little*miss -> kaj še lahko naredimo? (7.6.2010 16:35:57)
|
Bom probala na kratko, če bo šlo..Vse se je začelo pred 4-5 leti, ko je moja mama postala odvisna od uspavalnih tablet. Postajalo je vedno huje, pred tremi leti pa je to doseglo svoj vrhunec. Šla je k svoji zdravnici, ki ji je predpisala tablete, ker je mama rekla da nemore spat. Normalno se poje 1-2 tableti in se gre SPAT. Ona jih je pojedla 7-8 in je bila budna. Potem je šla k dežurnemu zdravniku, k psihiatrinji in vsi so ji davali tablete. Kadila je čik za čikom, in sede spala. Večino sem bila zraven nje, da nebi zažgala stanovanja. Enkrat sem se začela dret na njo če ne misli it spat in sem ji čike vstran vzela in se je začela ona dret na mene, prišlo je tak daleč, da me je posunla v steno in pripravla pest, da bi me boksnila. Na srečo jo je sestrca posunla in je padla. Potem sem jaz HB našla svojega trenutnega partnerja in sem se po 3 mescih odselila od doma. Par mescov za mano se je odselila še sestrca. Bila je že v psihiatrični bolnišnici Ormož 4 krat, ampak je vedno šla noter na lastno odgovornost in ko ji je postala prevelika sila je odšla tudi na lastno odgovornost domov. Živi s socialno podporo že nevem kolko let, ne hodi delat (ima probleme s hrbtenico, ampak tako velikih da nebi mogla delat tudi ne), za njo skrbi njena mama, torej moja babica. Nosi ji hrano za njo in mačke, če ji nemore posodit denarja pa se začne mama vedno dret na njo, in ji pod nos metat njeno slabo otroštvo, kak je ona črna ovca v družini, da ima babica njena brata rajši kot njo, čeprav ji babica še edina stoji ob strani. Je tudi prava drama queen. Ko je zadeta pade in se vdari, okrog pa govori, kak so ji hotli v stanovanje vdret in so jo potem vdarli. Zmišljuje si stvari, zvečer ko je zadeta hodi po hiši (živi v stanovanjski hiši, kjer so še 4 družine) in dela sranje. Dva dni nazaj je recimo bilo celo krvavo stopnišče, nevem kaj je delala, baje je tudi metala okrog njene zdravstene liste. Najbolj se mi smili babica, ki še jo edina prenaša. Pravi da nemore pustit svojega otroka da tak propade in da je brez hrane. Aja, če ima mama denar in more izbirat, če bi rajši kupla čike ali hrano si bo kupla čike. Zato pa ji babica potem nosi hrano in včasih ona za sebe nima..No sem zabluzla..Zanima me kaj lahko naredimo? V Ormož je več nočejo sprejet, v psihiatrično bolnišnico lahko gre samo na svojo odgovornost, prisilit pa je v to nemoremo. Jo lahko kam zapremo, kjer nerabimo njene privolitve? Ker je že nemogoče shajat z njo. Če ji rečemo zakaj je spet zadeta, smo mi vsi ****jeni (pardon izrazu), da ona pa že ne je tablet. Ampak halo, 5 let sem jo gledala, ko je bila zadeta, menda te vem kdaj je. Tudi če jo po telefonu slišim, takoj vem. Saj ima svoje trentke, ko je čista, takrat je ok, ampak ko pa je zadeta pa je nemogoča. Pardon da sem dolgovezila..
|
|
|
|