|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Prijazna medicinska sestra
10.6.2010 21:39:53   
ZmajTolovaj
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

[Pri naši P. je tud ena pametna.


A v ZD GR.? user posted image


_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Prijazna medicinska sestra
10.6.2010 21:43:26   
hektorina
Imam tud slabe izkušnje...celo tako daleč je šlo, da sem dotično "teto" v modrem vprašala, zakaj se pri izbiri svoje poklicne poti ni raje odločala salam na "liniji" v tovarni mesnih izdelkov pakirat? Meso je meso...user posted image

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Prijazna medicinska sestra
10.6.2010 21:43:29   
Oceania
IZVIRNO SPOROČILO: alejna

Evo da se javi medicinska sestra user posted image ...kot med.sestra sem dolzna vprasati za simptome,ker tako lahko odlocimo ali gre za urgentni primer,prehlad,alergijo...Kot sestra ne morem povedati zdravniku da sem narocila pacijenta,kar tako,da pac mora na pregled,pac pa ga moram obvestiti o simptomih,ki jih pacijent ima,moram napisati podatke ki sem jih dobila od pacijenta in sele potem sledi pregled pri zdravniku.In zgoraj je nekdo omenil darila (da se z darili prej pride na vrsto),to me je res uzalilo,ker vem kako se trudimo da bi pomagale ljudem,in v zdravstvu nismo,ker doma nimamo bonbonjer ipd....res pa je da so nekatere sestre manj prijazne nekatere bolj,ampak vsaka od njih je dolzna vprasati za simptome (to ne delamo zato ker smo radovedneuser posted image )...samo opravljamo svoj poklic.Lp


Ne jemlji tega osebno, pri pisanju komentarja me je vodil sarkazem.

(odgovor članu alejna)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Prijazna medicinska sestra
10.6.2010 21:53:30   
Taddy78
IZVIRNO SPOROČILO: Ronči

IZVIRNO SPOROČILO: Taddy78

Zakaj pa sploh kličeš?
Ko vem, da z malim kaj ni vredu, četudi se kasneje izkaže, da sva se zastonj vozila do nje, vedno grem kar tja in nič ne kličem. Če je bolan ga peljem, če nisem sigurna če je kaj resnega ali ne, ga peljem. Še nikoli nisem prej spraševala če lahko prideva, držim se edino tega, da ne pridem takrat ko ima sistematske preglede dojenčkov.

Nazadnje, ko je imel heksnšus sem ga peljala tja me je sprejela kar sestra, ker je zdravnica prej nehala delat. Dala mu je lekadol za bolečino in sva šla domov. Ker mi ni dalo mira in ker ga je res bolelo (pa cel dan je glavo držal skoraj naslonjeno na levo ramo) sem zvečer šla še k dežurni, ki je samo potrdila, da ni nič hudega.

Četudi tvoje dete ne bi imelo vnetih ušes, te morejo sprejeti brez da pokličeš in se najaviš...


verjetno vprašujejo, ker je takih prevečuser posted image



Nazadnje sem tako turo naredila, ker se je mali zjutraj zbudil z lajajočim kašljem. Ko sem ga pripeljala tja, je rekla, da se mu je verjetno nabrala slina in kmalu po obisku pri njej, se je nehalo.

Veš, če bi me zanimale diagnoze in bolezni, bi se učila za zdravnico, pa me ne. Zato vselej ne morem vedeti če je kaj resnega ali ni. Pri naši pediatrinji pač je tako, da se ne rabiš najavljat, tako da dvomim, da ima to kaj vpliva na ostale P.



