|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Mariborske mamice 2010
23.6.2010 15:14:40   
majakla
Podatki za seznamček:

Nik, 2.10.2009, edinček, mami stara (od 28.3.) že 31 let, MB.

Še kaki podatek fali?

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 76
23.6.2010 18:00:10   
Lenči_
hvala punce. malo ste me pomirile. Sama sem tudi slišala, da ni nič narobe, samo ko me pa marsikdo prestraši, da je predebela.. bleh....

NOGOMET user posted image user posted image user posted image nimamo sreče! Zaslužili smo si osmino finala! eh...

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 77
23.6.2010 18:08:37   
Lenči_
katy ne sekiraj se! res po občutku delaj, tako kot so včasih.. user posted image vsak otrok je drugačen in drugače napreduje. !

podatki:

Maruša, 5.3.2010, edinka, mamica: čistokrvna Mariborčanka, stara rosnih 26,5 user posted image

ne vem kdaj bom prišla k sebi zaradi tega nogometa. res žalost! user posted image

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 78
23.6.2010 18:34:30   
Nattasha
Oj!

No pa se nas je nabralo. Ko se že pogovarjamo o teži. Naša mala se je rodila z 2600 in 49cm. Pa smo zdaj napolnili 4 mesece in jih ima 5740. In pol vsak ki jo vidi..."joj kako je drobna, joj kako je suhica...a ji nič ne daš za jest? Kolko ti pa je? Zakaj pa ji nisi že GH dala?...." itd it. Skratka, nikoli jim ni prav. Jaz samo zelo očitno začnem zavijat z očmi in potem te mamice, babice, omice....samo potihnejo...Aja da ne pozabim "sicer pa itak sama najbolje veš kako in kaj... AMPAK VČASIH...." Pa jovo na novo. Sem že dobila nasvet, d amoram mleko cukrat, da ji moram dat med....

No ker se je v zadnjem mesecu res zredila samo 400g, in je fejst štrajkala pri hrani, mi je pediatrinja rekla, da naj ji vseeno začnem dajat GH. Da eni dojenčki pač niso mlečni in nikoli ne bodo. Jaz sem sicer vzela eno srednjo pot. Večerni obrok sem ji začela dajat mlečno riževo kašico. Mala takooo papa, da je veselje in pomoje bo ravno tiste grame, ki ji manjkajo dobila z to kašico. Res ne bi rada začela z ostalim prehitro, ker smo šele dober mesec brez krčev in krči so res bli huudiiii. Po 4 ure se je jokala in kako urico spala...

Kam pa hodite v posvetovalnice?:) Mal sem firbčna:)

13022010146331538 (datum, število, lokacija)

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 79
23.6.2010 19:28:06   
Lenči_
zdravstveni dom, dr. Štrkovič Tomaško - zelo zadovoljna za enkrat, samo sem nazadnje čakala 2 uri in pol. Verjetno se je nekaj zalomilo (slišati je bilo, da so tisti, ki so bili naročeni ob 1 prišli šele prvi ob 2 popoldan) in zaradi takih jaz pol čakam. Naj drugič oni pridejo za mano na vrsto, kaj pa zamujajo!!! user posted image user posted image . prvi in drugi pregled sem bila na vrsti takoj!

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 80
23.6.2010 21:52:05   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: Nattasha

Oj!

No ker se je v zadnjem mesecu res zredila samo 400g, in je fejst štrajkala pri hrani, mi je pediatrinja rekla, da naj ji vseeno začnem dajat GH. Da eni dojenčki pač niso mlečni in nikoli ne bodo. Jaz sem sicer vzela eno srednjo pot. Večerni obrok sem ji začela dajat mlečno riževo kašico. Mala takooo papa, da je veselje in pomoje bo ravno tiste grame, ki ji manjkajo dobila z to kašico. Res ne bi rada začela z ostalim prehitro, ker smo šele dober mesec brez krčev in krči so res bli huudiiii. Po 4 ure se je jokala in kako urico spala...

