|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: kaj naj naredim, kako si naj pomagam
7.6.2010 17:40:51   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: diana 28

No, jaz te popolnoma razumem kako se počutiš glede sodelavk, ki delajo s tvojim možem. Tudi jaz imam podoben problem. Moj fant dela v podjetju, kjer ženske kar tekmujejo med sabo katera bo bolj razgaljena prišla v službo-zelo podobno kot opisuješ ti..... 

Mene je to zelo zelo žrlo pa četudi mi vizuelno nič ne manjka. Veliko sva se tudi kregala zaradi tega...Sem bila jaz v večini kriva vendar meni ni in ni dalo miru. Sedaj se poskušam umirjati glede tega in se zadreževati, ker vem, da je na moji strani mogoče pretirano ljubosumje. Še vedno mi ne da miru, težko mi je ko katero srečam vendar se probam kulirati.

Jaz bi rekla, da je veliko odvisno kakšen tip je tvoj mož. Sem imela sodelavca, ki je imel zelo močno (ali grše rečeno debelo) ženo in ko sva debatirala mi je rekel, da njega to sploh ne moti. Da smo ženske preveč bombardirane z nekimi ideali in je odzadaj samo komerciala. Nekateri moški so bolj razumljivi in opažat sem začela, da je kar nekaj parov okrog mene, kjer je ženska zelo močna pa z možem prav dobro funkcionirata pa četudi ona ni glih idealne postave-daleč od tega.

Ne vem, ne znam ti prav pomagat. Mogoče bi se pa le morala malo pogovorit z njim glede tega problema. Mogoče ti bo malo lažje ko ti pove kaj on misli in čuti....

Ne omenjaj.

Zadnjič je ena sodelavka poslala FB vabilo za prijateljstvo in ima v profilu sliko, kjer je v usnjenem korzetu, na nogi podvezica, tangice in PVS škornje in bič v roki. Ta druga je v hudo mičkenih kopalkah,......
Pa tudi v službi imajo srajce s prvimi tremi odprtimi gumbi, kiklce 5 cm pod ritko.

In ne gre pri tem zato, da mojemu ne zaupam, ampak ko pa to gledaš dan za dnem 8 ur dnevno, pa ni hudič, da se ti n začne dogajat po glavi, pa mal domišljije,....., sploh če imaš doma tako kot sem jaz - daleč od seksi korzetov in tangic,....
In komi zatrjuje, da ga nič ne motijo moji odvečni kg, mu gladko ne verjamem. Mislim kot da bi mi priznal, da mu je katera izmed sodelavk seksi.

Ja, saj počasi se mi že meša, ker ugotavljam, da je minilo že zelo dooooolgo odkar sem nazadnje pogledala za kakim moškim. Vedno pogosteje pa gledam za ženskami user posted image

lp

(odgovor članu diana 28)
Neposredna povezava do sporočila: 26
7.6.2010 18:02:15   
poli*
Tudi jaz bi rekla, da si kupi kak novi kos oblačila, pa čeprav bo to samo trenerka. Sfriziraj se, nalakiraj nohte, uredi se ... da se boš čutila vredno in bolj samozavestno.
Ne morem pa ti napisati, da mogoče tvojemu možu katera ni všeč, ker bi ti lagala. No, saj če katero samo pogleda in si misli "o, ta je pa lepa" je še vse ok... drugače pa samo ti poznaš svojega moža in veš, kako pri njem to gre.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 27
7.6.2010 18:09:25   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: kaj naj

Rekla bi samo to, da se ne smilim sama sebi in sem popolnoma sprejela svoje stanje, ne pa tudi svojega izgleda.

Vsi vemo, da te večina ljudi sodi po izgledu. In niti ne vem ali bi si želela vedeti kaj vse si mislijo o meni ko me vidijo. Se je pa dalo marsikaj prebrati v postih tudi tu na RR kako ljudje sodijo debele ljudi. Vnaprej te imajo za požeruha, lenuha, zanemarjenega,.......

Meni se zdi, da si tukaj napisala srž svojega problema. Pomembno ti je, kaj drugi mislijo o tebi. Zakaj naj bi bilo to sploh pomembno??????????????!!!! A mnenje drugih kaj pove o tebi ali morda več pove o njihovem okusu? Kje piše, da je njihov okus najboljši, pomemben in d a mora biti od njega odvisna tvoja sreča? Kje piše, da njihov okus ni ogaben ali kičast ali kaj vem kaj?

Poleg tega...če se sebi zdiš grda, kako se ti morajo ostali ljudje zdet grdi, če so malo močnejši? Očitno je nekaj "narobe" s tvojim razmišljanjem, ne pa s samimi kilami, saj ti to razmišljanje škodi (poleg tega bi se meni gotovo zdela luštna in lepa, zakaj se torej sebi ne bi mogla zdeti - vse je zgolj v glavi). To razmišljanje te dela odvisno od tega, koliko si suha. Koliko se ti zdi smiselno dajati tako velik poudarek temu, koliko si suha oz. enačiti priljubljenost, ljubezen, samospoštovanje in cenjenje nekoga po kilah? Sama to delaš. POglej, v moji glavi tega ni, torej je popolnoma možno, da tudi iz svoje glave ta merila radiraš - ker niso realna niti poštena niti ok. Tvoja merila so v bistvu za moj okus zgrešena. Saj ne rečem, da ne obstaja mnogo ljudi, ki imajo enako zgrešena in popačena merila, ampak a je tebi tega treba, ker je toliko ljudi z idelanim lookom zasvojenih? Zakaj nisi dovolj dober, če si izven standardov xs konfekcije ali nečesa, kar imaš v glavi kot idealno ali ok? Vse je v glavi.

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 28
7.6.2010 18:13:48   
ronja
Za začetek spremeni mislenost - saj veš, kozarec je lahko na pol poln ali pa na pol prazen - pa je oboje do pol nalito... NO, da ti pokažem, kaj mislim

in kar je bilo mogočega je med nosečnostjo šlo narobe, pa tudi po porodu mi ni bilo nič prikrajšanega. Posledica vsega je moja trajna bolezen

NI šlo vse možno narobe, saj imaš danes zdravega otroka, kajne? (vsaj ne pišeš, da bi bilo otroku karkoli, tako da sklepam, da je zdrav). Torej nosečnost ni bila najbolj grozna mogoča in tudi porod ne, kajti tisti, kjer ni nič prihranjenega, se drugače končajo... Ker si predstavljam, kako me zdaj gledaš (kaj govoriš, ko nimaš pojmauser posted image ), ti povem, da sem imela 1 spontani splav in 2 grooooozni nosečnosti, ki pa sta se končali super! Pa je bilo obakrat precej stvari narobe in so bile tudi usodne zadeve (pač da bi lahko umrli obe - obakrat - prvič tega nisem vedela, drugič so mi pa tudi povedali, da se to lahko zgodi - med nosečnostjo ali pa med porodom). No, kot vidiš se ni, torej tudi meni je bilo precej prihranjenega med nosečnostjo in med porodoma - tako kot tebiuser posted image .

Drug problem je kronična bolezen. To je treba sprejet. Ni se ji treba podredit, da ti ona odreja življenje, se ji je pa navadno treba malo prilagodit - in ves čas probavat, do kod se da nategnit zadeve proti normali. Pa da ne boš mislila, da to pišem na pamet - tudi ne: imam kronično alergijsko astmo že 25 let. Tudi jemljem kortikosteroide, ja. "shit happens, sometimes"user posted image .

Ko si bolan, enostavno ne moreš vsega, kar bi lahko, če bi bil zdrav. To je zelo težko sprejet, ampak nekak nimamo druge izbire - razen če šteješ samopomilovanje kot realno opcijo, zame ni. Če si kronično bolan in se da tvoja bolezen dobro nadzirat, lahko skoraj vse (ne moreš pa čisto vsega, recimo ne moreš it nekam brez zdraviluser posted image - sem dostikrat probala, pa se včasih ni glih najboljše izšlouser posted image ). Tu nekje si ti: lahko precej: lahko hodiš v šolo, si mobilna, čutiš normalno, lahko si omisliš nenaporen hobi, ne smeš pa športat in imaš zelo strogo urejeno prehrano. Ne boš verjela, tudi tu sem že bila: celo OŠ nisem smela športat in potem še enkrat, v 2. nosečnosti pol leta čistno nič, niti sprehodov, niti plavanja, nič, nič nič... Niti seksa, če smo ravno pri tem;) (to mi je bilo še hujšeuser posted image ).