(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 0:24:35   
Anais Nin

Pozdravljene,

Se bom potrudila malo brzdati, ampak pri nas je tako - 2 leti nazaj smo se preselili na območje Ljubljane in takrat sem tudi zamenjala pediatrinjo. Imam jo v ZD Metelkova. kaj naj rečem? Osebje s katerim sem imela opravka tam - je naravnost katastrofalno. Sestra je nesramna, zdravnica pa cinična. Nekaj primerov - z 3 mesečno punčko, z vročino smo čakali 3 ure na sprejem na urgentni oddelek - ko sem prišla na vrsto, mi je zdravnica začela razlagat, da je utrujena, da dela že 16 ur, imela je neprimerne opazke, da prepočasi slačim otroka. Mislim, res beda.
V glavnem, da ne pišem vsega - nazadnje, ko sem peljala hči k zdravniku, je bilo tako, da je nikakor nisem uspela naročit. Ali je bila zasedena linija, ali pa ni nihče dvignil telefona. pa sem jo pač peljala k njeni zdravnici, ki uradno dela do 19.30. tam sva bili ob 18.30. Najprej me je okrala sestra, ker se nisva naročili, potem pa še zdravnica. Na moj odgovor, da jih nisem dobila, sta mirno preslišali. Že večkrat sem se odločila, da tam ne bom več prijazna. Pa ne morem iz svoje kože.

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 0:30:03   
Anais Nin

Samo še tole bi dopisala - prej smo imeli pediatra v Zd Kamnik, in tam so odnosi do nas na boljši ravni. Ko sem enkrat pripeljala starejšega sina s sumom "mačje bolezni" k zdravniku (vidno noseča), ga je zdravnica pregledala kar v čakalnici, da mi je olajšala čakanje. Bila pa je dr. Kunaverjeva. Naš izbrani pediater je bil dr. Breznik, kljub redkobesednosti, se mi ob primerjavi z ZD Metelkovo kolca po njem.

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 5:22:01   
Ronči
IZVIRNO SPOROČILO: zvesta

Ronču, sonce, kje se skrivaš... pogrešam te...



evoo meeeeeeeeeeeeeeeeuser posted image


_____________________________

You can't fix stupid.

(odgovor članu zvesta)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 9:32:43   
ronja
Tudi pri nas sestra kar izpraša po simptomih in ji vse razložim. Nimam problemov s tem: kar rabi vedet, ji povem.  Če mislim, da mora otrok k zdravniku, potem so tako ali tako simptomi taki, da jih tudi ona razume. Včasih predlaga, da ostanemo doma, pa rečem, če bi se vseeno dalo kam nas stisnit (če se pač kaj že nekaj časa vleče) in se dogovorimo za kak drug dan. Včasih je smotano, ker te zdravnica vpraša, zakaj nismo že prej prišli (čeprav potem nič ne naredi, tako da kar se mene tiče itak nima smislauser posted image ), jaz sem pa že pred nekaj dnevi klicala, pa so rekli, da naj še počakamo...
Včasih je pa kaka druga sestra, pa vem, da je samo viroza, pa hoče da se pridemo pokazat. Tudi prav, pač pripeljemo. Naša sestra itak ve, da nama ni za bit na bolniški, ker sva že tako preveč in da ne kličeva za brezveze in ni nikoli problem, da bi morali na vrat na nos letet (pridemo, če ni nič boljše), kakšna, ki nas ne pozna, se pač rajši zavaruje. Kadar imajo veliko gužvo, vejamem, da jih čim več poizkušajo prepričat, da ostanejo doma... Tudi meni ni bolanih za vlečt v največje gnezdo bakterij, imam rajši, da lahko pridem enkrat, ko ne bojo vsi krehali v čakalnici...

Res pa je, da vejo, da ne hodimo brezveze in še nikoil nismo bili tam zdravi (razen na sistematskih) in verjetno me zato malo bolj resno jemljejo. Verjetno pomaga najin študij (biologija), da malo bolj ločiš kaj je res nevarno in kaj ne, malo karakter, da noben od naju ni paničar, malo moje izkušnje, ker sem bila res veliko bolana in sem doživela že svega i svašta od "bogov v belem", tako da sem čisto zadovoljna, če so samo malo sitni, svoje delo pa opraijo, malo pomaga pa tudi empatija, da so tudi oni ljudje in da po 16 urah dela pa mogoče res nisi židane volje... Jaz kadar pridem v sobo in vidim, da se sestra ven ne vidi, ji dam čim bolj mir, pa se samo nasmehnem ali kaj prijaznega rečem, da se ozračje malo razelektri. Isto pri zdravnici. Pa navadno kar pomaga:) Je težko, če te skrbi za tvojega otroka, ampak navsezadnje je to v njegovo dobro, tako da se moramo takrat pač malo potrudit.

