taška30 -> vročina in široko povijanje (18.7.2005 12:25:41)
|
Meni je moj pediater razložil takole: široko se povija, da se poglobijo kolčne jamice in se zmanjša obraba kolkov v zrelih letih (približno, ne me držat za besedo). Mal blaga, kot praviš pupa, v bistvu drži nogice pod kotom 135°, kar naj bi bilo pravilno in je še posebej pomembno pri tistih ki imajo izpad kolkov ali kašen drug problem s kolki. Saj če pogledaš otročka v pamperski ko leži na hrbtu, da sam od sebe nogice v ta kot (noben ne leži z nogicamo skupaj, kot odrasli). V isti sapi je rekel, da je bil problem predvsem včasih, ko so otroke povijali v štruco, ker so imeli noge poravnane ob telo. V Lj ne delajo rutinskega UZ ob rojstvu (baje ni kapacitet - preveč otrok:zmeden: ), drugje pa. Če je na tem UZ s kolki OK, se ne rabi široko povijat (moj pediater sicer meni drugače, naj bi se vseeno do 6 meseca :grrr: ). No, skratka, jaz sem rodila v Lj in ne imela UZ-ja, razmišljala podobno kot ti, šli na samoplačniški UZ, kolki 1A in nehali povijati na široko. Itak je ptrok poleti bolj kot ne nagec, pa drži nogice narazen. Upam, da ni preveč zmedeno napisano, Taška:rozica:
|
|
|
|