AvgUstOvKe (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Jessy -> AvgUstOvKe (18.7.2005 10:09:18)

Dobro jutro! :zaspan: Očitno moram danes jaz začeti, ker sem malce prezgodaj vstala!!! ;)
Kje pa ste ostale?

Jaz sem že vstala, ker današnja noč ni bila taka, kot bi si želela. Večkrat sem se zbudila, ker mi je bilo vroče, potem pa kar nekaj časa nisem zaspala nazaj. Se mi zdi, kot bi celo noč prebedela.
Sem pa začela razmišljat, da se v skoraj vsakih sanjah pojavljam kot nosečnica, ali pa že imam dojenčka. Očitno sem že čist obsedena s tem stanjem! :bravo::bravo::bravo:

Kako se pa drugače počutite? Avgust bo vsak čas tu, še slabih 14 dni, pa bo avgust! A vas že kaj stiska??? Mene že malčk skrbi, kako bomo shajali mi trije in kako bomo spali, se navajali drug na drugega. Še najbolj me pa skrbi, da ne bi znala potolažiti našega :duda:, ko bo jokal! Saj vem, da je vse to brez veze, ampak kar ne morem mimo tega, da o tem ne bi razmišljala!!!

Ale, zdaj pa še ve kaj napište!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.7.2005 10:17:29)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.7.2005 10:18:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Tiamo -> AvgUstOvKe (18.7.2005 10:33:35)

Jutro,

danes je bila moja noč, spala kot ubita, zbudila pred 30 min....

Sem šla že v trgovino in me je skor kap zadela, kok je vroče. V stanovanju imam pravi balzam, pred oknom in balkonom imam velik kostanj, tako da sonce ne pride do cca 13. Pol pa klima laufa...:bravo:

Ja avgust se približuje, me je kar malo strah. Lih včeraj sem premišljevala kaj naj naredim za rojstni dan, ki ga imam en dan pred rokom. Verjetno bom prijatelje povabila na pijačko, če me bo pa kaj začelo zvijat, me bodo pa peljali. Ne bom doma čakala, ker bom preveč živčna. Upam, da bo vse OK...9nebesa

Zdaj grem prefarbat karniso na belo, in zdraven premišljevati kakšne omare naj dam v dnevno sobo. Moj ima danes nalogo, da izbere ime.:sloncek::sloncek:

LP Tia74

violinski -> AvgUstOvKe (18.7.2005 10:35:10)

Odštevamo, odštevamo.... Brojim sitno, rečem vsakemu, ki me vpraša, kdaj bo. Sosede iz bloka me že vse sprašujejo, če sem še vedno doma (zanimivo, jaz v bloku čisto nikogar ne poznam, zdaj se mi pa že ves mesec dogaja, da me ženske ustavljajo na stopnišču - je res, da hodim s polžjo hitrostjo - ustavljajo in sprašujejo po počutju).

Vročina me kar zdeluje, najbolj 'boga' sem zvečer, če popoldne nič ne zapiha, pol spim direkt pod oknom, da me ne pobere. V dnevni rešujemo s stropnim ventilatorjem, v spalnici pa tega nimamo, verjetno si bom še ta teden omislila enega stebričnega, ker vse drugo vzame preveč prostora.

Miševi je napisala, da bo imela verjetno kako težavo s svojo triletnico, jaz opažam isto pri moji :roza: 20-mesečnici: včeraj se je igrala s svojim dojenčkom, ki ga je dobila prejšnji teden od prababice in ko je bila malo groba z njim, sem ji povedala, da mora biti z dojenčkom nežna, če ne bo jokal in potem sem ga vzela v naročje in malo pobožala in poskušala 'uspavat'. V trenutku je bila na moji drugi nogi v naročju in se začela pestovati pri meni. Predtem se je malo pritoževala čez to, da jaz pestujem njenega dojenčka oz. sploh nekoga, ki ni ona, potem se je pa kot ježek zrinila do mene, da bosta z dojenčkom oba imela mamico. In 'moja moja', je ves čas pela - najprej je mislila na dojenčka, potem pa na mene... Ne bo ravno enostavno, se mi zdi.