Imam jo v ZD Metelkova. kaj naj rečem? Osebje s katerim sem imela opravka tam - je naravnost katastrofalno.

Zanimivo, tudi mi imamo p. v Metelkovi, pa nimamo slabih izkušenj (ok, se najde kdaj kak slab dan, to ga imamo itak vsi... ampak na splošno rečeno se mi zdi, da se trudijo). Pa smo bili že pri različnih zdravnikih in vsem mogočih sestrah, ker sta malidve odkar sta v vrtcu res skoz nekaj bolani... Res je, da se včasih kaj zmotijo, ampak to se vsi zdravniki in tega sem navajena. NI mi všeč, ampak nimam kaj naredit, saj se jaz tudi kdaj. Prijaznost pri zdravnikih pa jemljem kot bonus - meni je glavno, da dobro opravijo svoje delo in da so do otrok nežni, da se jih ti ne bojijo, pa tudi če mene zraven gleda grdo. Sem spoznala že precej zelo prijaznih in ne ravno strokovnih zdravnikov in imam rajši godrnjajoče, pa strokovne, ker si potem hitreje zdrav. Saj, če dobiš prijaznega strokovnega, super, jackpot! Ampak pač vsak dan ni dan za jackpot;)

nazadnje, ko sem peljala hči k zdravniku, je bilo tako, da je nikakor nisem uspela naročit. Ali je bila zasedena linija, ali pa ni nihče dvignil telefona.

Toje pa definitivno res! Jaz povprečno kličem 20x, da dobim koga. Tako pač je, če sestra dela, težko še telefon dviguje in če ima zunaj gužvo (kar pozimi navadno je), potem da prednost pacientom pred telefonom... Mi ni všeč, ampak jih razumem, čeprav je prav frustrirajoče!

Je pa logično, da so v manjših krajih lahko zdravniki bolj prijazni, se bolj posvetijo posameznemu pacientu,... Ker je pač manj ljudi in imajo več časa. Tu pa jih čaka polna čakalnica, pa jih morajo vse vzet do 19h, več je nujnih primerov (ker jih tudi iz manjših krajev pošljejo na Metelkovo, recimo)... Verjamem, da je težko.

Tako da: očitno niso vedno samo zdravniki in sestre krivi, čeprav se strinjam, da znajo bit težki. Ampak jaz si vzamem kot izziv, da kako godrnjajoče bitje nasmejem. In potem je dan veliko lepši. Enkrat je našo p. nadomeščala druga na sistematskem in ko je privršala mimo, sva se z lubijem spogledala: "samo da ne bo tale..." pa je bila. Ampak ko sva bila notri in sva bila prijazna, nama je pa zelo lepo razložila handling, ko sva jo vprašala, čeprav z najino pikico ni bilo nič narobe, da bi handling nujno potrebovala. Ji je bilo všeč, da bi rada delala prav, čeprav ni nujno. In čeprav je bila do nekaterih pacientov tečna, do naju ni bila, potem,  ko sva bila midva vztrajno prijazna.

To delo je pač stresno, pa ljudje so zraven. Ni vsak za to delo, predvsem pa verjetno nisi celo življenje najbolj optimalen za to delo. Včasih imaš vsega poln kufer in bi se najrajši nekam zavlekel, da ti dajo vsi mir. Tisit, ki delamo tako delo, da je to mogoče, imamo srečo, saj nas računalnik ne bo grajal, če ga mi grdo gledamo. Tisti, ki delajo z ljudmi, pa tega ne morejo in so pač sitni. Tako jaz na to gledam, po veliiiiiko izkušnjah z zelooooo različnimi zdravniki.

Sem pa še vedno zelo vesela, če naletim na kakega prijaznega in strokovnega hkrati;)

(odgovor članu Anais Nin)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 9:56:28   
kalbo
Kakorkoli obrneš, sestra ni usposobljena (uradno) za to, da odloča o tem, ali je otrok zrel za zdravnika ali ni in to je dejstvo, katerega se veliko predvsem starejših sester ne zaveda. Dokler je vse OK, ni nič narobe, ko pa eden tako zavrnjenih otrok resneje zboli je pa jok in stok.