Kam pa hodite v posvetovalnice?:) Mal sem firbčna:)

Zakaj pa misliš,da ji manjkajo kaki grami?
Moja mala madam se je rodila sicer s 36 tedni ampak s težo 3310g,s 3100g sma odšli iz P.Pri 3 mesecih je imela natanko 4910g.Sestre so se držale za glavo,ker je bila na spodnji meji krivulje,na srečo pa naša pediatrinja,dr.Skokova z Jezdarske ni glih preveč zatežene sorte...
Je pa res ,da je fajn,če malo gledaš tudi na cm:Sara je bila pri treh mesecih dolga58cm,njen starejši bratec pa pri dveh mes.61cm,s težo 5340g.

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 81
23.6.2010 21:54:51   
Nattasha
Aja no sem pametna, vprašam, povem pa ne. Dr. Krebs, ZD Vošnjakova;) Tudi zelo zadovoljna, pa mali naši tud full paše, ker se ji non stop smeji;)

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 82
23.6.2010 23:14:21   
majakla
... (tudi) na Jezdarsko k Skok-ovi.

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 83
24.6.2010 8:37:24   
Nattasha
Oj!

Midve imava že od začetka težave s težo. Ko sem rodila, je imela 2x ovito popkovino in na koncu zavozlano, zato zadnji mesec ni napredovala v teži skoraj nič. Pol so mi jo naslednji dan odnesli pod lučko in sem jo hodila dojit v intenzivno na 3 ure. No pa še takrat so jo vmes lepo nafilali z AM, ker je zgubljala na teži in to več kot predvidenih 10%. Ko sem jo po 7 dneh dobila nazaj, sva se ponovno učili sesat, ker je dvigovala jeziček. Ampak ok, prideva domov in jo imam res non stop na joški, kontrola teže 2 dni kasneje...shujšala 70g. Seveda sem jih poslušala in mi je blo rečeno naj začnem dodajat. Pa sem se še borila. Prvo mleko izbrizgala, malo pristavila, zadnje mleko izbrizgala in ji dala po flaški. Ok lepo napreduje na teži, pol so se pa krči začeli in se je vse nehalo. Na prsi sploh ne več, tako da sem si cele obroke izbrizgavala in ji dajala po flaški. Ko so se krči malo umirili pa ni blo šanse, da jo dobim nazaj na prsi. Drla, davila, in spet padec teže.

Skratka, prvi mesec sva se zredili 600g, čez 14 dni sem jo tehtala, je shujšala 150g, pol pa sem ji začela dodajat in smo pol le dobili 2 kg gor do 3 posvetovalnice in od 3 do 4 spet samo 400g. Mala niti ni na spodnji krivulji, ampak celo malo nižje;))) Mi je zanimivo, ker noben od naju ni ravno neki lahkokategornik. Je pa ob zadnjem merjenju imela 62,2cm. No ja velikost pa očitno ima po nama, ker sva oba visoka. In zdaj ima 5720g in 62,2 cm...skratka zgleda kot ena dolga glistica z podbradkom;)))))

No in ker se ne dojiva in ker jo non stop vlačijo po rokah in ker sem picajzlasta, pa si morajo umivat roke in zunaj razkuževat, me je vseeno malo strah, kaj bo če mi mala zboli, grami bodo spet leteli z nje.

Eh v glavnem, kašica nam lepo laufa. Mala je čist navdušena in bomo imeli en mlečni obrok GH zvečer, vsaj tolko časa da ne pridemo do polnih 5 mesecev, pol pa naprej;)

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 84
25.6.2010 8:46:50   
ly117

Aja no sem pametna, vprašam, povem pa ne. Dr. Krebs, ZD Vošnjakova;) Tudi zelo zadovoljna, pa mali naši tud full paše, ker se ji non stop smeji;)

Mi tudi. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je kratko, delaj, kot da je prvi dan in živi, kot da je zadnji.

"Življenje je lepo, drobni prekrški ga sem in tja naredijo še lepšega..."

