|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   indukcija
10.6.2010 11:38:29   
Anonimen
Zanima me če ima katera eno izmed teh dveh indukcij in kako ste zadovoljne z njim.

http://www.mimovrste.com/artikel/3330050721/kuhalna-plosca-gorenje-it606ac-3-delni-set-posod-za-indukcijo

http://www.mimovrste.com/artikel/3330053118/kuhalna-plosca-gorenje-simplicity-it6syb-3-delni-set-posod

Kako je z upravljanjem teh plošč? Je enostavno ali moraš npr. ko želiš zmanjšati temperaturo najprej najdit pravo kuhališče in šele potem lahko zmanjšaš?

Kaj pa plošče s kovinskim robom? Se obnesejo ali je bolje brez?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: indukcija
10.6.2010 13:18:25   
mini86
Kako je z upravljanjem teh plošč? Je enostavno ali moraš npr. ko želiš zmanjšati temperaturo najprej najdit pravo kuhališče in šele potem lahko zmanjšaš?

user posted image tega uprašanja pa sploh ne razumm...

no uglavnem mam gorenjevo-ne tisti k gledaš ti ampak vseeno..je s kovinskim robom..u bistvu dokler nisi ti napisala a je bolš z kovinskim robom al ne sploh nism razmišljala o njemu..nima neke bistvene funkcije edin kar men osebno lepš zgleda...

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.6.2010 13:22:01   
Anonimen
Načeloma pri indukcijah velja, da gre za bolj zahtevno tehnologijo, zato je pomembno gledat na boljšo kvaliteto, sicer se indukcija lahko izklaplja, ne dela s polno močjo zaradi preobremenitve, se pregreva (vprašaj, kakšen je ventilator in ali je pod ploščo lahko predal ali mora biti odspredaj blenda).

Z robom ali brez je vseeno, razlika je le v tem, da ti pri plošči z robom polita tekočina ne steče na pult, si pa omejen z velikostjo posode. Za indukcijo brez kov. roba velja ravno obratno.

Izkušenj z Gorenjevo indukcijo nimam, jaz imam Siemensovo, nimam pripomb.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
10.6.2010 13:27:46   
zmajaz
Razlika med ploščami s kovinskim robom in tistimi brez njega je načeloma tudi v tem, da imajo tiste z robom senzorje, ki izklopijo kuhališča, če ti kaj kipi.

Drugače pa je indukcija super, ker je dosti hitrejša in varčnejša od običajnih pa tudi high-light kuhališč.

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.6.2010 13:31:34   
naja17
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica.

- vprašaj, kakšen je ventilator in ali je pod ploščo lahko predal ali mora biti odspredaj blenda

- Z robom ali brez je vseeno, razlika je le v tem, da ti pri plošči z robom polita tekočina ne steče na pult, si pa omejen z velikostjo posode. Za indukcijo brez kov. roba velja ravno obratno.

- jaz iz razloga, ker bi mogla imeti blendo, gorenjeve nisem vzela ("boljša" polovica Ankice mi je to prišepnila user posted image )
- imam rob in me ne moti oz še boljše mi je, ker pr men je vedno đumbus k kuham user posted image
- imam indukcijo, kjer je potrebno izbirat kuhališče vsakič oz. to kar ti misliš in mi ni prav nič moteče
- imam bosch-evo in  je bp user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.6.2010 13:32:19   
mini86
ja u bistvu ma res senzor če se polije..
no pa da pohvalim mojo indukcijo..
midva s tamalim sva imela opravke in je mogu on skuhat makarone..no in za tamauga posebi ta čist mejhne..no in ko je šel v službo je seveda pozabil ugasnt makarone..
voda je izhlapela, spodaj so bili zažgani, ampak indukcija ni več gorela..zgleda k je začutla toploto se je sama ugasnla al kako nj si predstavlam tole..skratka si ne predstavlam da bi imeli plinuser posted image user posted image user posted image

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.6.2010 13:36:01   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naja17

- vprašaj, kakšen je ventilator in ali je pod ploščo lahko predal ali mora biti odspredaj blenda

- Z robom ali brez je vseeno, razlika je le v tem, da ti pri plošči z robom polita tekočina ne steče na pult, si pa omejen z velikostjo posode. Za indukcijo brez kov. roba velja ravno obratno.