Spomnite se dekleta, ki jo je zadela možganska kap. Zavrnila jo je sestra, čeprav glede na možnosti take diagnoze napaka niti ni bla tako huda....ups...ja, zavrnila jo je sestra in ne zdravnica in to je napaka, pa čeprav bi ji zdravnica težko postavila tako diagnozo. Sestra nima kaj odločat in pika.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 11.6.2010 10:00:30 >

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 10:02:09   
koala
Kalbo res je da niso usposobljene odločati če je otrok zrel za pregled pri zdravniku, pampak roko na srce vedno več je paničnih staršev /da mamam ne delam krivice/ kiotroka peljejo k zdravniku ker je "mavrično prdnil" tako padolšujejo čakanje bolnim otrokom iz ordinacije pa pridejo z dooooooooolgim nosom, ker nijihov sonček ni dobil antibiotika, kot da so le-ti odgovor na vse.
In ja tudi jaz sem svojega 5 mesečnika za brezveze peljala k pediatrinji ker je 14 dni kašljal, kašelj pa se mi je zdel ndavse podoben tistemu ki ga jemučil pri treh mesecih in je prboleval bronhitis. HB ni bilo nič.

Jaz vedno pokličem preden peljem malega, čeprav ga zdaj peljem raje kasneje kot prehitro, že zato ker me je strah da bo še kaj pobral, Sestre pri sinovi pediatrinji so priajzne, ustrežljive in me ne moti če želi vedeti kaj je narobe z otrokom.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 11:25:17   
bskrle
naše v Kamniku so prijazne, tako pri privat pediatrinji kot tudi ostale.

_____________________________

Mama štirih deklic in 5ra

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 11:47:50   
ronja
Ja, kalbo, saj se strinjam. Tudi mene je že nezavestno sestra napotila domov, ko so me prijatelji pripeljali v ZD, da naj mi dajo čajčke za pit, pa počivat, sem mela pa astmatičen napad, da so se kar namatrali potem v bolnici z mano, ker me zdravnik v ZD niti pod razno ni uspel skup sestavit in je samo rešilca klical, ko se je začela huda štalauser posted image . Pa smo bili tam in me je videla. Pa niti pod razno ni to edina cvetka. JIh imam kolikor češ, saj pravim, da imam veliko izušenj z zdravniki, glede dobrih in slabih, ib pa rekla, da 50-50, če sem zelo radodarnauser posted image .

Ampak en korak moramo tudi mi naredit: če hoče met vse simptome, pa naj jih ima. Če bo resno, bo moj otrok prišel do zdravnika, 100%. Za vneta ušesa če je virusno itak nimajo kaj naredit... Če je bakterijsko, dobi Hiconcil, ja. Vejo pa ne, kakšno je, če ne dajo na lab. teste. In to ne dajo vedno... tako da...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 11:51:01   
alejna
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Kakorkoli obrneš, sestra ni usposobljena (uradno) za to, da odloča o tem, ali je otrok zrel za zdravnika ali ni in to je dejstvo, katerega se veliko predvsem starejših sester ne zaveda. Dokler je vse OK, ni nič narobe, ko pa eden tako zavrnjenih otrok resneje zboli je pa jok in stok.

Spomnite se dekleta, ki jo je zadela možganska kap. Zavrnila jo je sestra, čeprav glede na možnosti take diagnoze napaka niti ni bla tako huda....ups...ja, zavrnila jo je sestra in ne zdravnica in to je napaka, pa čeprav bi ji zdravnica težko postavila tako diagnozo. Sestra nima kaj odločat in

Kalbo,jaz sem delala v domu starejsih v Lj.,tam sem kot sestra v nocni bila odgovorna za 240 ljudi,samo ena negovalka je delala z mano...Ko je pa bilo potrebno klicati zdravnika,smo ga klicali na KC,ampak sem vedno JAZ morala odlociti ce je res urgentno,ker jih brezveze nisem smela klicati.Torej smo se kako sposobne za nekatere odlocitve,hodile smo na zdravstveno solo in tam se sigurno nismo ucile samo to kako se oglasiti na tel. in narociti pacijenta na pregled.
Seveda pa ne bom jaz post.diagnoze pacijentu,ampak po simpt. lahko dolocim ali je primer nujen.

