Taddy78 -> RE: Izid referenduma.... (7.6.2010 19:35:15)
|
IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz Volilna udeležba je bila malo čez 40 %, malo manj kot pol jih je glasovalo proti in zame ta rezultat pomeni samo, da je okoli 20 % volilcev proti sporazumu. Me je pa rezultat v resnici presenetil, ker osebno poznam samo 2 človeka, ki sta bila proti (kako pa bi drugače, če sta člana janševe stranke), vsi ostali so bili za. Pa od teh mariskdo ni šel na referendum, ker se mu je vse skupaj zdelo brezveze - niso se pa nekateri zavedali, da tisti, ki so proti bodo, pa šli na referendum in lahko zato, ker tisti, ki smo za, ne bomo šli, zmagajo in dosežejo svoje. Mi je pa tudi bila zanima razčlemba ankete pred volitvami, ki so jo izvedli na vzorcu 1000 ljudi - največ ljudi proti je bilo v skupinah ljudi z nizko izobrazbo (OŠ in poklicne šole), krajevno gledano pa na podeželju - torej taki, ki so nekako bolj naivni in jih je Janša s svojimi letaki z lažnimi grožnjami, kako zelo nam bo škodilo, če bo sporazum sprejet, lahko nasukal okoli prsta, na podeželju, kjer velik del ljudi še pridno hodi v cerkev, so pa tudi župniki pozivali h glasovanju proti - vsaj tule pri nas, vem, da so. In 1000ljudi pomeni da smo vsi, ki smo glasovali PROTI nizko izobraženi kmetje ali kaj? Vse kar jih sama poznam (jah večina jih je visoko izobraženih) so glasovali proti in veš zakaj? Večina vas je glasovala za pač zaradi JJ, jaz pa proti za naše ozemlje. Če bodo arbitri odločili v korist hrvatov, pol pa bo kriv kdo?
|
|
|
|