- jaz iz razloga, ker bi mogla imeti blendo, gorenjeve nisem vzela ("boljša" polovica Ankice mi je to prišepnila user posted image )
- imam rob in me ne moti oz še boljše mi je, ker pr men je vedno đumbus k kuham user posted image
- imam indukcijo, kjer je potrebno izbirat kuhališče vsakič oz. to kar ti misliš in mi ni prav nič moteče

hehe, to bi se pa dalo diskutirat, po moje sem jaz boljša polovica, on pa bolj kosmata user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
10.6.2010 13:44:46   
Sacherca
Mi imamo tole gorenjevo
http://www.mimovrste.com/artikel/3330055827/kuhalna-plosca-gorenje-itp640ac-3-delni-set-posod#

Tisto akr je tudi pomembno,vsaj meni,da ima se zraven Powerboost funkcijo
-osebno bi rajsi imela rob ampak tudi tako je ok

MINI tukaj pri gorenjevi je tole v opisu,verjetno se je zato ugasnila:
Maksimalno neprekinjeno delovanje vsakega kuhališča je omejeno, zato se po določenem času kuhališče zaradi večje varnosti samodejno izključi.

Pozneje mi je sicer bilo zal,da nisem vzela tole,se mi je zdelo,da bi mi bila glede na mojo posodo bolj prakticna.
http://www.mimovrste.com/artikel/3330026926/kuhalna-plosca-gorenje-eit-630c-3-delni-set-posod

Odziva se tako kot plin,samo,da meni je dosti hitrejsa. Ima tasca v letni kuhinji plin pa meni na indukciji enaka kolicina vode zavreje skoraj enkrat hitreje.

(odgovor članu mini86)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.6.2010 13:49:11   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: naja17

hehe, to bi se pa dalo diskutirat, po moje sem jaz boljša polovica, on pa bolj kosmata user posted image user posted image user posted image

user posted image  Sej sem dala v "", ampak meni je bil takrat najboljša tvoja polovica, ker mi je res fuuuulll pomagal z nasveti, tko da sem mu še vedno dolžna eno flašo, pa tebi tudi kako bombolnjerco k si me k njemu usmerla....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.6.2010 7:11:33   
Anonimen
Punce, hvala! user posted image user posted image

(odgovor članu naja17)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.6.2010 9:49:42   
zvezdica_1
meni so razložli, da če ni ega kovinskega roba naokoli, se naj kupi brušen rob na plošči. ker drugače lahko plošča pokne, če na njen rob pade kaj osrtega-nekaj je o pravem kotu razglabljal...
midva imava sicer plinsko, ampak sva se odločila za tako brez roba... pač moja želja, ker tist kovinski rob čistit, ko bi kaj kipelo....user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.6.2010 15:23:36   
Barbara_L
Kovinski rob ostane hladen, tako da tudi če kaj kipi, se ne "zapeče" na površino. Imam boschevo indukcijo z robom. Edino, kar bi spremenila je, da ne bi bilo treba zaporedno klikati, da prideš do željene plošče, ampak da bi vsaka plošča imela svojo komando (matr sm zakomplicirala). Drugače pa dela super in tudi zelo rada kuham na njej.