POtem so mi v tej isti nosečnosti ugotovili še sladkor na meji in so mi še hrano imejili oz. prepovedali sladkarije, tako da je bilo res za znoretuser posted image . No, je imelo pa to dobro lastnost, da se nisem zredila ko pujsek, ker pač nisem smela sladkarij in sem v 2. trimesečju v tistem mesecu ali dveh brez cukra, celo shujšala, čeprav je takrat spremenjena presnova in se res hitreje zrediš (vsaj jaz sem vedno v 2. trimesečju začela ornk dobivat kile).
No, in tu prideva do tvojega 3. problema: kile. Tudi sama sem se v 2. nosečnosti počutila ko kit. Nisem smela športat in ker sem bila vedno bolj živahna deklica, sem svoje kile vedno krotila z miganjem in ko so mi to vzeli, so kile narasle. Sicer nisem bila debela, sem se pa zelo debelo počutila. Tako da te razumem, čeprav nisem bila nikoli v tvoji koži, tudi meni bi se bledlo, da kile grejo gor, jaz pa ne morem in ne smem nič naredit.

Sama sem sicer bitje, ki zelo težko sprejme: "nič se ne da naredit" - vedno nekaj palmudim, hočem najt kak kompromis, kaj mi bojo pa vendarle pustili, težim, dokler mi nekaj res ne (edino v tej nosečnosti jih nisem mogla prepričat, ker so mi vsi rekli: če boš karkoli, bo konec) in potem tisto teram (navadno čez mejeuser posted image - tega se ne od mene učit;). Ampak mogoče bi lahko kaj takega našla tudi ti. Praviš, da ti ne pustijo take vadbe, ki bi ti pomagala.
Morda ti pustijo sprehode- torej se sprehajaj. Saj ne gre za to, da boš zdaj na sprehodu pokurila toliko, da bi se ti ne vem kaj poznalo. Ampak poznalo se bo v tvoji samozavesti in v načinu razmišljanja: vedela boš, da ni vseh 90 kil samo špeh, ampak so tudi mišice - saj jih boš čutila! In potem ne boš vseh 90 kil tako grdo gledala, ampak mogoče samo še 30. In je že za 2/3 boljšeuser posted image . OK, mal heca, samo je nekaj na tem, res! Ko začutiš svoje telo, ga vzljubiš! MOgoče ne boš izgubila kil s sprehodi (kakšno pa mogoče vseeno), vendar pa se boš počutila boljše kot pa če boš doma gledala FB od njegovih sodelavk...

Včasih bolezen postane tudi izgovor: nič ne morem storit, ker mi nič ne dovolijo! Dostikrat ti ne dovolijo skoraj nič, vendar nekaj se navadno da, smisel življenja lahko vedno najdeš! Če ti ne dovolijo športat, sprehajat se pa smeš, se sprehajaj! Ne si rečt, da to se pa itak ne bo poznalo! Malo po malo! Tudi če ne izgubiš nič, lahko kaj dobiš! Če imaš predpisano prehrano, lahko še vedno poješ malo manjšo količino - mogoče dovolj, da se stopita 2 kilograma, po katerih se boš počutila boljše, če te to res tako zelo moti.

Sama mislim, da te moti predvsem to, da si se iz aktivne ženske prelevila v neaktivno. Nekaj ti narekuje bolezen (prepoved športa), vendar si ti postala pasivna tudi v bolezni in življenju na sploh (moram študirat nekaj drugega se sliši kot da si tega pa ne želiš študirat - pa saj nas navadno ne zanima samo ena sama in edina stvar - najdi srečo tudi kje drugje, ne objokuj samo stare poti, tudi nova je ok!), kar se bolezni tiče si popolnoma odvisna od zdravnikov, ki ti sestavljajo koktejle... (vem, kako je to, vendar skoraj nikoli nismo odvisni samo od njih - od nas je ogrooomno odvisno! Pa to ti piše punca, ki so ji danes dajali 2 osmici ven več kot 2 uri... in zaradi dojenja ne smem drugega kot Lekadoluser posted image - ampak sem si rekla: "bolečina je v glavi in jaz sem se odločila, da bom zdržala" in to je to).
ne bodi tako pasivna!
Vse je odvisno od drugih: od bolezni, od zdravnikov,.... nič ni odvisno od tebe.... ni tako! OGromno je odvisno od tebe! Začni se zavedat svoje moči!

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 29
7.6.2010 18:33:12   
ronja
ampak ko pa to gledaš dan za dnem 8 ur dnevno, pa ni hudič, da se ti n začne dogajat po glavi, pa mal domišljije,....

JOj, ko to gledaš 8 ur na dan, ti postane ravno ko kosovo polje! Mič teh stvar je ravno v skritosti, ekskluzivnosti, temu, da tega ne vidiš vsak dan! Če pa to vidiš vsak dan, je pa isto, kot če hodiš na nudo plažo, popolnoma nič te ne ganejo nagci okoli tebe!

Mislim kot da bi mi priznal, da mu je katera izmed sodelavk seksi.

Kaj pa vem, jaz pa mislim, da bi mi... Saj to pa ni taka huda reč... Valjda mu nisem edina fejst punca na svetu, no...

Se pa podpišem tudi pod Gino. IN mislim, da ljudje ne presojamo drugih na podlagi izgleda. Ob prvem srečanju, ja, kasneje pa dvomim. Ker jaz nisem nobena strašna lepotica, pa nisem imela nikoli problemov s fanti, recimo.

Jaz bom zdaj recimo par dni cela zatečena in ljduje si bojo mogoče mislili, da me je lubi pretepel ali pa da si zob ne umivam, da so mi tako zatekli... Pa kaj potem? Jaz vem, zakaj bom zatečena in da tu nimam kaj naredit in se ne mislim doma skrivat zato, da si ne bo kdo kaj čudnega mislil. NJihov problem.

Meni je vedno luštno videt kako bucko (bolj okroglo žensko, to je mišljeno ljubkovalno, tako so pri nas ljubkovalno rekli okroglim puncam), lepo zrihtano, pa da se vidi, da se ima rada, ali pa da se na ves glas pritožuje, kako je v trgovinah vse črno in sivo v številkah nad 44, recimo. PUnca, da hoče bit v rdečem, belem, ne da se skriva v neke sivočrne halje in hlače do tal.

Moja prijateljica ima recimo 100 kil. Pa ji jih nihče ne bi dal, ker jih ne "nosi" tako. Sama ve, da se ji ne vidi, ker ima spodaj čvrsto telo. Pa ne sekira se zanje. In je za moje pojme zelo seksi punca. Tako da boš imel predstavo o tem, s koliko kilami so lahko ženske lepeuser posted image .

Mislim, da te v glavnem utrujajo tvoje lastne misli iz časov pred boleznijo - kakor si ti takrat gledala na debele, tako se ti zdi,da zdaj gledajo nate... Kar si ti takrat razmišljala, tako misliš, da mislimo mi. Vendar ni nujno.

Enkrat sem že pisala, kako sem vedno mislila, da padam pač na atletske moške in tu ni kaj. Potem sem pa spoznala enega hudo luštnega fanta s precej rezerve in ugotovila, da mi debeluhi, ki sem jih spoznala dotlej, niso bili neprivlačni zaradi kil, ampak zaradi neaktivnosti, počasnosti, nezainteresiranosti... Ta ni bil tak in mi je bil všeč  pa sem mela takrat sama 50 kil, on je bil pa ziher za 2 meneuser posted image ...

Skratka, opravi s svojimi predsodki iz preteklosti, ker ti garantiram, da 50+ punce ne razmišljamo tako (vsaj ne vse, no)!

Tem puncam si ti nevoščljiva, ker imajo to, kar bi si tudi ti želela imet. Kar je razumljivo, tudi sama kdaj pogledam kak ogrooomen sladoled, ki hodi z lastnikom po cesti, pa bi ga jaz tudi jedla, pa se mi mudi po malidve v vrtec ali pa nimam denarja, recimo. Jah, vsega ne moremo met, vsaj ne ves čas. Ampak potem pomislim, da pa imam jaz dve mali (in posledično manj denarja, hehe) in da ne bi nikoli zamenjala.
In če bi tebe nekdo vprašal - za svoejga zdravega otroka? Tudi ne bi. Torej? Torej si zmagovalka! 90 krasnih kil težka zmagovalka! Super punca, ki ima krasnega moža, ki je noče prizadet in hudo pazi, da ne bo izrekel kake napačne besede o svojih sodelavkah, da ne bo ženi porušil še tisto malo samozavesti, ki jo ima.

Kaj se ti ne zdi, da imaš več kot imajo punce, ki si samozavest gradijo s tem, da tekmujejo med sabo, katera bo bolj zrihtana prišla v službo? In ki svoj ego filajo z raznimi slikicami v čudnih pozah? Ali pa se mogoče samo zafrkavajo in vse skup sploh ni tako mišljeno, kot ti vidiš... Vsekakor pa imaš več, ni res? In samo ti si to lahko vzameš (razen če ti ga nekdo povozi, ampak to so res ekstremni primeri)...