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 85
26.6.2010 13:37:39   
amelie
Ta tema je pa malo zaživela, super! user posted image  

Mi smo včeraj prišli z dopusta v Bohinju. Vse dneve smo preživeli zunaj, kar mi res ogromno pomeni. Mali je užival, nič sitnaril, nič jokal, ko smo bili zunaj, se je lepo igral s svojo žirafico, ki jo ima v košari, ko je bil lačen, sva se podojila, podrla kupčka in hop nazaj v košaro. Smejčkal se je vsakemu, ki je not pokukal user posted image  Prav očarana sem nad njegovo potrpežljivostjo, ker midva z dragim imava oba čebelice v riti user posted image  

Vidim, da se pogovarjate o teži otročičkov. Midva sva imela tudi na začetku težave, ker je mali zgubil več kot 10 % porodne teže in še po enem tednu ni nič napredoval. Je bil tak zaspanček, da ga po dveh minutah dojenja nisem več mogla zbudit. Zato sem mu začela dodajat (črpanje mi ni šlo), ampak sem ga vedno pred tem pristavila in tehtala, koliko je popil. Po dveh, treh tednih je spil 90 ml pri meni in takrat sem dodatek pospravila. Od takrat dalje Žiga raste, se redi in se doji tudi več kot desetkrat dnevno. Ko hoče jest, mu dam. Zdaj ima že konkretno preko 6 kg, odpustna pa je bila 3.740. Lahko rečem, da je debelušček, saj pri dobrih dveh mesecih na trebušček komaj spravi 74 cifro, ampak tako pač je. Pediatrinja je zadovoljna, pravi, da sta njena sinova tudi bila taki bombici, jaz pa tudi po začetnih težavah raje vidim, da imam požeruščka kot zaspančka. Sicer se veselim obdobja, ko se bo število podojev zmanjšalo, ampak zaenkrat se ne pritožujem. Samo, da je bajsi zdrav in zadovoljen user posted image  
Po drugi strani pa bi sama komot bila malo manj bajsi ... Zdaj sem začela malo gledat, kaj dam v usta. Od začetka se res nisem s tem ukvarjala, zdaj pa bom počasi iz junk fooda prešla na zdravo prehrano, ob kateri se itak najbolje počutim. Samo problem je, da se ne pripravi tako hitro kot ragu in makaroni in bo treba spet malo kuhat začet ... Ohjoj ... user posted image

(odgovor članu ly117)
Neposredna povezava do sporočila: 86
26.6.2010 18:13:38   
drobtinica29
čaw čaw, še od mene!

Za tabelco: Matic, 27.10.2009, 3900g,52cm, edinček ( zaenkrat šeuser posted image  ), mamica 30let, Mariborčanka.

Vidim da imamo že 3 enako pediatrinjo! Sem zeloooooooooo zadovoljna z njo!

Pogovarjale ste se o kilaži vaših dojenčkov, no naj še jaz povem, naš se je res rodil z 3900g, ampak je vsak mesec šel gor za dobrih 1200g in mi P ni nikoli rekla da je kaj pretežek, nasprotno da se lepo redi. Tako da je imel pri 3m že 7040g, sedaj pa je 8m, pa jih ima cca.9,5kg. pa ni nič predebel.Res pa da je sedaj začel dirkat po vseh 4 kot nor.
pa ni bil dojen, oz sem si melko 1,5m črpala, naprej pa AM. Pri 4m sem začela z GH, in sedaj že lepo papca vsega po malo, le zjutraj in zvečer še grisolino in te podobne zadeve.

Kaj se boste kaj odpravile na morje? Mi gremo komaj 2 polovica avgusta! Kje še je to!user posted image  Pa saj bo hitro minilo.

LP

27.10.2009 - Matic
28.10.2012 - Urban

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 87
27.6.2010 10:30:21   
sami0804
IZVIRNO SPOROČILO: drobtinica29

Kaj se boste kaj odpravile na morje? Mi gremo komaj 2 polovica avgusta! Kje še je to!user posted image  Pa saj bo hitro minilo.