< Sporočilo je popravil alejna -- 11.6.2010 11:53:01 >

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 12:22:22   
uškinamama
Sem rekla , da ne bom....pa ne morem iz svoje kože.

Kot mama sem odgovorna za svojega otroka in bom naredila vse, da ga zavarujem. Lahko imajo sestre ne vem kakšno šolo, 100 letne izkušnje, lahko SO  izvrstni diagnostnikI (če to morajo biti ali ne) NIMAJO pa otroka pred seboj in NE VEJO kako se otrok obnaša. Lahko otrokovi simptomi: kašelj, vročina, smrkav nos (in otrok rapoložen kot da ni nič) pomenijo le virozo, lahko pa pri otroku , ki je poleg zgornjih simptomov še zaspan, nemiren, vidno prizadet pomenijo kaj drugega.
Naš primer , mali je v 18 urah driskal in bruhal. Nič posebnega . Zadnjo uro pa kar naenkrat apatičen, stekleno gledal, zlepljena usta, smrad iz ust. V zmedi (smo se vračali iz dopusta) kličem v zd če ga peljem direkt v bolnico, naj bo nekdo gor , ker mali je kot cunjica.Ali v nov zd (koper) ali kam? No in gospa sestra : ne, gospa tako pa ne gre. Se bomo zmenili tako. Če nima vročine še tri dni, ga boste po treh dneh pripeljali. Ta čas mu lepo naribajte jabolko...
Mater, da sem padla čisto ven  (dala dol slušalko). Ko pridem k  njej, vidi malega user posted image  potem pa gospa doktor, rešilca....
Mali je bil dehidriran, rota. V bolnici izola mi potem dežurna zdravnica reče, da kje smo bili do zdaj. Da v takih primerih pa se ne čaka toliko doma. user posted image  Ni mogla verjeti da je od prvega bruhanja minilo "šele 18-19ur". Mali pa v tako slabem stanju.
Skratka, otroci so naši. Meni se sladko. je .be za vsa njihova pravila "tridnevna vročina", predhodno naročanje in nevem kaj še vse. Pošteno plačujem prispevke in hočem in zahtevam zdravstveno storitev. Če bi mi gospa sestra mojo Uško zafurala, kaj bi bilo?  A se bi kdo opravičil, pa tudi , če bi se , kaj bi nama to pomagalo.
Ćeprav sem samo mama in nimam izobrazbe biologa, vem in čutim kdaj moj otrok potrebuje zdr, pomoč in kdaj je le prehladek.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu alejna)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 12:33:20   
ronja
Ja, se stirnjam, zato pa takrat pripelješ, pa hočeš, da ga pregledajo, ne glede na vse. Saj navadno v takih primerih potem nihče ne komplicira, da pa ne bo pregledal;) Tudi jaz sem potem dobila rešilca.

Je pa res, da če jim poveš vse simptome - torej tudi tisto, kar je tako zelo drugače, da si tudi ti bolj prestrašena (da je apatičen in stekleno gleda, mu smrdi iz ust, itd...), potem te verjetno ne bojo dali v vrsto na čakanje... Če je pa kriza, pa itak urgenca... Tam navadno ni problemov in vedno poskrbijo vsaj za najnujnejše (vsaj zaenkrat imam take izkušnje, v ZD te dostikrat odpravijo s"to je alergija" ali "nosečniške tegobe", na urgenci pa navadno kar pogledajo, kaj ti je, pa še nikoli mi nihče ni rekel, kaj tam delam, da mi ni nič...). Če nabašeš na kakega novega, ki se šele uvaja, sicer dostirkat naredijo kako napako, amapk navadno niso usodne za preživetje, ker jih je pač več in gledajo, kaj se dogaja. Tudi v pediatrični za urgentne primere imam zaenkrat take izkušnje, da kar pogledajo in rajši preveč preverijo kot premalouser posted image . Za kronične bolezni je pa dostirkat bolj na hojladri oz. si precej prepuščen sam sebi.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 12:48:26   
uškinamama
Ronja, seveda, da potem ko ga je videla da je naredila urnebes in je bil v minutki v rešilcu na infuziji. Problem je v tem, da me je hotela odpraviti  z ribanimi jabolkami in prežganko. Če jaz ne bi bila sitnamama, ki se požvižga na neka interna pravila bi lepo čakala tri dni user posted image . Mah, zdaj imamo drugo pediatrinjo in drugo sestro.