Čisto nikomur ni ves čas z rožicami postlano, vsak ima kdaj krizo, ko se več stvari zgrne! Nekatere zapusti mož takoj po porodu ali še v nosečnosti, nekatere životarijo z možem, ki ga ne ljubijo, nekaterim umre otrok, nekatere zbolijo in se bolezni ne da ustavit... Tisti samo s kronično boleznijo smo jo kar dobro odnesli... In če imamo takrat ljudi, na katere se lahko opremo, pomeni, da imamo največ, kar lahko imamo.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 30
7.6.2010 20:24:27   
kaj naj
Hvala Ronja za vse napisano in se strinjam tako s teboj kot z vsemi ostalimi in tega se zavedam večino dneva, ampak pridejo trenutki, ko mi pade megla na oči.

Mislim, saj v ozadju je še veliko več, ampak potem bi bila že preveč prepoznavna.  Nisem pasivna in se ne smilim sama sebi, ampak je stanje res tako resno in komplicirano, da mi prav veliko stvari ne preostane. Moja bolezen se pač kar poemmebno razlikuje od drugih bolezni in mi pošteno kroji življenje.

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
7.6.2010 20:27:41   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Rekla bi samo to, da se ne smilim sama sebi in sem popolnoma sprejela svoje stanje, ne pa tudi svojega izgleda.

Vsi vemo, da te večina ljudi sodi po izgledu. In niti ne vem ali bi si želela vedeti kaj vse si mislijo o meni ko me vidijo. Se je pa dalo marsikaj prebrati v postih tudi tu na RR kako ljudje sodijo debele ljudi. Vnaprej te imajo za požeruha, lenuha, zanemarjenega,.......

Meni se zdi, da si tukaj napisala srž svojega problema. Pomembno ti je, kaj drugi mislijo o tebi. Zakaj naj bi bilo to sploh pomembno??????????????!!!! A mnenje drugih kaj pove o tebi ali morda več pove o njihovem okusu? Kje piše, da je njihov okus najboljši, pomemben in d a mora biti od njega odvisna tvoja sreča? Kje piše, da njihov okus ni ogaben ali kičast ali kaj vem kaj?

Poleg tega...če se sebi zdiš grda, kako se ti morajo ostali ljudje zdet grdi, če so malo močnejši? Očitno je nekaj "narobe" s tvojim razmišljanjem, ne pa s samimi kilami, saj ti to razmišljanje škodi (poleg tega bi se meni gotovo zdela luštna in lepa, zakaj se torej sebi ne bi mogla zdeti - vse je zgolj v glavi). To razmišljanje te dela odvisno od tega, koliko si suha. Koliko se ti zdi smiselno dajati tako velik poudarek temu, koliko si suha oz. enačiti priljubljenost, ljubezen, samospoštovanje in cenjenje nekoga po kilah? Sama to delaš. POglej, v moji glavi tega ni, torej je popolnoma možno, da tudi iz svoje glave ta merila radiraš - ker niso realna niti poštena niti ok. Tvoja merila so v bistvu za moj okus zgrešena. Saj ne rečem, da ne obstaja mnogo ljudi, ki imajo enako zgrešena in popačena merila, ampak a je tebi tega treba, ker je toliko ljudi z idelanim lookom zasvojenih? Zakaj nisi dovolj dober, če si izven standardov xs konfekcije ali nečesa, kar imaš v glavi kot idealno ali ok? Vse je v glavi.

Ja, tu imaš popolnoma prav. Vedno mi je bilo pomembno mnenje drugih. Verjetno izvira iz moje primarne družine, kjer je bilo vedno delat stvari tako, da drugi niso mogli imeto pripomb ipd

In sama nisem nikoli gledala na videz ljudi, niti v mojih suhih časih ne, ampak v moji družini in izven so vedno padale nizke opazke na močnejše in tega se danes zelo zavedam. Potem pa včasih preberem še kaka mnenja na forumu o debeluhih in.........

lp

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
7.6.2010 20:50:38   
ronja
Ja, tu imaš popolnoma prav. Vedno mi je bilo pomembno mnenje drugih. Verjetno izvira iz moje primarne družine, kjer je bilo vedno delat stvari tako, da drugi niso mogli imeto pripomb ipd

Življenje nas navadno pripelje v situacije, kjer moramo it čez svoje otroške vzorce, če hočemo rešit zadevo oz. bit zadovoljni. Zdaj imaš enkratno priliko - morda, ko se boš naučila lekcijo in ne boš več "potrebovala" te situacije, se bo tudi ta spremenila (recimo bodo zdravniki končno našli drugo terapijo, kjer boš lahko shujšala).

Navadno kasneje opazimo veliko več bedarij, ki so jih počeli naši starši kot smo jih kot otroci, takrat smo jim pač zaupali. Zdaj pa imamo svojo osebnost s svojo glavo, ki razmišlja po svoje. Dovoli to tudi svoji! Kreteni se bojo vedno našli in vsem ni nihče všeč - še čez Ghandija imajo nekateri kaj za povedat...

Sprejmi to kot sito, ki ti bo odstranilo plevel - ljudi, za katere je tako boljše, da veš, kakšni so in je boljše, da niso tvoji prijatelji... Ker po pravici povedano si tudi sama, čeprav suha, ne želim imet prijateljev, ki zaničujejo debele ljudi. Ampak lahko tega sploh ne bi vem in vlagam v odnos z nekom, ki je v bistvu butec. Tebi je ta riziko prihranjen.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 33
7.6.2010 20:54:04   
Anonimen
ronja!user posted image user posted image user posted image

Ko začutiš svoje telo, ga vzljubiš!
user posted image user posted image user posted image

srčika življenja.
se mi zdi, da smo se pozabili božati. in koža in telo tako ljubita dotike... (dodajam še, da ne samo fizičnih dotikov,...)

< Sporočilo je popravil k.tja -- 7.6.2010 20:56:06 >

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
7.6.2010 21:52:11   
Vijoličarka
Vse, kar je napisala Ronja, pobarvam z markerjem in se podpišem.

Posebej se mi zdi pomemben tisti del o vrednotah. Ne moreš ven iz svojega vrednostnega sistema in sama sebe ocenjuješ, kot si ti svoj čas ocenjevala močnejše in po tvojem, neprivlačne ljudi.

Drži. Ogromno nas je, ki nam kilaža ni bistvenega pomena. Samo mogoče je zdaj razpoloženje tako in pa mediji spodbujajo in dajejo vtis, da ima 'pravico do življenja' samo vitek, lep, v nulo zdepiliran, pobarvan, morda tudi kirurško obdelan človek idealnih proporcev. Skratka, danes nekako velja, da je huje, če ima ženska za številko premajhne dojke, pa za številko preveliko rit itd, kot pa da morda kakšna druga ženska nima kje spati, kaj jesti...

Torej prenehaj biti ovca. Saj imaš svojo glavo, kajne? Uporabljaj jo. Deset let, preden sta dobila otroka, sta bila z možem skupaj. Mar v teh letih nista stkala nobene pomembne vezi? Sta morda vseh deset let porabila izključno zato, da sta občudovala popolni telesi? Mar ni bilo kriz, težkih situacij, v katerih sta si pomagala, mar ni bilo nič drobnih kamenčkov, iz katerih se gradi veza in se utrjuje?

Predvsem pa si mogoče krivična do moža. Morda on nima tvojega vrednostnega sistema. Morda njemu tistih deset let ogromno pomeni, morda si on niti pod razno ne more prestavljati, da bi živel s katerokoli drugo, kot s tabo. Morda se čuti krivega ali ti je neskončno hvaležen, ker si rodila tega otroka in zato plačala ceno. Morda se mu zdi skrajno nemoralno, da bi nekdo prenehal ljubiti, prevaral ali celo zapustil ženo, ki pač ni več taka, kot pred porodom, zaradi rojstva NJUNEGA otroka? Morda ga s tem, da si ljubosumna na tista seksi dekleta, žališ. Ker ga s tem postavljaš v pozicijo brezčutnega photneža, ki so mu ženske samo za seks in ga čustva lastne družine kaj dosti ne zanimajo.

Ne vem. Ampak zdi se mi bolj možno, da če bi te mož nekega dne zapustil, te ne bi zato, ker bi našel bolj seksi mačko, ampak ker ne bo več mogel živeti s človekom, ki ima nizko samopodobo, ker ima pač par deset kg preveč. Ker je stalno na preži, ljubosumen, slabe volje, obseden s svojimi kilogrami in ne opazi dosti lepega v življenju.

Glavo gor! Primerna frizura in kombinacija oblačil - začni sprejemati in ljubiti sama sebe.

