|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 21:52:39   
Naja31
Evo, spet jaz in naš večni problem.
Večerno uspavanje.

Moj mali (star 3 mesece in 1 teden) skoraj vedno zaspi zvečer na joški in se med polaganjem v njegovo posteljico predrami in zbudi ter začne jokati. Jaz ga potem dvignem, uspavam na rokah in spet odlozim. En vecer sem to ponovila 10x preden sem ga "uspesno " odlozila, da se ni zbudil.
Danes podobna zgodba: zaspi na joški v najini postelji, ga dvignem, odložim, on v jok. Pa sem ga pustila minutko, dve, navila vrtiljak, nic ni pomagalo. Ga dvignem , uspavam na rokah, spet odlozim, spet v jok. No, v tretje mi je uspelo. Sicer se je zbudil, malo pojamral, jaz sem se zraven njega stala ga bozala in mu pela pa je nazaj zaspal.
Vse skupaj je trajalo 1 uro, meni je dol teklo, z zivci sem bila cisto na koncu,...
To ne gre vec tako. Pa najhuje ker se mi to dogaja tudi sredi noci, po nocnih dojenjih.

Kako naj ga naucim, da sam zaspi? A je se premajhen zato?
To, da bi ga pustila jokati, pri nas ne vzge, saj sem to do zdaj storila ene 2x, pa je potem tako jokal, da je postal rdec, je nehal dihati in sem ga se tezje umirila.
Saj vem, da je to navajanje, da sami zaspijo nekaj dni mucno , ampak bomo raje potrpeli nekaj vecerov, kot da ga se mesece dajem zvecer spat.

Uf, jaz pa res ne znam biti kratka :)

Aja, bistvena informacija je, da dude ne mara. Ze od rojstva mu jo dajem v usta, ampak ne potegne, tako da si z dudo ne morem nic pomagati.

Hvala za vse vase nasvete!

Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 22:08:42   
corfu
Ga imate čez dan veliko po rokah?

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 22:13:44   
Naja31
Zdaj ze manj, ker ne joka vec tako velik. Prve tri mesece je bil pa skoz po rokah. Ce je bil buden, je samo jokal in je edino nosenje po rokah pomagalo.
Zdaj je ze veliko bolje, saj lezi na igralni blazini in se igra. Edino proti veceru je nosenje po rokah spet aktualno.

Aja, na igralni blazini je max. 1 uro, da je zadovoljen, potem postane zaspan in ga je treba dvigniti in uspavati. Ali pa v voziček, kjer zaspi takoj.


(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 22:21:13   
špelica
Ja, to spanje je problem. Tudi naš ni nikoli maral dude, jo je takoj ven plunil, je mogla bit flaša, da je kaj priteklo, sicer pa jok!Se spomnim, da je dosti jokal prva dva meseca. Smo imeli zelo podobne probleme, je zaspal na meni(v naročju) in sem ga mogla res čisto potiho in mirno v dat dol, spal je na zakonski postelji, na sredini, ko sem ga dala v njegovo je bil živčni zlom in dretje do onemoglosti. Tako je prav dva meseca spal z nama, potem je bilo postopoma bolje, sem ga vedno dala v svojo posteljico in zdaj mi že tri mesece spi celo noč, imamo skoraj 10 mesecev. Sem bila obupana tudi jaz. Ne vem kaj naj ti svetujem...zagotovo bo bolje, ko bo starejši. Mislim tudi, da je premajhen, da bi ga učila spat v stilu:pusti ga jokat. JaZ SEM MOJEGA TUDI PUSTILA(ups), ampak s šetimi meseci, ko se mi je začel zbujati na 2 uri in sem dobila živčnega, oziroma sem bila res na robu!

A je bila to kej tolažba?Slaba, ne?!Bo bolje, verjemi!

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 22:52:29   
Anja167
Naja, pri našem je bilo tako, da se je, ko je zaspal, vedno po 3 minutah nekoliko predramil. Če sem ga dala v posteljico zaten, je bilo OK, pred tem pa ne. Opazuj, če je pri vašem tudi tako, naštudiraj, kdaj res trdno spi in ga poskusi prestaviti v posteljo malo kasneje.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 23:13:04   
beba76
Jaz sem pa mojega kar pustila par dni jokat in zdaj je boljše (no, preveč ga ne bom hvalila, ker sem ga enkrat že, pol pa je bilo vse kontra, kot sem napisala). Ta jok je prva dva dni trajal več kot eno uro; s tem, da sem vsakih 5 minut šla k njemu, ga pobožala, umirila, pocukrala oz. namazala dudico z vetrovnimi kapljicami, jo podložila s plenico in šla. Nikoli pa ga nisem dvignila iz posteljice. Aja, sem ga enkrat, ko je tako kričal, da se je kar tresel - a je na rokah bil mogoče kako minutko. Hudo je bilo poslušat to dretje, a mi zdaj ni žal. Par dni je bilo hudo, zdaj je pa obema boljše. V tej vročini menda tudi njemu ne bi ne vem kako pasalo na rokah.

