Ljubljančanke še mal pomagajte! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Taša -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (18.7.2005 21:19:07)

Ja Ljubljančanke zopet vas prosim za pomoč in verjetno ne zadnjo, ker jo bom tudi v prihodnjosti kar veliko potrebovala.
No z mojim :love: morava v LJ sprazniti eno stanovanje. V stanovanju je pohištvo, ki ni vredno bog ve kaj in je vso pohištvo za v smeti. Stanovanje je v bloku. Dejte mi povedat kako naj narediva. A se nama splača naročit kontejner, a imate v Lj kje kakšno smetišče in koliko to stane če odpelješ tja staro kramo.Definitivno se mi verjetno ne splača najemat kombija in furat pohištvo v Celje na smetišče, zato drage moje Lj z idejami in nasveti prosim na plano

piščanc -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (18.7.2005 21:29:59)

v lj je ponavadi dvakrat na leto odvoz kosovnega materiala, samo to je spomladi in jeseni, mogoče pokliči smetarje in vprašaj, ali pa hinika oz. upravljalca bloka

piščanc -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (18.7.2005 21:30:36)

hinika=hišnika8)

Ezi -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (18.7.2005 21:39:15)

Ljubljana ima tudi deponijo. Na Barju. Ne vem pa kako je , če tja pripelješ robo.Odvisno verjetno tudi koliko in kaj.

LP, Ezi

Naja31 -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (18.7.2005 21:58:44)

Pred deponijo na LJ barju imas take ogromne kontejnerje v katere lahko odlozis kosovni material brezplacno. Ce zelis odloziti na smetisce, pa moras placati.

Lp, N.

čebelica maja -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (19.7.2005 7:12:59)

Kaj pa če bi dala nekam oglas, da odstopiš pohištvo. Potem bi pa morda tudi kdo sam prišel ponj. Sej veš veliko je ljudi, ki nimajo denarja za nakup novega pohištva ali pa rabijo pohištvo za v klet ali garažo? Kaj pa imaš? Mogoče pa jaz poznam koga, ki rabi kakšen kos? lp,

Anonimen -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (19.7.2005 7:43:18)

Iz lastnih izkušenj: klicala sem 3 različna podjetja, ki odkupujejo rabljeno pohištvo in jim ga ponudila brezplačno, če ga odpeljejo. Pohištvo je bilo sicer staro, a lepo ohranjeno in uporabno. Nobenega interesa, samo obljube, da pridejo pogledat.
Ker je novo pohištvo prišlo nekaj dni prej, sva s fantom stare omare vdarla narazen in jih s kombijem odpeljala na Snago na Barje. Meni je prevoz opravil kolega, ampak mislim, da bi si vidva lahko kje sposodila kako prikolico za avto (magari v Bauhausu vprašaj). Je ceneje kot kombi.
Nasvet: če bo šlo pohištvo na odpad, ga spravite na prafaktorje, da zmanjšate volumen, potem ga lahko vržete kar v kontejnerje. Sicer ga bo treba odpeljat na deponijo, tam pa je lahko velik problem blato (pa napisano je bilo, da je treba plačat, tega ne vem).

Lahko pa na strani Holdinga mesta LJ pod Snaga preveriš, kdaj je v vašem območju odvoz kosovnih odpadkov. Tudi v tem primeru je priporočljivo, da gre pohištvo na prafaktorje. Pri nas v bloku se prakticira tudi tako, da nekateri vse zložijo v klet (večji predprostor) in počakajo odvoz.

k1 -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (19.7.2005 8:14:56)

zakaj ne bi dala v salomonov oglasnik, da oddaš pohištvo. po moje bi se z veseljem kdo oglasil, da ga odpelje.

Taša -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (19.7.2005 8:25:26)

V bistvu je tako, da smo mi iz Celja, stanovanje pa je v LJ-ker sva ga podedovala, ga je sedaj potrebno izpraznit malo uredit in pripravit za prodajo...Tako, da sploh ne veva, kak gredo stvari v Ljubljani. A v Bauhausu si lahko sposodiš prikolico? Je pa tako, da je pohištvo zelo staro in res neuporabno-mogoče spalnica bi še bila je tako staro pohištvo, če bi ga kdo hotel kot starino:zmeden:, kuhinja pa res ni druga kot za na odpad!
A to se pravi če vas prav razumem imate na smetišču na Barju kontejnerje kamor lahko to kramo brezplačno odložiš? A je smetišče odprto tudi ob vikendih?

Anonimen -> Ljubljančanke še mal pomagajte! (19.7.2005 9:43:47)

Najboljše bo res, da pohištvo narazen spravita in na odpad. Razmisli tudi o tem, če imate dvigalo oz. če gre vse v njega.
Marsikdo bi mogoče to pohištvo vzel, če bi mu ga spucala in pripeljala na dom. Se splača?

Pokliči v Bauhaus in podobne trgovine v LJ, mislim, da sposojajo prikolice. Mogoče tudi, če nič ne kupiš pri njih.

Glede delovnega časa Snage-jaz bi poklicala na tisto telefonsko:

Tukaj je urnik odvoza kosovnih odpadkov v LJ:

PS: Mi lahko zaupaš, kako veliko je stanovanje in na kateri lokaciji? Lahko pod zasebno

Stran: [1]