_____________________________

Najina Uš : staršem prijazen otrok.


(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 13:05:32   
emaa
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama


Mali je bil dehidriran, rota. V bolnici izola mi potem dežurna zdravnica reče, da kje smo bili do zdaj. Da v takih primerih pa se ne čaka toliko doma. user posted image  Ni mogla verjeti da je od prvega bruhanja minilo "šele 18-19ur". Mali pa v tako slabem stanju.


No mojima dvema je rota virus tako štalo naredil v 4-5 urah.
Drugače pa so sestre pri naši P večinoma vse prijazne, je naročanje, tako da se ne čaka predolgo. Smo pa res redko tam, na srečo. V vsakem primeru te mora naročit, mene pač vpraša ali je treba isti dan ali lahko počaka, če je viroza, pa niti pridet ne rabimo.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 13:11:46   
blaža

IZVIRNO SPOROČILO: potty

IZVIRNO SPOROČILO: Jessy

Jaz bi ji naslednjič na lep način rekla, da boš o simptomih razlagala zdravnici, oan pa naj ti da uro.


No, sej o tem sem jaz razmišljala.


točno tako.

Isto kot sem že večkrat opazla, da v čakalnici pri ginekologu sestra pred vsemi sprašuje, da zakaj je pač neka g prišla??

ne vem od kdaj so medicinske sestre zdravnice. Pa ne mislim nobenega žalit.

No na srečo so naše res zelo prijazne, pa tudi svetujejo zelo dobro, tako, da se da z njimi pomenit. Čeprav verjamem, da je tudi en kup ljudi, ko vozijo otroke za brez veze.

Mislim pa, da nobenemu ni tam v čakalnici prijetno sedet in če mama misli, da je otrok bolan in rabi zdravnika, so oni zato tam.

_____________________________

Tvoj čas je omejen, zato ga ne zapravljaj tako, da živiš življenje nekoga drugega!
Naj hrup drugih mnenj ne utiša tvojega notranjega glasu!

Steve Jobs

(odgovor članu potty)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 13:21:02   
ronja
Ja, pametno zamenjat, če ne delajo dobro. Jaz sem tudi iz istega razloga g. zamenjala po 1. nosečnosti. Najprej sem mislila, da ona pač ni vedela, kako resno je bilo, potem mi pa na poporodnem pregledu reče, da sem mela ful srečo, da se je dobro izšlo, da ma 5 takih, ki se jim ni, pa ji hodijo jokat... takrat sem pa videla, da ni fora, da ne bi vedela, ampak da se ji sladko j*** za to, a bo to otrok preživel, al ne... In potem sem jo zamenjala in zdaj mam najboljšo g.!

Je pa pogosto, da te probajo odpravti s takimi bedarijami - saj ti pravim, mene so - tudi na Primorskemuser posted image - probali odpravit s čajčki - pa sem bila pol časa NEZAVESTNA! In me je sestra vidla - ampak verjetno  ni kaj dobro pogledala... Je lubi takrat pop*, da so vsi mislili, da je moj fant, hehe (takrat še nisva bila skup) in zahteval zdravnika, ta potem je bil čist bogi, ker ni mel pojma, kaj naj nardi, kar je naredil, je pa naredilo štalo, hehe. No, se je ok izšlo, na urgenci vedno dela tudi kak bolj izkušen zdravnik;)

Ne pravim, ad se moramo pustit odgnat, samo da pač povemo vse simptome, pa tudi tiste, zaradi katerih smo najbolj prestrašeni in povemo, da ne paničarimo, ampak da je res kriza. V tem primeru pri normalnih med. sestrah prideš lepo skoz, kaka čudna se pa vedno najde.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 13:27:34   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: uškinamama

Sem rekla , da ne bom....pa ne morem iz svoje kože.