Tudi meni se zdi, da bi me morali s kavča kar vzdigovati, ker če se zasedim za kak film ali kaj podobnega, mi vsa medenica škripa, ko vstajam. Racam pa tako, da bi mi še male račke sledile, če bi me videle.

Sicer pa lahko počakam še kak dan - jutri npr. imam spet CTG, pa me zanima, če bo že pokazal kako aktivnost, ker se mi vsake toliko zdi, da bi 'to že lahko bil popadek', ampak se nazadnje vedno izkaže, da je samo eden in da moram takoj na WC :)- (imam nekaj prebavnih motenj zadnja dva dni, verjetno posledica piknika)....

Poskušajte se čimbolj sprostiti, če drugače ne, pa na RR :bravo: :sloncek:

Teya -> AvgUstOvKe (18.7.2005 13:16:07)

hudo, punce....ko gledam vaše trakce in piše, only 17 days to go, only 18 days to go itd itd, me kar konkretno stisne!!!! :ups: pri meni je sicer še kar nekaj dni več, pa vseeno, ker se štejem v vašo skupino, stiska kar še mene :ups::)-....malo sem vam pa tudi fouš :)-:)-:)- kmalu bo prišel dan, ko boste poljubčkale svoje sončke in kmalu tudi dan, ko boste lahko spet, po dolgem času, legle na TREBUH!!!!!!!! :)-jaz komaj čakam, seveda ne tako željno, kot malega :duda:, da končno spet zaspim na trebuhu, saj to premetavanje v levega na desni bok, ni nobeni stvari več podobno :ups:...hm...pa pravijo naj se zdaj naspimo, dokler še imamo čas :ups:.....jejžešna, kaj nas potem šele čaka :)-:)-:)-

Žani -> AvgUstOvKe (18.7.2005 14:34:24)

Pozdravček še iz dolenjskega konca! Tale vročina me bo pokopala...Jaz sploh ne morem več dihat.:((Groza. Komaj čakam jutri in naslednje dni, ko naj bi se malo ohladilo. Včeraj sva z :love: cel dan čistila stanovanje in pripravljala za :duda:. Zvečer sem še komaj stala na nogah. Mislim, da je Tia 74 dobila konkurenco glede zatekanja nog.:(( Že zjutraj se zbudim z zatečenimi nogami, da ne govorim, kakšno stanje je zvečer. Včeraj nisem mogla obuti niti enih japonk več, tako da sem si jih kar od :love: sposodila, ki ima 3 številke večjo nogo. Upam, da me ni kdo preveč čudno gledal...pa kaj čem, bosa pa res ne morem okrog hodt.;) 20 dni bom pa menda še zdržala.;)Jutri imam pregled in prvič CTG. Upam, da bo vse ok.
Joj, da ne pozabim...imam eno vprašanje. Včeraj sva postavila košek za :duda: in stena v tistem kotičku, kjer je košek, se mi zdi tako pusta. A ima katera kakšno idejo, kaj čem obesit al pa nalepit na to steno? Sem čist brez idej...:ups:
Se še tipkamo, se mi mudi k frizerju!
Lep pozdrav!:rozica:
Žani

Tiamo -> AvgUstOvKe (18.7.2005 14:42:40)

Hy,

končno sem prebarvala karniso, pa še pol balkona :ups:, pač nisem za malarijo.

Žani :bravo: jaz sem se že navadila na zatečene noge. K bi me videle sedaj:)-:)-..imam oblečene kompresijske dokolenke in kratke hlače, sem k stara mama ;). Tudi jaz bom zdržala teh cca 18 dni.

Žani imava pa tudi isti problem, samo da jaz iščem ideje za omarice, ti pa za steno. Poglej v album od Jessy ima zelo lepe poslikave. Jaz grem pa na pijačko z mizarjem in upam, da mi bo kaj predlagal.

Se tipkamo...