LP

Na dopust gremo čez deset dni,pa še vedno ne vem kamuser posted image
Bomo se kar v zadnjem trenutku odločili,kaka varianta last minute ali pa kar na slepouser posted image
Ja,naši podatki:
Mama 34 let(rosnih!user posted image user posted image ) okolica MB-Sladki vrh
otroci-Mitja 15.11.2004
         Sara 12.1.2008

http://www.ringaraja.net/clanek/podprite-mamico-janjo-pri-posvojitvi-dvojcic_3182.html

http://www.facebook.com/home.php?sk=lf#!/pages/Zbiranje-podpisov-Za-otrocka-gre/135343546502939?ref=mf

(odgovor članu drobtinica29)
Neposredna povezava do sporočila: 88
27.6.2010 19:54:43   
Lenči_
Mi gremo nekje v začetku avgusta na morje. Jeej, komaj čakam. Upam, da ne bo tako kot pred tednom. Smo bili za par dni. In je bilo vreme grdo user posted image , pa še komari so nas tako popikali, da smo vsi opraskani domov prišli. No, morje pa je imelo 25 stopinj - HOT! user posted image Zdaj sem pa še bolana od klime v avtu. Ni se splačalo it! user posted image user posted image user posted image user posted image

Ujea, jutri bo pa lepo vreme. Upam, da se že končno pozdravim, da lahko grem kam s tamiceno.
Aja, neke pikice je dobila po telesu. Vročine sicer nima. ima pa na obrazu 3, na lasišču 2 in na zaspestjih, na vsakem eno. A ve katera, če je kaj razsaja? So pa od sekice tamali meli tudi neke pikice in ni bilo nič hudega. Danes sem ji pokazala, pa je rekla, da niso iste oblike, samo, da gre vrjetno za isto stvar. Zdaj pa res ne vem al naj jo peljem k zdravniku user posted image

(odgovor članu sami0804)
Neposredna povezava do sporočila: 89
27.6.2010 21:53:06   
Nattasha
Lenči kake so pikice? majhne rdeče? Dvignjene nad kožo? Izginjajo - bledijo ko se mala umiri al pa čez noč? Kolikor vem, so zdaj aktualne koze po Mariboru. Po cele skupine otrok manjkajo v vrtcih. Je pa inkubacijska doba 14 dni, tako da je za premislit, če ste bli v tem času kaj v stikih. Karkoli drugega sploh ni problem.lahko so pikice vročinskega izvora, lahko jo je kaj popikalo, al pa samo kaka reakcija na drgnenje robov rokavov, hlač, glavice ob podlago. Skratka, pikic je mali miljon, pa vse so rdeče;)))

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 90
27.6.2010 22:00:39   
Lenči_
Rdeče so. Niso tako male. Dvignjene nad kožo, kot kakšni mehurčki izgledajo, samo so trdi na otip. In ne zginjajo (ostajajo iste barve in velikosti) Se zraven pojavljajo. user posted image

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 91
28.6.2010 22:15:38   
Nattasha
Oj!

Sori, ostala včeraj brez neta...moj je neki updatal, pol je pa vse crknilo. Tipično. Jah glede pikic, je možno, da se bodo razvile kozice;( Ste jih nesli kaj pokazat?

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 92
29.6.2010 10:23:17   
Lenči_
Za enkrat še nismo bili nič pri zdravniku. Ni dobila nobene zraven. Pa tudi vročine nima. Če se bo stanje poslabšalo bomo šli sigurno takoj pokazat. Upam, da se ne bo kaj zakompliciralo user posted image

Hodite kaj na lenta? Jaz sem še vedno neka bolana in mi ni za nikamor, pa tako lepi dnevi so user posted image

Pa pišite kaj!

(odgovor članu Nattasha)
Neposredna povezava do sporočila: 93
29.6.2010 14:09:38   
Bubika26
Pozdravljene Mariborčanke!

Pa da se še te jaz pridružim. Doma imamo 16 dni starga fantka Alekseja, ker je sedaj pri nas še vse tempirano na 2 uri ali 3 ure, vas nimam časa brat za nazaj. Tako, da se bom kr od tukaj naprej "priklopla".
Sedaj pa grem malo počivat.

