Tunizija (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice

Sporočilo

ančipomaranči -> Tunizija (9.6.2010 14:53:07)

Kaj menite o dopustovanju v Tuniziji z desetmesečnim dojenčkom? Je katera že bila tam? Je imel kdo kakšne prebavne težave? Baje ful pazijo na to...da je še led za v pijačo iz ustekleničene vode. All inclusive, štiri zvezdice, zdravnik v hotelu....

kristinaj -> RE: Tunizija (9.6.2010 14:57:53)

ali si v tuniziji al v portorožu s takim malim je eno in isto... jaz ne bi šla.. bila na djerbi in mi sploh ni bilo všeč

lilija* -> RE: Tunizija (9.6.2010 15:16:26)

S tem, da je v Tuniziji ali v Portorožu isto, se pa ne strinjam. Lani smo bili z našo enoletnico na celini in je bilo super! V Portorožu se mala sigurno ne bi mogla toliko kopat v vodi, ker je vsaj 5 stopinj hladnejša kot v Tuniziji. Hčerka je ravno shodila in peščena plaža je bila super za igranje in poskuse vstajanja - kolena so ostala cela:-)

Bila sva že prej sama na Djerbi in je bilo vse bp. Za nas je dopust topla voda, peščena plaža in all inclusive,  tega pa Portorož, pa tudi Hrvaška ne nudita.

Vem pa, da ima vsak svoje želje, zato tu ni odgovorov prav/narobe:-)

Lep dopust!

gita10 -> RE: Tunizija (9.6.2010 15:26:36)

Jaz tudi mislim, da je Tunizija idealna za otroka - plaža in voda. O tisti zastrupitvi s hrano o kateri se toliko piše pa nikoli ni bilo ne duha ne sluha.

naja17 -> RE: Tunizija (9.6.2010 16:07:20)

Ma Tunizija je super izbira, ampak celina. Djerba je dolgočasna, če pa greste na celino, Yasmine Hamammet ali Port El Kantoui, pa boste zvečer šli lahko še z vozičkom naokoli. Plaže so peščene, super za otroka... Kar se hrane tiče, je problem v Egiptu, v Tuniziji ga ni. Moj ima probleme pri nas, res je občutljiv, v Egiptu je blo hudo, v Tuniziji pa v eni zvezdici manj bp. Je pa res, da vedno pijeva iz ustekleničene vode in se izogibava ledu oz. vedno ko sva v teh deželah pijeva coca colo, ker ti itak vse razžre in sigurno nimava nobenih problemov.

Uglavnem, na kratko - ni panike, pojdte v Tunizijo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

alejna -> RE: Tunizija (9.6.2010 19:33:53)

jaz imam 14 mesecno [sm=duda.gif] in gremo v Tunizijo (Hammamet),slisala sem vse najboljse,in grem res brez skrbi.

tinkara333 -> RE: Tunizija (9.6.2010 23:48:00)

Živjo! Mene pa zanima, kako je s kupovanjem hrane za dojenčke v Tuniziji, frutek, sokeci, prekuhana voda in ostale stvari? Upam da bo dovolj sence in da se da dan pregurat z 6 mesečnikom. Je že bila katera, kakšne so izkušnje?

lilija* -> RE: Tunizija (10.6.2010 0:39:57)

IZVIRNO SPOROČILO: tinkara333

Živjo! Mene pa zanima, kako je s kupovanjem hrane za dojenčke v Tuniziji, frutek, sokeci, prekuhana voda in ostale stvari? Upam da bo dovolj sence in da se da dan pregurat z 6 mesečnikom. Je že bila katera, kakšne so izkušnje?

Mi smo imeli sabo fruteke in mleko (alpsko, pakirano po 2 dcl), vsako po 7 kom. (1 na dan). Sabo pa smo nesli tudi mali kuhalnik (manjši kot moja razprta dlan), kupi smo ga za 9 evrov, tako da sem lahko segrela mleko pred spanjem.
Mi nismo nič hodili po trgovinah, tako da ne vem, kako je s tem v njihovih trgovinah.

Na plaži je ponavadi dovolj senčnikov, tako da si v senci. Ni pa tam takšne "sparine" in tako "težkega" zraka kot pri nas. Kljub visoki temperaturi je ob morju prijetno. Naša je bila stara 1 leto, imeli smo se čudovito!

Lp

soraia -> RE: Tunizija (10.6.2010 16:01:10)

Tunizija je super izbira, mi smo bili že trikrat,lani z našim enoletnikom, ki je užival 100 na uro, težav pa nismo imeli nobenih.

Tudi meni je bila Djerba dolgočasna, Hammamet in Port el Kantoui pa super, ker se tudi zvečer dogaja,in se greš lahko malo sprehajat.

V trgovinah sem videla izdelke od Hippa, dako da mislim, da tudi s tem ni problema. Plenice in to pa smo mi imeli s sabo.

TamaraT -> RE: Tunizija (12.6.2010 17:06:30)

Jaz sem bila tam, ko še nisem imela otroka. Samo ne bi šla z otrokom tja. Spomnim se, kako so se otroci jokali, ko smo čakali na avtobus za odhod pri recepciji. Potem na letališču.

No nevem to se boš morala sama odločiti. Kako je s hrano meni je bilo vredu, ampak imela sem samo en dan težave in to zaradi tega, ker sem pojedla štiri priloge. Drugače smo kupovali vodo.
Plaže so tudi vredu, pesek, ampak peska imaš tudi kje drugje dovolj. Če želiš kaj več videti, se moraš tako odpeljati z avtobusom na izlet.

zvezdica_1 -> RE: Tunizija (16.6.2010 18:57:43)

na tunizijhi sva bila rped 3 leti. v "slabšem hotelu", samo 2 zvezdici po njihovo. pač ne rabim luksuza(je pa bilo zelo čisto, tudi zame, ki sem frik na čistočo). morem rečt, da smo bili kar zapostavljeni ob večerji-je par parov imelo otroke in so se vsi natakarji sukali okrog njih, mali je dobil ta sokec, pa to solatko, pa ono sladico.... pa točno tisto slivo na desni, ker ona iz leve ni bila ok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] vse z nasmeškom, samoiniciatvno... pri otrocih, odrasli smo skoraj dehidrirali zraven...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
plaža peščena, ležalniki gratis, varstvo do 7 zvečer....

ne vem, mi2 sma rekla, da ko bo mali 8ko enkrat pač bo) dovolj star, grema še 1x. edino šla bi v malo bolši hotel, z vsaj 4 zvezdicami, da je hrana pač malo bolj evropska. v tem hotelu so ieli lokalno hrano, ki je nama sicer bila super, fajn začinjena, ampak ker nismo teh začimb navajeni, sma 1 noč imela drisko. zdaj nama ni bil problem, ampak pri otroku sma rekla, da grema rajpi v boljši hotel.

trgovine so pa tak-imajo, ampak drago plačaš. po moje je boljše, da tistih 10 kašic in 10 mlekov vržeš v kufer in zaviješ v brisačo. za ziher, če jim sluučajno robe ravno tisti dan zmanjka

Stran: [1]