In pa, razmisli še malo o tem: princ Charles je imel za ženo  lepotico in modno ikono, po kateri je vzdihovalo pol kraljestva.  In živ bog ni mogel razumeti, zakaj hudiča se je raje hodil gret k tisti 'kameli'. Zato, ker se je z njo lahko pogovarjal, in ker se je z njo dobro počutil.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 35
7.6.2010 22:30:06   
kasso

IZVIRNO SPOROČILO: metulj333

imam jih točno 35 več kot pred nosečnostjo user posted image

in se vedno so to samo kile. zakaj jim pustis, da ti krojijo zivljenje?

matr - od bratranca draga nima se niti 30 let, 2 mala otroka pa ima za sabo vec kot leto bitke z rakom dojke. prognoza ni najboljsa, ampak ta baba se tko dobr drzi in bori, da se jz pocutim kot gnoj, ko se zacnem smilit sama sebi. kaj naj ona rece, ko obstaja sansa, da ne bo vidla svojih otrok odrasti?

po mojem si ful ujeta vase in v to "bolno" razmisljanje. kronicna bolezen je sranje, prav zares. zdravje je zakon pa klinc, ko to dojames sele, ko resno zbolis.
ampak prepustit se samopomilovanju je najslabsi, ampak res najslabsi mozni scenarij. pa sm sama izkusila ene par res tezkih obdobij in socustvujem s tabo. ampak nikol nisem bla pristas tega, da se ne boris. za eno dobro zivljenje, ne pa zivotarjenje.

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

Drugo kar mi je prislo na misel pa je, da rabis it mal od doma...pa pogledat realnost, ne samo tisto sliko, ki jo imas v glavi.

podpis.

imej odprte oci, pa bos vidle, kake tezke zgodbe se dogajajo okol nas. ni treba it dalec.

pa te ne obsojam in verjetno si samo zelis razumevanja in socutja ob tem, kako tezko se ti je boriti s to boleznijo in odvecnimi kilami. vendar pa je to tvoja bitka, ki jo moras izboriti: nihce drug je ne more za tebe. ker se tko pozitivni komentarji niso dovolj, dokler se ti ne pogledas v ogledalo in si reces, dobra sem!

PS. kdaj pa si rodila?

se podpišem 100%

Ravno danes popoldne sem bila pri prijateljici stari 38 let na onkološkem, limfom, jutri začne z visokodozno kemoterapijo, bori se kot prava borka, ker si želi živeti in videti svoja otroka odrasti....
Meni je moja bolezen milina proti njeni, ker ni smrtonosna. Tudi če ostanem jutri invalid na vozičku, še vedno živim in sem lahko srečna, ona, če ne bo zmagala pa ne more...

kaj naj, poišči pozitivne stvari v svojem življenju in začni v njih uživat......pa kile niso vse in niti pod razno niso pogoj za srečo. Nehi se sekirat za ljudi, ki gledajo le na izgled. Taki te niso vredni in to si vbij v glavo. Imaš dobrega moža, ki ga ljubiš, otroka. Če ti to ni dovolj, pa še kaj naredi, da boš bolj zadovoljna. Pa ne mislim, na tvoje kile. zjutraj se poglej v ogledalo in se nasmehni, ter si reči, da si lepa in srečna.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 36
9.6.2010 12:03:44   
Teya D.
V tebi vidim kar delček sebe izpred nekaj časa nazaj...
dober občutek je, da imaš komu ven povedat, že to ogromno pomeni, pa tudi če potem letijo graje ali vzpodbudne besede.
Najprej boš morala vzljubit samo sebe...A ni dovolj, da si bolna, da se bi obremenjevala še s težo in 'popolnimi' lepoticami v njegovi službi, ki verjamem, da zgledajo kot da bi stopile iz cosmopolitana ( porihtane, idealne itn. ). Pravzaprav so po vsej verjetnosti čisto ok dame, le da imajo nekaj, kar si želiš ti in od tod potem izvira tvoje ljubusumje, ki ti zamegli razum tako, da ne moreš razmišljati ničesar drugega. Oziraš se, kaj bodo rekli drugi, ker bi te besede samo prizadele in tako bi imela še manj zaupanja vase. Moraš se imeti rada, saj najprej moramo imeti radi sebe, da lahko imamo radi druge.
Malo ljubosumja je sicer po mojem čisto normalno, vendar če se pa to stopnjuje pa lahko zelo vpliva na vajino zvezo. Zaupanje je tisto, kar zvezo dela močno. Probaj se pogovorit tudi z njim, mu malo namignit kaj misliš in kako se on mogoče počuti v službi. V službo bo hodil še naprej, ti pa boš se morala spremenit, če nočeš, da ti žalost in nezaupanje uniči še zadnji kanček volje, ki jo imaš.

Le pogumno glavo gor. Ni vse na zunanji strani. Vsaka knjiga je lahko lepa zunaj, dokler ne prebereš vsebine.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.6.2010 9:15:05   
pridna_janja
spremeni svojo prehrano jej take stvari ko ne redijo,pejt malo v fitnes pa na kak sprehod pa boš kmal dala kake kile gor,poleti  vse punce večinoma smo oblečene v miniki,kratke hlače,dekolte ali je ful vroče 

Quando fra l’altre donne ad ora ad ora
Amor vien nel bel viso di costei,
quanto ciascuna e men bella di lei
tanto cresce ‘l desio che m’innamora

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.6.2010 9:36:36   
water lily
Sama sem se pred parimi leti zredila za 50kg. Nima niti veze za kaj. Poleg tega sem imela še miljon ostalih problemov.
Ampak sebe mam pa zmeri rada. Ne vizualno, to ne, mi ni všeč....sam vse ostalo na meni mi je všeč. Pa mojmu isto. Skupaj sva skor 14 let. Ko me je spoznal sem bla suhcena, joškasta blondinkauser posted image . No sej blond pa joškasta sm še zmeruser posted image . On je pa itak isti k takrat, je pač aktiven športnik in posledično tud brez dodatka špehcauser posted image . Pa sodelavke ma tud hude. Sam mene res ne ogrožajo. Vsaj jaz ne čutim tako. Ker....saj je imel izbiro. Lahko bi šel ko "sem se spremenila". Bi si "zahaklal" z eno fletno. Sam on je eden tistih k ima rad mene. Ne mojo rit. Mene. Tako kot par prijateljev ki je ostalo z mano čez to obdobje. Veliko jih je šlo, nove je težko spoznat, ker na začetku itak ocenjujejo samo na vizualni ravni, tako kot tudi jaz-priznam. Ampak ni pa nemogoče. Imam veliko novih prijateljev in kolegov, ki sploh ne opazijo mojih kg, ker si imamo tolk druzga za povedat in pokazat. Jaz sicer sedaj resno delam na tem da se poštimam, zdravje pa to, in mi kar uspešno gre. Ampak če malo bolj premislim sem pa vesela da se mi je zgodilo kar se mi je. Ker jaz vem kdo ima rad Mene. Vem kdo pozna Mene. In vem kdo bi bil zraven mene tudi če izgubim roko, ratam plešasta, itd..
Večina zgine. To je ta na veliko opevana ljubezen a veš o kateri se tu gor tako rado piše. V resnici pa da se tip zredi kil bi ble teme kle gor kakšn prasec je ipd.. Jasno. Sam....a si res želiš gradit življenje s človekom ki te je zmožen nehat ljubit zaradi zunanjih dejavnikov? Sploh če nisi imela jih možnosti nadzorovat. No jaz si ne. In človek ki bi šel stran zaradi moje riti si itak ne zasluži biti z mano kadar je moja rit manjša in v formiuser posted image

Saj veš:
if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 39
11.6.2010 9:48:26   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Torej prenehaj biti ovca. Saj imaš svojo glavo, kajne? Uporabljaj jo. Deset let, preden sta dobila otroka, sta bila z možem skupaj. Mar v teh letih nista stkala nobene pomembne vezi? Sta morda vseh deset let porabila izključno zato, da sta občudovala popolni telesi? Mar ni bilo kriz, težkih situacij, v katerih sta si pomagala, mar ni bilo nič drobnih kamenčkov, iz katerih se gradi veza in se utrjuje?

Predvsem pa si mogoče krivična do moža. Morda on nima tvojega vrednostnega sistema. Morda njemu tistih deset let ogromno pomeni, morda si on niti pod razno ne more prestavljati, da bi živel s katerokoli drugo, kot s tabo. Morda se čuti krivega ali ti je neskončno hvaležen, ker si rodila tega otroka in zato plačala ceno. Morda se mu zdi skrajno nemoralno, da bi nekdo prenehal ljubiti, prevaral ali celo zapustil ženo, ki pač ni več taka, kot pred porodom, zaradi rojstva NJUNEGA otroka? Morda ga s tem, da si ljubosumna na tista seksi dekleta, žališ. Ker ga s tem postavljaš v pozicijo brezčutnega photneža, ki so mu ženske samo za seks in ga čustva lastne družine kaj dosti ne zanimajo.