Kj pa vem??? Probaj mu dudo namazat s temi kapljicami ali pa kumininim sirupom, ki je proti krčem in ful sladek (ne razumi me napak, nočem nič slabega in se zavedam, da to menda ni ne vem kako dobro, a pri nas je pomagalo). Naš dude sicer ne mara in tudi vlečt je ne ve, v tem primeru pa jo vsaj žuli. Obvezno pa jo podložim s plenico, ker drugače ni niti minutko v zstih. Da ga pa ti vidiš, ko zaspi...dudo vleče kot velik!

Napisala sem veliko, če bo kaj "za ponucat", pa sama preceni.;)

Lep pozdrav, Nataša

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
18.7.2005 23:35:19   
spacey
Naja kako mi je to znano :( sočustvujem s tabo. Sicer se mi ne dojimo zvečer, ampak pije na flaško, vendar ko mu vzamem cucelj ven iz ustk, se predrami in v jok. Pri nas hvala-bogu pali to, da ga iz hrbta preobrnem na trebušček, ga malo po ritki potreplam in je ok.
Kako vaš spi, na hrbtu ali trebuščku? Probej ga preobrnit na trebuščka, morda mu bo pa tako bolj odgovarjalo, pa še kupčke bo lažje podiral in to celo sam. :)

Lp in srečno! :rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 7:23:33   
TanjaK
Tudi pri nas je bilo popolnoma enako kot pri tebi. Zvečer ni bilo šans, da spi v zibelki, najdaljše spanje je trajalo 15 minut. Pa tudi čez dan smo 2 in 3 mesec spali samo na maminem trebuhu-mislim, da nisem nikoli v življenju gledala toliko televizije kot takrat. No pa smo nekega večera pri 3,5 mesecih spet probali spanje v svoji posteljici, le da tokrat v svoji sobici. Nisem mogla verjeti, zaspala je sicer na rokah, ko pa sem jo odložila je spala brez problemov dalje, se dvakrat zbudila, najedla in spala dalje. V roku 14 dni se je tudi dnevno spanje pošlihtalo, vendar tisto še zdaj ni daljše kot 3x po pol ure.
Hočem povedati, tako kot druge, saj bo minilo.
LP

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 7:52:23   
alenkapk
Naja 31, kaj pa, če je mali enostavno še premajhen za to?
Naš :duda: je tudi zaspal na rokah do starosti 4 mesecev (so ga dolgo matral krči), pol sva pa začela razmišljat, da bi bilo pametno, če bi se sam naučil zaspat. Sem mislila, da bo zelo težko, a sem se zmotila. Od prvega dne, ko sva poskusila, ga dava v posteljo, mu zašpilava muziko, poveva pesmico in zaspi. Ima niniko, dudo pa je začel vlečt pri 3,5 mesecev. Včasih se matra dlje, včasih takoj zaspi. Če se ne bi prebujal toliko ponoči (2x najmanj) bi ga že prestavila v njegovo sobico.
Res je pa, da imamo večerni ritual skoraj od rojstva naprej.
Sama presodi, kdaj je primeren čas za to. Upam, da boste čimprej sami zaspali!

Srečno.:muca:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 8:07:06   
NatasaS
Tudi pri nas smo imeli podobne probleme. Pri nočnem dojenju, kdaj tudi po uro ali dve ni zaspal, dude pa itak ne mara. Zvečer je zaspal na dojki in sem ga potem odložila v posteljico. Če ni dovolj trdno spal se je kdaj tudi prebudil. No kakšen teden pa ga že brez problemov dajemo spat,ne glede na to ali zaspi že med dojenjem ali pa je še buden ko ga damo v posteljico in tudi nočni obrok je začel spuščati. Mogoče je razlog v tem, da smo posteljico prestavili in mu nova lega bolje ustreza. Res pa je, da čez dan ne spi več prav veliko. No sicer pa nikoli ne veš za zagotovo ali je to samo trenutna faza ali pa bo to pri nas postalo ustaljena praksa.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 8:09:49   
viv_
Pri nas se ni marala nosit po rokah, tako da je bila največ v ležalniku ali pa na tleh in s tem ni bilo težav. Tudi dojenje je dojemala zgolj kot prehrano, nikoli kot crkljanje. Rada je pila tudi po steklenički in že iz porodnišnice je prišla z dudo. Zato se mi zdi da pri uspavanju ni bilo nikoli težav - čez dan je zaspala na ta veliki postelji ali v ležalniku, zvečer pa striktno v njeni posteljici - da je ločila dnevno in nočno spanje. Pa ko sem jo dala zvečer v posteljo je nikoli nisem več vzela ven - samo zvonček sem ji navila, pa hodila sem ji dajat dudo. Potem je zelo hitro dojela da je to to in je zaspala brez težav sama.