Jessy -> AvgUstOvKe (18.7.2005 15:27:39)

Žani, tudi jaz sem v klubu zatečenih nog! Tekom noči sploh ni več sprememb, saj so zjutraj ravno tako zatečene, kot zvečer. Se pozna te dni, ko je bolj vroče, da tudi noge bolj zatekajo. Pa zatekam tudi v obraz, oz. veke imam zatečene. Še najbolj mi odleže masaža nog, ki jo izvaja :love: s kremo, da me vsaj bolijo ne, ko stopam, čeprav proti zatekanju pa tudi masaža ne pomaga. Jaz srčno upam, da bo ta odvečna voda res šla v prvih dneh po porodu ven iz naših teles. Veš, tudi jaz ne morem obuti svojih japonk, ki sem jih nosila pred :nosecka:, zato sem si za 700 SIT kupila dve št. večje. Te bom nesla tudi v porodnišnico!

Tia, ti si pa pridna, da še toliko delaš! Jaz sem danes delala NIČ! Dopoldne sem šla k mami na kavo, pol k tašči na kosilo, pol pa lepo na kavč, kjer sem brala o novorojenčkih, dojenju, tolaženju joka...torej, trenutno atraktivne teme, zdaj sem pa tu, za računalnikom, ker me je :love: spet pustil samo za celih 6 ur. Bog ne daj, da me v tem času prime za v porodnišnico!?!?

Jaz sem pa danes napovedala boj proti vročini. Celo noč sem imela na stežaj odprta okna v dnevni in otroški sobici, da je bil prepih. Ko sem vstala, sem vse zaprla (tega še nikoli nisem naredila), pa žaluzije spustila dol, tako da sonce res ne pride notri in se mi zdi, da je razlika očitna! Čisto normalno živim v stanovanju in mi ni nič vroče. Drugače pa tudi midva zmerom bolj razmišljava o nabavi klime, vendar je zaenkrat še težava v tem, da ne veva, kje bi jo sploh postavila. :zmeden: Bova tudi to natuhtala! Tia, kje sta vidva nabavljala klimo in koliko vaju je stala?

Žana, če se ti ne da risati, sem tudi v BC videla razne okrasne nalepke za okrasitev otroških sobic. Gledala sem v BC v BTC-ju in sicer v zgornjem nadstropju.

Uživejte še naprej! Jaz se grem sladkati z rolado, ki sem jo naredila že včeraj!

Sofi -> AvgUstOvKe (18.7.2005 16:10:42)

Punce, kar pogrešala sem vas ta dva tedna, ko sem bila na dopustu. Sploh si nisem nikoli predstavljala, da se mi bo kdaj mudilo domov z morja :)-. Ampak samega poležavanja v senci se pa človek tudi naveliča.
Tudi jaz sem vsaki dan bolj zatečena in vsaki dan bolj lena, ta vročina me ubija, pijem in pijem, pa se ne odžejam... Hrbtenica me boli, včasih me prav vseka in že mislim, da se je mogoče začelo... pa nič od tega, najbrž se bom morala navaditi tudi tega.
Že nekaj noči se mi dogaja, da grem zvečer normalno spat, pa se zbudim ob 2.45 (kot budilka), ko moram nujno na stranišče, ko pa zlezem nazaj v posteljo, imam občutek, da :duda: sili z glavico naprej in me kar razteguje (pritisk navzdol), nato zaspim, zjutraj normalno vstanem.
Pa vse to sploh ni tako hudo, ko pomislim, da prihaja moj malček 9nebesa.
LP

miševi -> AvgUstOvKe (18.7.2005 16:15:14)

Pozdravljene!

Danes je pa res soparno, kar teče od mene. Malo pa k "švicanju" pripomore še dejstvo, da imam jutri pregled. Že sedaj se psihično pripravljam na to kdo bo delal:(. Jessy - jaz bi tudi kaj sladkega, pa ne upam zaradi kg, da me ne bo spet kdo tako lepo sprejel kot zadnjič. Včeraj sem si privoščila 1 kepico sladoleda, pa še za to sem imela slabo vest.

Žana, v Baby centru imajo res vse sorte za na steno. Pa po moje bi v Mother Care tud ali še kaj več našla. Jaz sem namesto slikanja na steno naredila kar slikco, da jo bom lahko premeščala sem in tja, če bo treba.

Jaz mam dons noge čisto, čisto malo zatečene, tko da zaenkrat ni sile. Se mi pa smilite vse, ki imate buhteljčke, sam tolažte se stem, da bo po porodu vsa voda izginila...