Ne vem. Ampak zdi se mi bolj možno, da če bi te mož nekega dne zapustil, te ne bi zato, ker bi našel bolj seksi mačko, ampak ker ne bo več mogel živeti s človekom, ki ima nizko samopodobo, ker ima pač par deset kg preveč. Ker je stalno na preži, ljubosumen, slabe volje, obseden s svojimi kilogrami in ne opazi dosti lepega v življenju.

Glavo gor! Primerna frizura in kombinacija oblačil - začni sprejemati in ljubiti sama sebe.

In pa, razmisli še malo o tem: princ Charles je imel za ženo  lepotico in modno ikono, po kateri je vzdihovalo pol kraljestva.  In živ bog ni mogel razumeti, zakaj hudiča se je raje hodil gret k tisti 'kameli'. Zato, ker se je z njo lahko pogovarjal, in ker se je z njo dobro počutil.

Imam svojo glavo in ravno zato te probleme.

Nikoli se nisem smilila sama sebi in se tudi sedaj ne. Ljubosumja in podobnega nisem in ne zganjam nad partnerjem in dvomim, da se mu sploh svita kaj se dogaja v moji glavi. Mu ne težim tako da tu ne more biti razlog.

Zakaj sem začela o tem razmišljati in se obremenjevati je tudi to, da se mi zdi (tu nisem objektivna, saj ne vem ali je re ali se samo meni tako dozdeva), da je partner čedalje več časa v službi, nadure in te zadeve. Ko je doma, je z mulcem ali pa v kabinetu, kjer ima en kup nujnega dela. Saj če vse pripravim in zorganiziram, mu ni problem it na kak izlet, ampak .... ni mi všeč občutek, da moram vse sama, kot da nima želje al nevem česa. Saj se poskušam pogovoriti z njim, ampak v vseh teh letih vem, da on za globoke pogovore ni in običajno reče, ko ga bo kaj dovolj motilo, bo povedal. In izkušnje kažejo, da je povedal ko mu je pokrov že odneslo.

Saj pravim, da mu ne težim, se mi pa zdi, da sva svetobna leta narazen.

lp

(odgovor članu Vijoličarka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
11.6.2010 9:49:24   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: pridna_janja

spremeni svojo prehrano jej take stvari ko ne redijo,pejt malo v fitnes pa na kak sprehod pa boš kmal dala kake kile gor,poleti  vse punce večinoma smo oblečene v miniki,kratke hlače,dekolte ali je ful vroče 

Hvala za nasvet, ampak je zame čisto neuporaben in očitno nisi prebrala vsega.

lp

(odgovor članu pridna_janja)
Neposredna povezava do sporočila: 41
11.6.2010 9:52:05   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: water lily

Sama sem se pred parimi leti zredila za 50kg. Nima niti veze za kaj. Poleg tega sem imela še miljon ostalih problemov.
Ampak sebe mam pa zmeri rada. Ne vizualno, to ne, mi ni všeč....sam vse ostalo na meni mi je všeč. Pa mojmu isto. Skupaj sva skor 14 let. Ko me je spoznal sem bla suhcena, joškasta blondinkauser posted image . No sej blond pa joškasta sm še zmeruser posted image . On je pa itak isti k takrat, je pač aktiven športnik in posledično tud brez dodatka špehcauser posted image . Pa sodelavke ma tud hude. Sam mene res ne ogrožajo. Vsaj jaz ne čutim tako. Ker....saj je imel izbiro. Lahko bi šel ko "sem se spremenila". Bi si "zahaklal" z eno fletno. Sam on je eden tistih k ima rad mene. Ne mojo rit. Mene. Tako kot par prijateljev ki je ostalo z mano čez to obdobje. Veliko jih je šlo, nove je težko spoznat, ker na začetku itak ocenjujejo samo na vizualni ravni, tako kot tudi jaz-priznam. Ampak ni pa nemogoče. Imam veliko novih prijateljev in kolegov, ki sploh ne opazijo mojih kg, ker si imamo tolk druzga za povedat in pokazat. Jaz sicer sedaj resno delam na tem da se poštimam, zdravje pa to, in mi kar uspešno gre. Ampak če malo bolj premislim sem pa vesela da se mi je zgodilo kar se mi je. Ker jaz vem kdo ima rad Mene. Vem kdo pozna Mene. In vem kdo bi bil zraven mene tudi če izgubim roko, ratam plešasta, itd..
Večina zgine. To je ta na veliko opevana ljubezen a veš o kateri se tu gor tako rado piše. V resnici pa da se tip zredi kil bi ble teme kle gor kakšn prasec je ipd.. Jasno. Sam....a si res želiš gradit življenje s človekom ki te je zmožen nehat ljubit zaradi zunanjih dejavnikov? Sploh če nisi imela jih možnosti nadzorovat. No jaz si ne. In človek ki bi šel stran zaradi moje riti si itak ne zasluži biti z mano kadar je moja rit manjša in v formiuser posted image

Saj veš:
if you can't handle me at my worst then you sure as hell don't deserve me at my best

to je bilo pa super za prebrat user posted image

Ampak se bojim, da moj le ni podoben tvojemu. Več sem napisala pod Vijoličarkin post.

Me pa veseli zate, da boš porihtala stvari. Tega se veselim tudi zase in že komaj čakam.

Ja, dobra stran mojega stanja je defnitivno to, da se ostali le pravi prijatelji. Sem videla kako malo jepotrebnega, da se ljudje pokažejo v svoji pravi luči.

lp

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 42
11.6.2010 10:02:44   
water lily

Saj veš:
if you can''t handle me at my worst then you sure as hell don''t deserve me at my best

to je bilo pa super za prebrat user posted image

Ampak se bojim, da moj le ni podoben tvojemu. Več sem napisala pod Vijoličarkin post.

Me pa veseli zate, da boš porihtala stvari. Tega se veselim tudi zase in že komaj čakam.

Ja, dobra stran mojega stanja je defnitivno to, da se ostali le pravi prijatelji. Sem videla kako malo jepotrebnega, da se ljudje pokažejo v svoji pravi luči.

lp

Mogoče pa samo ti misliš da ni tak. Meni tudi ni bilo razumljivo kako sem mu lahko še vedno všeč. Zato ker takrat sama sebi nisem bila. In sem sebe gledala čez to kakšna sem na zunaj in ne skozi to koliko drugega dajem ljudem, razen "vizualnih užitkov"user posted image . S časom sem pa sama pri sebi ugotovila da pri ljudeh ki jih imam rada sploh ne opazim ne kaj imajo novega, ne koliko so se zredili-shujšali, ne da imajo novo frizuro....sploh ne opazim. Opazim pa to pri ljudeh za katere mi je vseeno. Tam pa opazim vse. Pri ljudeh ki mi niso všeč pa še več - napak sevedauser posted image . Ker če mi človek ni všeč pač na njemu iščem grde stvari, pri meni ljubih ljudeh pa opazim meni lepe stvari. In veliko ljudi tako funkcjonira.
Mogoče tudi tvoj. Mogoče pa ne. Jaz ne vem. Ampak dokler ga ne boš vprašala ne boš vedela a ne? Če hočeš vedet seveda.
Pa da ne bo zdej narobe izpadlo....moj tud nebi imel nič proti da se moja rit spremeni v ritkouser posted image . Bi bil zelo vesel. Ampak pri tem ali je z mano ali ne pa rit ni igrala glavne vloge.

Nisem pa brala drugih odgovorov....se bom lotila sedajuser posted image

< Sporočilo je popravil water lily -- 11.6.2010 10:11:58 >

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 43
11.6.2010 10:18:40   
water lily

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Imam svojo glavo in ravno zato te probleme.

Nikoli se nisem smilila sama sebi in se tudi sedaj ne. Ljubosumja in podobnega nisem in ne zganjam nad partnerjem in dvomim, da se mu sploh svita kaj se dogaja v moji glavi. Mu ne težim tako da tu ne more biti razlog.