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.6.2010 13:08:44   
Anonimen
Kako je pa kaj s posodami za indukcijo? sem zadnjič šla merit novo džezvico za indukcijo in ima premer komaj 8 cm. Bo najbrž premajhna, ne? user posted image

(odgovor članu Barbara_L)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
17.6.2010 19:21:13   
Anonimen
Ne vem, zakaj bi bila premajhna. Inudkcija ima svoj sistem delovanja z vzpostavitvijo magnetnega polja. Da džezva ne bi delala, biiiblo to samo zaradi zelo slabega delovanja indukcije, kar si niti ne predstavljam, ali pa ker posoda ne bi bila (dovolj) feromagnetna. Če se ti magnetek močno prime na dno posode, bi morala delat v vsakem primeru. Meni dela indukcija (sicer na višjih stopnjah) tudi pri džezvi, s katere magnetek pada, očitno je zelo rahlo feromagnetna in jo vseeno zazna, ko se vzpostavi močnejše magnetno polje user posted image .
Je pa fajn, da je posoda kvalitetna, z ravnim dnom (ni OK, če se istočasno uporablja na plinu, ker se dno posode rado ukrivi), da indukcija deluje resnično optimalno in se čim manj sevanja usmerja izven področja kuhanja.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
17.6.2010 19:22:37   
naja17
Jaz sem kupla eno v akciji v merkurju, mislim da ma sicer mal več premera, pa nimam nobenih problemov... V bistvu nimam z nobeno  posodo, čeprav po forumih sem prebrala, da ma folk ful enih problemov user posted image  Eno komplet posodo imam iz sparove akcije za 50 €, eno emajlirano kozico za 20 € in eno tefalovo ponev za 40 € user posted image  Vse super dela user posted image ....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
30.6.2010 9:30:20   
Zanica
jaz sem brala da kuhanje na indukciji ni zdravo, da na hrano ima negativen "magnetni" učinek, in dolgoročno kdo ve od česa bomo zbolevali ko bomo stari.....Tako kot mikrovalovke.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
1.7.2010 9:26:50   
Martinčka
mi imamo tole indukcijo in je suuuuper!
http://www.atag.nl/index.php?id=1506 

ima 12 stopenj plus dodatno stopnjo za hitro vrenje... lahko naštimaš da dela vse po timerju (tako da dam ob nedeljah juho in krompir kuhat in grem v mesto brez skrbi!), tudi se sama ugasne kadar se kaj polije ali če začne kaj kipet... nič se ne prime na ploščo, tako da še niti enkrat nisem plošče drgnila če je šla pena od krompirja ven... res same pohvale... ima pa še nekaj funkcij ki jih še nisem naštudirala (za vok in podobno)...

pa kar mi je pomembno da ko zavre pritisneš samo na en gumbek pa ti samo določi priporočeno stopnjo - da še vedno vre ampak ne tako močno, tako da se ti ni treba tako lovit na koliko zmanjšat... res super stvar! potem pa samo sam prilagodiš stopnjo in je to to...

(odgovor članu Zanica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
7.7.2010 23:11:49   
maayaa
Imam Hooverjevo indukcijsko plošči in sem suuuper zadovoljna  user posted image user posted image user posted image  
res je bila pred dvema letoma, ko sva jo kupila "malo" dražja kot ostale, samo mi žal niti enega evra zanjo.

-  lma lepo zaobljen kovinski rob (zakaj je fino imeti rob so opisale že predhodnice),
-  tri krat powerbooster in enkrat super buster varianta (vključiš powerbooster in voda res hitro zavre, se mi zdi, da večja količina vode skoraj hitreje),
-  vsaka plošča ima svoj gumbek, kar je meni zeeelo pomembno
(moja mami ima eno bosch-ovo in je katastrofa,  zmeraj tipkati cel krog, da prideš do prave plošče, plošča se izključi res takoj, samo, da se dotakneš gumbka za izklop, čeprav samo nežno s kuhinjsko krpo - skoraj zmeraj "staknem živčnega", ko kaj kuham pri njej)
-  lahko nastaviš čas kuhanja, plošča se lepo izklopi, če kaj skipi,. . .
lepo jo lahko očistim, samo obrišem z Vileda gobici in je

Meni so zgoraj opisane stvari zelo pomembe, vsakomur bi priporočila naj bo na njih pri nakupu pozoren.

(odgovor članu Martinčka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
16.7.2010 12:38:16   
Barbara_L
Mi imamo posodo iz Ikee in je super. Kuhamo vsak dan.

(odgovor članu maayaa)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.