Stara sem 27 let in iz Maribora! Sinček Aleksej, 3460g, 50 cm ob rojstvu :-)

Pozdravček

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 94
29.6.2010 14:12:16   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: Bubika26

Pa da se še te jaz pridružim. Doma imamo 16 dni starga fantka Alekseja, ker je sedaj pri nas še vse tempirano na 2 uri ali 3 ure, vas nimam časa brat za nazaj. Tako, da se bom kr od tukaj naprej "priklopla".

Pozdravček

Bubika26, dobrodošla!!!  Pa čestitke za sinčka. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 95
29.6.2010 14:48:59   
katy83
user posted image

user posted image  sami0804 (34)                     MITJA 15.11.2004
                                                     SARA  12.01.2008
user posted image   elevitka (31)                          
user posted image   majakla(31)                         NIK 02.10.2009
user posted image   drobtinica29 (30)                MATIC 27.10.2009
user posted image   Nattasha (31)                                   13.02.2010
user posted image   Lenči_ (26)                          MARUŠA 05.03.2010
user posted image   Katy83 (26)                         TIMOTEJ  18.03.2010
user posted image   Amelie                                   ŽIGA
user posted image   m_aja (18)
user posted image   Bubika26 (27)                     ALEKSEJ

user posted image   zaljubljena23                         user posted image  pričakuje decembra  user posted image user posted image user posted image

ah, ja, nisem ravno neki ekspert v teh seznamih user posted image user posted image
Če katera zna to malo boljše, naj popraviuser posted image
pa dajte še podatke, ki mankajouser posted image

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 96
29.6.2010 14:57:28   
Lenči_

IZVIRNO SPOROČILO: Bubika26

Pozdravček

Dobrodošla Bubika26! Čestitke za sineka Alekseja :) Kako ste se privadli na novo življenje? Za nas je bila kar velika občutna razlika :)

Katy super za seznamček! user posted image Čist ok je. Sama ne bi znala niti tega skupaj spravit user posted image

(odgovor članu Bubika26)
Neposredna povezava do sporočila: 97
29.6.2010 15:18:46   
zaljubljena23
Bubika, dobrodošla in seveda čestitke user posted image user posted image user posted image

katy, lep seznamčekuser posted image user posted image user posted image , če želiš lahko pri meni dopišeš PDP 23.12....

Lent...Hja, me ne vleče ravno..Sem te dni natepirana bomba, namreč v ponedeljek imam zagovor diplome...Drugače pa me je začela ta vročpina jezit, pa tako fajn je bilo, ko so bile normalne temperatureuser posted image

23.4.2009, plusek...17.5.2009 si odšel med angelčke...
23.4.2010, plusek...17.12.2010 si prijokal na svet...
23.4.2012, plusek... 26.12.2012 PDP...

(odgovor članu Lenči_)
Neposredna povezava do sporočila: 98
1.7.2010 23:02:22   
majakla
Čeeeeeeer!

Lep seznam.

Jutri pa bo že 9 mesecev, odkar sem mami - jEEE!

Smo pa prvič bolani, Nik ima že od torka zvečer vročino,
torek: več kot 39, včeraj: več kot 38, danes dopoldne
37 in pol, zvečer pa spet 38. Sva mu dala svečko in
zdaj že od 20.30 spi.

Bomo vidli.

V soboto pa na morje.

Na Lent pa verjetno drugo leto. user posted image

(odgovor članu zaljubljena23)
Neposredna povezava do sporočila: 99
2.7.2010 0:05:48   
m_aja
čer da se vam malo javim ni mi za pisat zato tudi nič ne pišem ampak sej bo za seznam rodila sem punčko Aleo 10.5.2010 

(odgovor članu majakla)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Ime za punčko
Kimmi

Katero izmed naštetih vam je najbolj všeč

Neli (27%)

Ana (29%)

Lucija (19%)

Niti eno (25%)

Število vseh glasov: 201

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!