Zakaj sem začela o tem razmišljati in se obremenjevati je tudi to, da se mi zdi (tu nisem objektivna, saj ne vem ali je re ali se samo meni tako dozdeva), da je partner čedalje več časa v službi, nadure in te zadeve. Ko je doma, je z mulcem ali pa v kabinetu, kjer ima en kup nujnega dela. Saj če vse pripravim in zorganiziram, mu ni problem it na kak izlet, ampak .... ni mi všeč občutek, da moram vse sama, kot da nima želje al nevem česa. Saj se poskušam pogovoriti z njim, ampak v vseh teh letih vem, da on za globoke pogovore ni in običajno reče, ko ga bo kaj dovolj motilo, bo povedal. In izkušnje kažejo, da je povedal ko mu je pokrov že odneslo.

lp

Kakšen je bil pa pred tvojo boleznijo?
Ker moj je tud tak da morem jaz "vodit barko"user posted image . Pol mu ni nč problem. Ampak ni pa take sorte da bi sam kaj organiziral in tako. Že od nekdaj. Pač niso vsi za vse.
Te pa razumem da te matra. Tudi jaz imam občasno občutek da mu je vseeno. Samo potem mu pa kar povem in se mal potrudi, sam vidim itak takoj da mu ne gre glih kej preveč od rokuser posted image
Kar se pa pogovorov tiče....ko  sta v avtu ti nima kam uidtuser posted image

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 44
11.6.2010 10:50:18   
ronja

Lej, vsi se kdaj smilimo sami sebi. To je normalno in je prav, da si to tudi priznamo. Če si rečeš, da tega nikoil ne počneš, si mečeš pesek v oči in ti bo samo težje, ker potem ne moreš s tem nehat. Boljše je, da si rečeš: "Ok, draga moja kajnaj, zdaj se smiliš sebi, dam ti še 5 komadov (si naštimaš cd), potem se pa sestavi, pa dvigni svojo rit in si začni rihtat življenje!" Ne rečem, da bo nujno taprvič delalo, ampak pri meni dobro deluje, res! Jaz si dam rok, potem moram pa začet delat in res deluje. In tudi dostikrat povem: "zdaj bom jamrala" ali pa"zdaj bom jezna" ali pa"zdaj se bom smilila sama sebi" - vprašaj januarčiceuser posted image . Namensko spustiš čustva ven in opozoriš ostale, da te jemljejo z rezervo ali preskočijo, če jim danes pa ni do tegauser posted image .

Mislim, da imaš nekje globoko v sebi neko potrebo po dokazovanju, po tem, da si dobra, lepa, prijazna, da nikoli ne misliš slabo o drugih, če si tega res ne zaslužijo, da se ne smiliš sama sebi, nisi ljubosumna, skratka si super, edino zaradi bolezni si postala debela in to je edino, kar je problem pri tebi... Pa ni čisto tako. NIhče ni ves čas tak super. LJudje delamo napake. Največ, kar lahko naredimo, je, da si jih priznamo, jih poizkušamo popravit in ne ponavljat. Ampak če si jih ne priznamo, potem jih ne moremo popravit in je velika verjetnost, da jih bomo tudi ponavljali.

Ti ljubosumna definitivno si! Samo da tega ljubosumja ne kažeš na ven in mu ne težiš. Vendar to čustvo v tebi je, tega ne moreš zanikat, če nepristransko prebereš svoj prvi post (pa tudi v katerem naslednjem se to jasno čuti). Daj si to priznaj, saj to ni zdaj neko kriminalno dejanje! Z ljubosumjem ti njega ne obremenjuješ direktno, ampak obremenjuješ pa sebe in s tem tudi njega, saj se oddaljujeta, kot si sama videla. Kdo je prvi začel hodit stran, je težko rečt, ampak vsekakor vama to tvoje čustvo ne pomaga... On je vedno dlje v službi, ti vedno bolj zanemarjena in nesrečna ga čakaš doma in si ga vedno manj vesela, ko pride, njemu je vedno manj za prit domov v tako...

Vsi to kdaj delamo. Včasih smo pač na psu, that's life. In si čisto povožen in ko dragi končno pride iz službe, se samo sesedeš ali ga nadereš ali ga ignoriraš,... In jasno, da mu ni všeč. Ok, se zgodi, da zamočimo. VSI to delamo, tako oni kot me. In to ne pomeni konec zveze. Samo da se potem človek opraviči: "Lubi, oprosti, ker sem bila včeraj taka. Nisem se hotla strest na tebe, ampak komaj sem zdržala in potem mi je vse samo dol padlo in si vse ti kasiral." ali pa "lubi, oprosti, da sem tako tečen zadnje čase. Vsega mam poln kufer." Nekaj v tem smislu. Se mi zdi, da pomaga. Da ustvari bližino, ko drugi ve, da ti ni vseeno, če ga prizadaneš. Tudi če mu nič konkretnega ne narediš, ampak se samo oddaljiš (z besedo, gesto, nezanimanjem, s tem, da si in se počutiš razvlečeno doma)...

Mislim, da je to tvoj pravi problem, vzrok tvojega počutja, kile so samo pika na i oz. povod, da si začela razmišljat o tem in jih kriviš za vse skup. Ampak kile same niso krive za to, da sta se oddaljila z možem. To se dogaja tudi suhicam. Navadno zato, ker se psihično spreminjamo v različne smeri - kadar gresta oba v isto smer, je super občutek, kadar se oddaljita, pa se prižgejo alarmne lučke. Takrat se je pametno usest skupaj in spet pokorigirat smer, v katero bi skupaj šla (navadno oba malo premakneta svoji poti, pa gre po sredi dalje).

Tu sta dva problema, vsaj kolikor jaz vidim. Eno je to, da se mu nikamor ne da, če ti vsega ne zorganizraš. POznam še par takih moškihuser posted image . To je lahko zoprno, ampak ni ravno nek hud problem, če se sicer razumeta. Se pa da to tudi malo skorigirat: ko večkrat greste in vidi, da se imate lepo, bo tudi njemu večkrat padlo na pamet, da bi lahko spet šli nekam se lepo imet (vsaj tako je bilo pri naju, zdaj sam predlagauser posted image ). Lahko si uvedeta tudi seznam, ki ga obvezno SKUPAJ napišeta, kam vse bi si želeli it - kaj videt, doživet, naj pomaga s predlogi tudi otrok... In potem za vikende počasi uresničujete plane. Dokler niso napisani, so lahko preveč abstraktni, da bi se jih spomnili. Tako pa jih imate za vsak primer: kaj počet ob dežju, kako izkoristit sončni dan, kaj se da počet, če imate malo časa, itd... In potem ni izgovorov, da dan ni za to, kar ste se spomnili, druge ideje pa ni - ker so tudi druge ideje. Vsekakor aktivnosti povežejo družino, čeprav si mora vzet ta tudi čas za lenarit in delat nič, samo cartat in igratuser posted image .

Kar se tiče tvoje subjektivnosti glede njegovega časa v službi, ti je lahko v veliko pomoč tvoj osemletnik oz. njegovo obnašanje (če sem prav zračunala, naj bi bil toliko star tvoj otrok in tako veliki otroci že kar dobro spremljajo spremembe in jih znajo tudi povedat). NI ga treba zdaj direkt vprašat, verjetno boš že iz njegovih besed in reakcij ugotovila, ali je tudi on opazil, da je oče manj doma in ali ga pogreša bolj kot prej. Potem boš vedela, ali se ti samo zdi, ali je res kaj na tem njegovem bežanju v delo. Ker mislim, da ne beži k sodelavkam, ampak samo stran od doma. Ker je doma zelo negativna energija in ker ni iskrenosti: ti si zelo fajn punca, ki je pa trenutno ljubosumna, nesamozavestna in jezna, se počuti nemočno in neprivlačno in obupano, vendar teh čustev njemu ne priznaš - tako da težko govoriš o čisti iskrenosti tudi iz tvoje strani... On pa tudi ne pove, kaj ga muči (verjetno prav to).

Tako smo prišli do zadnjega problema: njegovega bega v službo in tvoje nesamozavesti, ki sta vzročno posledično povezana v obe smeri: njemu se ne mudi domov, ker ni več tako luštno doma, tebi pa to jemlje samozavest, da si ne želi več tako zelo domov... Ampak 8 let je dolga doba -oz. ker si rekla, da se je žele 2005 začelo zares, tudi 5 let je dolga doba, da bi človek zdržal take pritiske brez odkritega pogovora...

In ja, večina moških pove, ko imajo že vsega dovolj - to je verjetno od vzgoje, ker jih učijo, da se ne smejo jokat, pa cmerat, pa težit, pa tožarit, če ne gre glih za življenje. In tako so navajeni, da se pritožujejo samo nad stvarmi, za katere je moško, da se (služba, fauli in nefer sojenje pri športu, kretenski vozniki na cesti ipd...), za take bolj čustvene zadeve pa trpijo, dokler le lahko. Ampak ni treba, da je tako. Ni se treba kar sprijaznit, da on ne bo povedal. Ko se imamo radi, imamo en nad drugim ogrooomno moč. Če se ti sekiraš, bo njemu hudo in obratno. In to moč lahko uporabimo tudi pozitivno.

