nejcko -> RE: Odstranitev žrelnice in dodati cevke v ušesa. (8.6.2010 23:08:49)
|
Nobena voda ji ni prišla v uho, verjemi. Kajti tukaj ne gre za klasično vodo, ampak sluz (ki ji pač rečejo voda oz. tekočina) v ušesnem kanalu za bobničem. Če bi uporabila iskalnik, bi ti ven vrglo malo morje debat na to temo. V bistvu ti to kar priporočam, ker vzrokov, zakaj do tega pride je veliko, prav tako so zelo različni znaki pri posamezniku. V večini primerov pa je kriva žrelnica, ki pritiska na slohovod, s čimer se manjša možnost, da bi se ta sluz lahko iztekala. Moj sin je bil 2x operiran. Prvič so mu operirali žrelnico in vstavili cevko le v eno uho. Že sama operacija žrelnice je bila za našega fanta zelo pozitivna, saj je nehal smrčati v spanju in ni se več slinil med govorjenjem. Žal pa se je stanje sluha takoj po izpadu cevke spet poslabšalo, zato so mu leto kasneje odtranili še mandeljne in vstavili cevki v obe ušesi. Zdaj lahko rečem, da je vse ok, edino, kar mu je ostalo od naglušnosti pred operacijo, je zelo glasno govorjenje. Verjetno ste opravili ADD sluha in prepričana sem, da vam niso kar brez veze svetovali operacije. Vstavitev timpanalnih cevčic je res rutinska operacija, ampak je tudi zelo tvegana, saj prerežejo bobnič v to zarezo vstavijo cevko, torej je v igi sluh otroka, s čimer se gotovo ne bi po nepotrebnem igrali. Odločiti se boš morala sama. Jaz tudi nisem bila pristaš operacije žrelnice, a ker je bil v igri sinov sluh, nisem hotela tvegati. Svetujem ti, da res uporabiš iskalnik, kajti zvedela bo veliko mnenj in izkušenj. Srečno.
|
|
|
|