Obračunavanje vrtca (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

neli365 -> Obračunavanje vrtca (3.6.2010 14:30:19)

Ob vpisu v vrtec sem bila na porodniški (aprila), bili smo tudi sprejeti. Sedaj pa sem zvedela da mi sept. ne bodo v službi podaljšali pogodbe, torej bom brez službe. Zanima me kako to vpliva na izračun vrtca, a mi bodo zakasirali isto kot da bi bila v službi ali gledajo tudi kaj dejansko stanje in ali lahko izgubimo mesto v vrtcu ?

pikapikica83 -> RE: Obračunavanje vrtca (3.6.2010 15:44:10)

Mesta v vrtcu ne moreš kar izgubit. Če si podpisala pogodbo imaš vrtec in dokler otroka sama ne izpišeš ga imaš zagotovljenega ne glede ne tvoje službeno ali drugo stanje.
Kako je s plačilom ne vem točno. Seveda se gleda dohodek in to, ampak po pravici povedano ne vem kako in kaj. Morda bo katera druga več vedela. Za vrtec pa ne skrbi!

sončnica14 -> RE: Obračunavanje vrtca (3.6.2010 15:53:32)

To je verjetno odvisno od vrtca.

Pri Kranjskih vrtcih je tako, da se takoj po izgubi službe javiš na Občini, kjer ti na novo izračunajo, v kateri razred sodiš in koliko boš po novem plačeval vrtca. Dohodke, ki jih nimaš več ti odštejejo!

In obratno, če dobiš službo moraš javiti na občino in prinesti odrezek prve plače, da ti dohodke ponovno preračunajo in izračunajo delež vrtca, ki ga plačaš sam.

LP

zmajaz -> RE: Obračunavanje vrtca (3.6.2010 15:59:33)

Če je otrok v vrtec že sprejet, potem kot pravita že predhodnici ne boš zgubila mesta. Glede dohodka je pa tako, da bi ti morali upoštevati izgubo zaposlitve in ustrezno znižati plačilo - se pa to ureja na občini, ker je ona tista, ki plačuje razliko.

sončnica24 -> RE: Obračunavanje vrtca (4.6.2010 8:17:32)

Za prostor v vrtcu se ne rabiš bat, ker otroka kar tako ne morejo izpisat. Glede plačila pa ti bodo na občini izdali novo odločbo, ti jim moraš samo javit da si ostala brez zaposlitve in ti bodo že povedali kaj jim moraš prinesti.

Stran: [1]