NI terba čakat, da njemu pokrov odnese!!! Lahko mu danes, ko pride iz službe in se naje in bo mulo kje na kaki zadevi ali pa zvečer, če bo mulo cel dan doma, enostavno poveš: "Ljubi mož, meni se zdi, da se oddaljujeva. Občutek imam, da si vedno več v službi in delno je verjetno to tudi moja krivda, ker ti doma ni več tako lepo. Ampak bi to rada popravila, rada bi , da bi se spet imeli lepo skupaj, da bi komaj čakal, da prideš domov... Prosim, pomagaj mi, kaj bi lahko naredila zato. POvej mi, kaj te moti. NI treba, da takoj. Povej mi čez 1 teden, če moraš premislit. Samo povej mi, ker sama sebe ne vidim več realno, ker sem tako obremenjena s to svojo boleznijo in kilogrami, da ne vem več, če lahko sploh še kaj naredim in se počutim popolnoma ujeto v to situacijo, ki mi pa ni niti najmanj všeč. In zadnje kar bi si želela je, da bi s tem izgubila tebe. Vem, da ne boš zato kar šel, ampak že to, da živiva drug mimo druega, me boli, pa mislim, da tebe tudi." Nekaj v tem smislu. Saj moški niso nori. Samo ne ga stisnit v kot, da mora vse takoj povedat, ker bo verjetno nepripravljen. POvej mu, kako se počutiš in ga prosi za pomoč in mu daj čas, da najde svoje stavke.

Zavedaj se, da on ne beži stran zaradi tvojih kil. NOrmalno je, da včasih težko sprejmemo svoje telo, ko se drastično spremeni. Večina punc se začne puklasto držat, ko dobimo prsi, čeprav same po sebi niso nič slabega. Ampak nam je na začetku nerodno samim pred sabo - nismo se navajene s prsmi. Dostikrat se nosečnice počutijo neprivlačne, čeprav so večini zelo luškane. Ampak sebi se zdim včasih ko nasedli kiti, ker smo takrat bolj okorne in vsekakor precej večje.

Ko sem imela prometno in mi je po operaciji na nogi ostala ena precej veliko brazgotina, sem se tudi najprej spraševala, če mu bom še všeč s tem (v svojo obrambo naj povem, da sva bila takrat skupaj komaj 2 leti in še nisva mela otrok)... Ker se je meni zdela grda in se nisem takoj sprijaznila z njo. Vendar sem se že v bolnici lahko prepričala, da brazgotine ne igrajo vloge in tako sem jo čisto sprejela za svojo in sem danes kar malo ponosna nanjo. Je ena izkšnja, ki se vidi, čeprav je jaz (in on) sploh ne vidiva več. Takrat sva se zafrkavala iz nje in je nisem skrivala in to je gotovo pomagalo.

Telo se včasih spremeni. Ljudje, ki nas ljubijo, nas zato ne nehajo ljubit. Lahko jim nismo več enako privlačni, ampak to je lahko tudi, če se fizično ne spremenimo. Tu gre bolj za psiho, az naravnanost. Če si ti iz aktivne ženske prišla v obupano v usodo udano žensko, potem je to glavni razlog, ne pa kile... Vem, da sama sebe ne vidiš tako, vendar če pozorno prebereš poste tu, boš videla, da te dosti ljudi vidi tako... Ker to vpije iz tvojih postov: nimam kaj naredit, ne morem shujšat, ker sem debela od tablet in nima veze ne kaj jem, migat mi pa ne dovolijo. NImam kaj naredit, ker se mož noče pogovarjat, ker on se pogovarja šele, ko mu pokrov odnese. NImam kaj naredit, ker si pač debela ne bom nikoli všeč...

Štekaš, kaj mislim?

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 45
11.6.2010 10:58:04   
kaj naj
Kar se pa pogovorov tiče....ko  sta v avtu ti nima kam uidtuser posted image

O ja, lahko. Saj fizično mi nikoli ne pobegne, ampak samo posluša ne user posted image

lp

(odgovor članu water lily)
Neposredna povezava do sporočila: 46
11.6.2010 11:07:47   
ronja
Pa vseeno mislim, da imava z Vijoličarko point. Da ni fora samo v tem, kako gledajo na debele ljudi tvoji sorodniki in kakšni naključni forumaši tu gor (saj večinoma so kar naklonjeni debelejšim, ker se večina ima za malo debelejše, se mi zdi...)
Ko sem sama dobila tisto brazgotino, sem mi je najprej zdela grda, vendar sem jo potem brez problemov sprejela, ker nikoil prej nisem gledala na ljudi z brazgotinami kot na slabe ali pretepače ali pač da je nekaj narobe z njimi. Zato mi je bilo to lažje.

Ko sem se v 2. nosečnosti zredila - sicer ne ful, samo sem se pa vseeno počutila ko kit, sem še tu gor šla pisat k debelim nosečkam, ki so bile tako dobre, da me niso izbacile, čeprav v principu ne bi smela bit pri njih, ampak sem jih res rabila... no takrat sem sicer težko sprejemala svoje spreminjajoče se telo, ob tisti negotovosti, a misli to kar še pol leta narazen lest, al kaj?user posted image , vendar pa nisem nikoli pomislila, da bi me drugi gledali ponižujoče zato. Ok, sem imela razlog, da sem bila noseča. Ampak saj ga imaš ti tudi, da si pač bolana. Videlo se to meni tako fejst še ni, da bi vsak takoj vedel, tako da sva bili na istem. Ampak nisem bila obremenjena z mnenjem drugih, ker na splošno ne mislim, da bi bili debeli ljudje neaktivni zapečkarji. Tako da tu ti bo lažje, če boš res čisto iskrena do sebe - ni treba tu gor tega napisat, samo da se pri sebi vprašaš, ali so bili res samo sorodniki tisti, ki so na skrivoma ali na glas obtoževali debele za njihov izgled.

Pa še to: to, kako vidimo, da nas ljudje gledamo, navadno ni preveč povezano s tem, kako nas ljudje res gledamo. Evo, par primerov: sama nisem bila navajena nosit oblekic in kadar sem v kaj takega zlezla, se mi je zdelo, da vsi bulijo vame in sem se počutila skrajno nelagodno. NIsem imela pojma, kaj si mislijo, vsekakor si nisem mislila, da mislijo, da mam lepe nogeuser posted image   - pa je mogoče kdo točno to mislil! Ampak jaz sem projecirala nanje svoje občutke in se m ije zdelo, dame vsi čudno gledajo. Zdaj sem v oblekah bolj sproščena in ne opazim niti, če kdo dejansko misli, da ta obleka pa res ne gre na te čevlje (ker tega jaz nikoil ne kombiniram - čevlje izberem glede na vreme, ne glede na oblekouser posted image ). Meni se ne zdi, da bi me ocenjujoče gledali, ker se jaz ne ocenjujem več v obleki.

Ali pa recimo drug primer, ko je nejcko razlagala, kako jo zafrkavajo, ker ima star voziček. In sem rekla, da mene pa niso še nikoli. Nakar se je izkazalo, da so tudi meni že rekli točno iste stvari, samo jih nisem tako jemala (čeprav so bile definitivno tako mišljene, samo jaz nisem pokapiralauser posted image ). Če je kdo "pohvalil" moj voziček, sem ga vsa vesela pohvalila še jaz. Sploh nisem zaznala ironije, ker sem bila sama z njim zadovoljnauser posted image . Ok, sem trapasta, priznam, samo kar ti hočem rečt, da pol misli, ki jih drugim pripišemo, izvira iz nas samih.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 47
11.6.2010 11:15:28   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Lej, vsi se kdaj smilimo sami sebi. To je normalno in je prav, da si to tudi priznamo. Če si rečeš, da tega nikoil ne počneš, si mečeš pesek v oči in ti bo samo težje, ker potem ne moreš s tem nehat.

Mislim, da imaš nekje globoko v sebi neko potrebo po dokazovanju, po tem, da si dobra, lepa, prijazna, da nikoli ne misliš slabo o drugih, če si tega res ne zaslužijo, da se ne smiliš sama sebi, nisi ljubosumna, skratka si super, edino zaradi bolezni si postala debela in to je edino, kar je problem pri tebi... Pa ni čisto tako. NIhče ni ves čas tak super. LJudje delamo napake. Največ, kar lahko naredimo, je, da si jih priznamo, jih poizkušamo popravit in ne ponavljat. Ampak če si jih ne priznamo, potem jih ne moremo popravit in je velika verjetnost, da jih bomo tudi ponavljali.

Ok, ne rečem, da se nikoli nisem smilila, ampak je bilo pa to izredno redko. V življenju sem dala skozi kar par kritičnih trenutkov v že zelo zgodnjem obdobju in nekako sem vedno zvozila.
Sem tudi že napisala, da takih občutij ne poznam, saj jih nisem imela časa spoznavati, ko je bilo treba situacije reševati. Težava je v tem, ker marsičesa pač ne morem napisati, ker bom preveč prepoznavna. Pač ne gre za vsakdanje zadeve, ampak bolj redke.

to, da imam potrebo po dokazovanju in da sem oh in sploh - nikoli, ampak res ne. Imam en milijon napak in sem jih imela tudi prej, je pa res, da se prej s tem nisem obremenjevala.
Napake - uh, ne vprašaj. Ne mine dan brez kake napake. Tudi par večjih sem naredila.