Kot mama sem odgovorna za svojega otroka in bom naredila vse, da ga zavarujem. Lahko imajo sestre ne vem kakšno šolo, 100 letne izkušnje, lahko SO  izvrstni diagnostnikI (če to morajo biti ali ne) NIMAJO pa otroka pred seboj in NE VEJO kako se otrok obnaša. Lahko otrokovi simptomi: kašelj, vročina, smrkav nos (in otrok rapoložen kot da ni nič) pomenijo le virozo, lahko pa pri otroku , ki je poleg zgornjih simptomov še zaspan, nemiren, vidno prizadet pomenijo kaj drugega.
Naš primer , mali je v 18 urah driskal in bruhal. Nič posebnega . Zadnjo uro pa kar naenkrat apatičen, stekleno gledal, zlepljena usta, smrad iz ust. V zmedi (smo se vračali iz dopusta) kličem v zd če ga peljem direkt v bolnico, naj bo nekdo gor , ker mali je kot cunjica.Ali v nov zd (koper) ali kam? No in gospa sestra : ne, gospa tako pa ne gre. Se bomo zmenili tako. Če nima vročine še tri dni, ga boste po treh dneh pripeljali. Ta čas mu lepo naribajte jabolko...
Mater, da sem padla čisto ven  (dala dol slušalko). Ko pridem k  njej, vidi malega user posted image  potem pa gospa doktor, rešilca....
Mali je bil dehidriran, rota. V bolnici izola mi potem dežurna zdravnica reče, da kje smo bili do zdaj. Da v takih primerih pa se ne čaka toliko doma. user posted image  Ni mogla verjeti da je od prvega bruhanja minilo "šele 18-19ur". Mali pa v tako slabem stanju.
Skratka, otroci so naši. Meni se sladko. je .be za vsa njihova pravila "tridnevna vročina", predhodno naročanje in nevem kaj še vse. Pošteno plačujem prispevke in hočem in zahtevam zdravstveno storitev. Če bi mi gospa sestra mojo Uško zafurala, kaj bi bilo?  A se bi kdo opravičil, pa tudi , če bi se , kaj bi nama to pomagalo.
Ćeprav sem samo mama in nimam izobrazbe biologa, vem in čutim kdaj moj otrok potrebuje zdr, pomoč in kdaj je le prehladek.


Evo, točno tako.

(odgovor članu uškinamama)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Prijazna medicinska sestra
11.6.2010 16:28:13   
Taddy78

Naš sicer ni imel rotavirusa, sem ga pa isto peljala zaradi bruhanja in driske k P. Dala mi je dietni list in linex kapljice. Čez 2 dni se stvar ni izboljšala, grem nazaj, me sprejme neka nadomestna in pravi, da se ji zdi, da ima mali meningitis (star je bil 1 leto). Pošlje naju na infekcijskega, tam naju čudno gledajo in me sprašujejo po zdravju tiste, ki naju je poslala k njim in naju pošljejo na pediatrijo.
Tam pa šok...mali shujšal v 1 tednu za 1.1kg,  sprejemna mi je rekla da je tako dehidriran, da ne ve, če bi še vzdržal 1 dan user posted image 4 dni je ležal kot mrtev, po infuziji se je bruhanje takoj nehalo, driskal pa je še 3 dni.

Pri bruhanju in driski me več niso mogli pomiriti z nekimi dietami in kapljicami in tako sva točno 1 leto kasneje zaradi podobne bakterije spet pristala v bolnici.

Pa če napišem še svoj primer. lani sem imela zelo hudi obliko vodenih koz. ker sem bila v obraz že ful zatečena, sem šla na urgenco. In kaj mi reče sestra ko me sprejme? "Počakajte v čakalnici". Tako sem vsa kužna 45 minut sedela v čakalnici zraven 20 ljudi. Najprej se je križal zdravnik ki me je sprejel, potem pa mi je še na infekcijskem rekla, da jih bo 90% tistih v čakalnici, ki jih še niso imeli, sedaj dobilo. Da ne omenjam, da je ena punčka zraven mene bruhala po tleh in je mamica prosila sestro da ji da kak papir, da obriše. Ona pa, da bojo poslali čistilko in cel čas kaj sem bila tam, ni tistega noben obrisal...

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 46
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?