lp

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 9:14:32   
taška30
OK, mogoče bom čisto mimo udarila, ampak vseeno..kaj pa če je narobe ravno to, da ga daš že spečega v posteljico. In tam se zbudi in panika: 'kje sem??? Malo prej sem bil še pri mamici???'
Kaj če bi ga malo predramila , npr. s podiranjem kupčka ali pa da sploh ne bi zaspal na zizi? In potem ga malo nosiš tri kroge in zaspanega, ne pa spečega odložiš v postlico in božaš in nadaljuješ s petjem - poješ tudi ko ga še nosiš?
Ne vem...
Ampak tudi jaz mislim, da bo enkrat treba narediti tud ta skrajni ukrep, da ga pustiš da se zjoče. Samo pri nas to velja za dnevno spanje, ki je obup (ga sploh ne bi bilo, če se ne bi jaz ful trudila uspavat na rokah).
Kaj pa vem...
Veliko sreče, Taška

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 12:43:20   
rainbow
naja!

Ne nekaj deni, nekaj mesecev to traja, da se to spanje uredi.
prvič, dojenček se nauči sam zaspati zvečer v svoji postelji, tako da ga večkrat daj noter zaspanega a budnega, pa vrtiljak parkat vklopi. To je pri nas delovalo zdaj 3krat, pa bo Enja stara 4 mesece; prej sem jo tudi tako uspavala kot ti svojega. Ne bo uspelo takoj, morda kak večer ja, pol pset težje, to je proces, da se dojenček nauči zaspat vstran od mamice.

Potem pa pride faza, ko se bo učil zaspat brez nočnega hranjenja, to traja pa dalje.

Ampak midve sva zdaj pri prvem koraku; priporočam knjigo OTROŠKO SPANJE-BREZ JOKA V SANJE os Elizabeth Pantley, ki je meni zelo pomagala pri prvi :duda:, ima veliko uporabnih nasvetov.

LP zaenkrat, sporočaj, kako napreduješ!:rozica:

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   kako naj ga naučim, da sa zaspi?
19.7.2005 15:16:46   
mamsi
Tudi pri nas je bil na začetku velik problem, ampak prve 3 mesece naj bi otrok še bil v maternici, zato tesno pestovanje sploh ni nič posebnega.

Pri 2,5-3 mesecev pa se je otrok že sposoben sam uspavat.

Uvedi obred pred spanjem, vedno naj bo isti (vključi mirno glasbo), na koncu ga na dojki samo umiri, vendar odstavi, ko že bolj počasi vleče. Nato ga mirno položi v posteljico, počasi, roko zadrži na njemu, lahko ga rahlo trepljaš in mu dovoli, naj se nauči sam zaspati. Moraš mu dati priložnost, drugače se ne more naučiti. Verjetno ne bo tako hudo, če ga daš že budnega notri, kot pa če se prebudi v posteljici. Mora pa biti sit, ravno prav oblečen, previt,...

Opazuj ga, kako išče tolažbo, morda mu pomagaš, da najde palček ali dudo, morda mu daj blizu noska cunjico ali ninico, ki diši po tebi. Bodi zraven. Čakaj tako par minut. Če se totalno razkači, ga zopet podoji a ne pusti, da ti zaspi, tik pred tem v posteljico,... in ponavljaj, dokler ne zaspi sam v posteljici. Mogoče ne bo takoj uspelo, nič hudega, pa naslednjič ampak se splača potruditi. To so majhni koraki k uspehu. Vztrajaj 1 do 2 tedna, vedno na isti način, vendar vedno manj jemanja iz posteljice, vedno bolj samostojno. Potem se že morajo poznati rezultati. Jaz sem začela pri 3 mesecih in je kmalu znala sama zaspat. Nagrada je bila, da se je pri 5 mesecih v posteljici zasmejala, ko sem jo položila notri in pela (sicer na svoj sladek način). Kasneje tudi knjigice listala.

Želim ti veliko sreče in uspeha.;)

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Plenice po izbiri Sekcije medicinskih sest...
Pri izbiri izdelkov za najmlajše smo starši zelo pozorni, zato je bolje izbrati takšne, za katerimi stojijo strokovnjaki...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?