Ti ljubosumna definitivno si! Samo da tega ljubosumja ne kažeš na ven in mu ne težiš. Vendar to čustvo v tebi je, tega ne moreš zanikat, če nepristransko prebereš svoj prvi post (pa tudi v katerem naslednjem se to jasno čuti). Daj si to priznaj, saj to ni zdaj neko kriminalno dejanje! Z ljubosumjem ti njega ne obremenjuješ direktno, ampak obremenjuješ pa sebe in s tem tudi njega, saj se oddaljujeta, kot si sama videla. Kdo je prvi začel hodit stran, je težko rečt, ampak vsekakor vama to tvoje čustvo ne pomaga... On je vedno dlje v službi, ti vedno bolj zanemarjena in nesrečna ga čakaš doma in si ga vedno manj vesela, ko pride, njemu je vedno manj za prit domov v tako...

Ljubosumje? Nikoli nisem bila in to je motilo mojega prejšnjega in tudi sedanjega na začetku. Ne čutim, da bi bila ljubosumna, ali pač?, ampak bolj zavidam, kot sem že napisala, večini žensk to, kar sem sama imela in izgubila. Da se zaradi teh izgubljenih atributov počutim negotovo, ko je obkrožen s samimi misicami, priznam.

Zdaj to, da sem zanemarjena, ste tudi verjetno vse povzele po tem, ko sem napisala, da sem doma v razvlečeni trenerki. Ne, zase kar ok skrbim. Imam frizuro, za higieno skrbim redno, imam urejene nohte in vse kar temu sledi. Tudi noge in ostalo imam zdepilirano. Tudi oblečem se v normalne obleke,........

Kar se tiče tvoje subjektivnosti glede njegovega časa v službi, ti je lahko v veliko pomoč tvoj osemletnik oz. njegovo obnašanje (če sem prav zračunala, naj bi bil toliko star tvoj otrok in tako veliki otroci že kar dobro spremljajo spremembe in jih znajo tudi povedat). NI ga treba zdaj direkt vprašat, verjetno boš že iz njegovih besed in reakcij ugotovila, ali je tudi on opazil, da je oče manj doma in ali ga pogreša bolj kot prej. Potem boš vedela, ali se ti samo zdi, ali je res kaj na tem njegovem bežanju v delo. Ker mislim, da ne beži k sodelavkam, ampak samo stran od doma. Ker je doma zelo negativna energija in ker ni iskrenosti: ti si zelo fajn punca, ki je pa trenutno ljubosumna, nesamozavestna in jezna, se počuti nemočno in neprivlačno in obupano, vendar teh čustev njemu ne priznaš - tako da težko govoriš o čisti iskrenosti tudi iz tvoje strani... On pa tudi ne pove, kaj ga muči (verjetno prav to).

Tako smo prišli do zadnjega problema: njegovega bega v službo in tvoje nesamozavesti, ki sta vzročno posledično povezana v obe smeri: njemu se ne mudi domov, ker ni več tako luštno doma, tebi pa to jemlje samozavest, da si ne želi več tako zelo domov... Ampak 8 let je dolga doba -oz. ker si rekla, da se je žele 2005 začelo zares, tudi 5 let je dolga doba, da bi človek zdržal take pritiske brez odkritega pogovora...

Moja subjektivnost se je bolj nanašala na to ali je res potrebno, da ostaja v službi. Jaz vem, da je tam vedno dlje. No, ve tudi tamali, ampak on ga hudo dosti ne pogreša, saj je z mamo bolj fajn user posted image No, zaenkrat. Pač velikokrat dvomim v to,da je ravno on tisti, ki lahko razreši problem in ravno njega pošljejo n ateren, ko pride konec delovnika.

In ja, mislim da mi je najlažje krivit moj fizični izgled kot pa si priznati, da se ohladil. Saj pravim, da se čuti prepad inmislim, da to oba veva. Ampak na njegovi strani ni čutiti neke želje, da bi se kaj popravilo. Sem napisala tudi, da sem se hotela pogovoriti že neštetokrat in vedno isto: ko ga bo nekaj tako hudo motilo, da ne bo mogel več zdržati, bo povedal.

No, kakorkoli, hvala ti za vse besede.

Lep dan

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 48
11.6.2010 11:20:10   
kaj naj
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Pa še to: to, kako vidimo, da nas ljudje gledamo, navadno ni preveč povezano s tem, kako nas ljudje res gledamo. Evo, par primerov: sama nisem bila navajena nosit oblekic in kadar sem v kaj takega zlezla, se mi je zdelo, da vsi bulijo vame in sem se počutila skrajno nelagodno. NIsem imela pojma, kaj si mislijo, vsekakor si nisem mislila, da mislijo, da mam lepe nogeuser posted image   - pa je mogoče kdo točno to mislil! Ampak jaz sem projecirala nanje svoje občutke in se m ije zdelo, dame vsi čudno gledajo. Zdaj sem v oblekah bolj sproščena in ne opazim niti, če kdo dejansko misli, da ta obleka pa res ne gre na te čevlje (ker tega jaz nikoil ne kombiniram - čevlje izberem glede na vreme, ne glede na oblekouser posted image ). Meni se ne zdi, da bi me ocenjujoče gledali, ker se jaz ne ocenjujem več v obleki.

Ja, to vem. In vem, da se sama sebi zdim kakor sem pač napisala.

Ampak bom napisala samo eno epizodo: sem mogla nest k mojmu ene papirje in ponavadi, če je bilo potrebno, je prišel sam dol iskat. No, takrat mi je rekel naj pustim stvari na njegovi mizi in pridem v pisarno, povem kdo sem in kaj imam. Pa reče ena izmed treh misic,  da ne more verjet, da ima tako postaven dec tako ženo. Ona pa sedi z njim tam že par mesecev in si je mislila, da itak nima šans pri njem. No, čez par dni pa je prejel FB pošnjo s sliko v usnjenem korzetu.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

lp

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 49
11.6.2010 11:28:04   
ronja
Ne mislim, da sama zase misliš, da nimaš napak, vendar da si nekaterih stvari ne moreš priznat.

Jaz pod zanemarjenost nisem mislila fizičnega izgleda - trenirke, pa frizure in nohtov, ker se mi zdi, da to dostim parom ne igra pomembne vloge (nama že ne - higiena ja, ni pa da mi ne bi bil seksi, ko se vrne ves prešvican iz basketa ali terenauser posted image , tako da tudi tu nisva preveč haklih. Tuširava se vsak dan zaradi sebe, ne zaradi drugega, skratka). Mislila sem bolj na čustveno - da zanemarjaš svoja čustva in vajin odnos, ker pač obupuješ nad tem, da bi lahko kaj naredila.

n ja, mislim da mi je najlažje krivit moj fizični izgled kot pa si priznati, da se ohladil. Saj pravim, da se čuti prepad inmislim, da to oba veva. Ampak na njegovi strani ni čutiti neke želje, da bi se kaj popravilo. Sem napisala tudi, da sem se hotela pogovoriti že neštetokrat in vedno isto: ko ga bo nekaj tako hudo motilo, da ne bo mogel več zdržati, bo povedal.

Vsekakor je vedno lažje krivit nekaj konkretnega, sploh fizičnega. Ampak navadno ni to krivo. Ok, on ti je povedal, da ti bo povedal, ko ne bo več mogel zdržat. Zdaj pa ti njemu povej, da TI NE MOREŠ VEČ ZDRŽAT! Da bi rada, da ti zdaj pove, ker tebi tako ni več za bit. In ti bo povedal, saj te ima rad. Mogoče ne tisto minuto, ampak v kratkem pa, če ga boš spomnila;) Mislim, da sta oba padla v nek status quo, ko drug drugega sprejemata takega, kot sta, vendar pa živita en mimo drugega in obema se zdi, da nimata kaj naredit. Oba nekak krivita kile za tvoje počutje in dokler so kile tu, boš pač taka in tačas bosta pač zdržala in upala na čudež od zdravnikov. Ampak a ni škoda življenja? Vidva sta lahko srečna skupaj tudi medtem, predno zdravniki najdejo novo terapijo, po kateri se ne boš več redila in boš lahko začela migat!

Če je dejstvo, da on beži v delo (gotovo ni vedno samo on na voljo oz. problem je, da on je na voljo, drugi pa niso, ker se jim mudi domov oz. nekam pač...), potem je treba rešit razlog, ad je tako. Zelo enostavno. Najboljše, da takoj. Ne se delat, da ne vidiš, ne se it te igre.

(odgovor članu kaj naj)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?