innes4 -> Problem z dojenjem lenuščka (4.6.2010 21:25:23)
|
Pozdravljene, Doma imam en teden starega malčka, ki je velik lenušček (malo je tudi zlatenčen, ni bil pa nič pod lučko). Že v porodnišnici sem imela velike probleme z dojenjem. Najprej mali nikakor ni mogel zagrabiti bradavice. Nimam sicer vdrtih, ampak mi ne ˇskočijoˇ dost ven. Zato so mi dali nastavek. Preko nastavka je vlekel, ampak smo ugotovili, da nič ne poje. Potem sem se odločila, da si bom mleko črpala, ker mleka sem imela že v P zelo veliko. Preko flaške je lepo vse popil. Doma sem nadaljevala s flaško, potem ko pa je prišel pravi naval mleka, pa sem vseeno še poskušala dojiti in je uspelo. Sicer z nastavkom, pa vendar. Začel je vleči, bila sem pozorna na požiranje. Problem je sicer, da ga moram vmes med dojenjem kar opominjat, da ne zaspi in da vleče naprej. Ko ima dovolj (po cca.10min) se odstavi sam. Kljub temu, da mu ponudim še drugo dojko, njega ne gane več, kljub vmesnemu bujenju, previjanju, ščipanju,itd, on spi naprej. Dojila pa sva se na 3 ure, včasih na 4. Problem pa je ta, da ne pridobiva dovolj na teži. V dveh dneh je dobil le 20g, čeprav naj bi dobili 20 do 40g na dan. Patronažna mi je rekla, naj ga boj pogosto dojim. To sem sedaj tudi začela, vendar se mi zdi, da v tistih 10min dojenja ne dobi dovolj tistega zadnjega najbolj hranilnega mleka. Zdaj se pa sprašujem, če naj vstrajam z dojenjem, ali naj rajši črpam? Ali pa naj po vsakem podoju probam še izčrpat in mu načrpano dam po flaši..to se mi zdi še najboljša ideja, vendar me je strah, da mu bom povzročila sesalno zmedo s flaško? Res si močno želim, da bi mi uspelo samo dojiti, po drugi strani bi pa seveda rada, da je mali sit in zdrav. Vsak nasvet bo dobrodošel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in pa hvala že v naprej.
|
|
|
|