subvencija za delovne zvezke? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja

Sporočilo

lutka -> subvencija za delovne zvezke? (9.6.2010 10:57:48)

Zanima me ali lahko zaprosim za subvencijo za DZ, oz če to sploh obstaja?

Letos mi grejo vsi trije v šolo in sem izračunala, da me pridejo DZ za 1. razred 2 x 80 = 160 eur in za 8. razred 121 eur, kje so pa še ostale potebščine......

Vse skupaj je torej 280 eur, samo za DZ[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

lp

Kerensa* -> RE: subvencija za delovne zvezke? (9.6.2010 10:59:59)

Zaprosiš lahko na CSD za IDSP ali na svoji občini za njihovo IDSP, če ne presegate družinskega cenzusa za več, kakor 20%. Osnovni znesek občinske pomoči je, če se ne motim, 190€ (vsaj v LJ je bil toliko), lahko pa dobiš tudi več, če je res nujno (in delovni zvezki so).

lutka -> RE: subvencija za delovne zvezke? (9.6.2010 12:07:20)

kaj pa preko šole, kamor hodijo?

Kerensa* -> RE: subvencija za delovne zvezke? (9.6.2010 12:11:07)

Nekatere šole imajo sklad za finančno šibke učence, vendar ne vem, če pod njihove aktivnosti spadajo tudi nakupi delovnih zvezkov. Mislim, da pride v poštev samo regres zajtrka in malice (kosila ima čez CSD) ter plačila letnih ali zimskih letovanj. In pa učbeniški sklad, seveda, ampak ta je samo za učbenike. Najverjetneje je najcenejša vcarianta ta, da si, če poznaš koga, ki bo delovni zvezek kupil, sama doma skopiraš na multifunkcijski napravi in zvežeš (ali daš zvezat), vendar ne vem, kako bi sošolci potem gledali otroka (otroci so namreč kruti). Če pride v poštev, je bolje kupiti na obroke - to možnost imajo takorekoč vse knjigarne.

Klemy82 -> RE: subvencija za delovne zvezke? (9.6.2010 12:15:29)

Tudi na Zvezi priajteljev mladine pomagajo pri nakupu šolskih potrebščin, ne vem pa, kakšne pogoje imajo. Pa na Karitasu, vendar mislim, da je tam pomoč za družine s 5 ali več otroki.

Stran: [1]