Porodniško nadomestilo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

Pika12345 -> Porodniško nadomestilo (10.6.2010 10:24:20)

Prosim za pomoč [sm=smiley1.gif]

Leta 2008 sem prejemala porodniško nadomestilo, ker sem bila v zadnjih treh letih zavarovana 16 mesecev za starševsko varstvo.

Ponovno sem noseča in kmalu bom morala oddati vlogo za nadomestilo. Vem, da mi tudi tokrat pripada porodkoniško nadomestilo, ker sem bila v času prve porodniške zavarovana za stašrevsko varstvo.
Zanima pa me, če bom tudi tokrat deležna povečave za 2 % ali bo le osnova 55% minimalne plače?

Upam, da nisem preveč zmedeno napisala [sm=smiley36.gif]

Hvalaa

zmajaz -> RE: Porodniško nadomestilo (10.6.2010 10:45:27)

Za mesece, ko si bila v zadnjih 3 letih pred oddajo vloge zavarovana za starševsko varstvo (kar pomeni tudi med porodniško) se ti tudi tokrat osnova poveča za 2% na mesec.

klavdijak1 -> RE: Porodniško nadomestilo (18.6.2010 14:07:10)

Na strani csd sem prebrala da naj bi se znesek povečal max za 50%.
Ali to pomeni da potem dobiš 105% minimalne plače cca 590 eur neto.

Nikjer nisem zasledila izračuna za tak primer tako da če katera prejema
nadomestilo po tem izračunu bi bila vesela če bi povedala koliko prejema.

LP

zmajaz -> RE: Porodniško nadomestilo (18.6.2010 21:31:35)

Ja - lahko prejemaš 105% minimalne plače, samo imajo neke fore in baje sploh ne upoštevajo te nove višje minimalne plače ampak neko "svojo" višino minimalne plače za socialne transferje, ki je baje (kot je povedala ena uporabnica na eni drugi temi, da so ji rekli na CSD) 578 eur BRUTO - 105% od tega bi potem torej bilo 606 eur bruto ali cca. 437 neto - brez olajšave za otroka, če pa bi dala še otroka v olajšavo že takoj, pa cca. 468 neto.

Stran: [1]