj časa sem delala tisto iz vrečke, potem pa poskusila domačo. najboljša mi je iz grapolo paradižnika (veliki grozdi, temno rdeči). aja, še ena mala skrivnost - žlička sladkorja... ta naredi juho še bolj fino, kremasto, skoraj malo karamelizirano.

no, ko je juha skuhana, vedno "začinim" z naribanim sirom ali pa s koščki avokada. tako delajo v latinski ameriki, mnjam...

dejann -> RE: paradižnikova juha (15.7.2010 3:38:31)

kk

Stran: [1]