Aja, pa še to. Pred eno uro bi me skoraj kap. Je :love: prišel noter, ker je šolal za škarpo in povedal, da ga je "napadla" pol metra velika kača. Če ne bi odskočil, bi ga lepo zadela. Kar je pa še huje, je pa 15 min pred tem stala na tistem kraju naša Nika. Me kar zmrazi, da bi ji kaj bilo. Sicer kače v Slo niso tako zelo strupene, ampak vseeno. Na koncu smo s sosedi in s knjigami ugotovili, da je bila kosmulja. Mislim, da se ji tako reče:zmeden2:. Lahko bi bil pa gad ali pa modras, ker so sosedje z nijimi že imeli bližnja srečanja. Uf, sam da je mimo...

Držite pesti za jutri!!!! Poročam, ko pridem s pregleda.

LP:rozica:

Tiamo -> AvgUstOvKe (18.7.2005 16:50:45)

Klimo sva montirala pred 3 leti, pa še prijatelji so jo montirali..saj veš brez računa...dala sva cca 160.000 SIT z montažo vred. Naj pa povem, da je to edina stvar, kjer jaz nisem bila prisotna, pri montaži mislim ,in sem še danes pošteno jezna :grrr:na :love: in prijatelje. Kabel od klime so mi potegnili skoraj po sredini stene in to krivo, nevem kam je :love: gledal!!! No, zdaj bomo kabel prestavili tak, da bom jaz srečna. :grrr: sem tudi na montažo zunanje enote, so mi jo postavili na balkon, tako da gleda proti balkonskim vratom?? Veste kakšno vročino imava na balkonu, pravo zastojn savno. Edino dobro lastnost tega je,da se perilo posuši v 10 minutah. Premontaža zunanje enote pride na vrsto oktobra.

Sem pa tudi jezna sama nase, da moram imeti vse kot iz škatljice. Se pa pridno odvajam tega, saj kmalu pride :duda: in verjetno kar nekaj let ne bo kot v škatljici.

Danes sem v Mercatorju kupila njihov ledeni čaj in je pokvarjen, fuj, sem skoraj bruhlna, okus je po zavretem. A bi ve nesle nazaj, kupila sem 2 litra, eden je še zaprt? :zmeden:

Jessy -> AvgUstOvKe (18.7.2005 18:06:51)

Veš, Tia, da se je podobna štorija tudi nama zgodila kakih 14 dni nazaj, ko sva v Šparu kupila tist ta nov okus od Brava - Ananas Kokos. Sva ta prvi dan odprla eno plastenko in je bil sok božansko dober. Čez par dni sva odprla ta drugo plastenko, ki pa je bila pokvarjena. Sicer se mojemu :love: ni zdelo, da bi bil pokvarjen sok, meni je pa smrdel in okus imel po plesni, da sem ga celega zlila v lijak. K sreči sva kupila le ti dve plastenki in me je minilo, da bi sploh še katero kupila.
Fajn bi bilo, da bi človek res nesel nazaj, vendar kaj pa, če je ta druga plastenka vredu??? Pri nama je že bilo tako, da je bila ena vredu, druga pa pokvarjena. Sicer dvomim, da bi komplicirali, lahko ti pa rečejo, da jim ne moreš dokazati! Kaj pa vem!?! :zmeden::zmeden::zmeden:

Sem se pa malce uštela s to borbo proti vročini. Tak sistem, kot sem si ga zamislila, sicer funkcionira, dokler je tudi človek pri miru in ne miga. Sem se pa prej lotila sortiranja oblekic za :duda:. Sem vse dala iz Space bagov in jih nekako skušala razvrstiti po velikosti. Vam povem, da se mi je kar mešalo od teh cunjic. Po moje sem se od vsega hudega tako potila, kot bi tekla maraton. A kaj je bilo tako hudega pri tem??? Te oblekice, ki sem jih dobila od sestre, je že pred njo uporabljala moževa sestra za 2 otroka. Kar pomeni, da je večina etiket popolnoma spranih in se velikosti sploh ne vidi. Pol si pa predstavljajte, da sem skoraj vsako oblekico stegnila (so bile vse lepo zlikane in zložene) in primerjala s kakšno, kjer so se št. še videle. Pa se tudi tisto ni kaj dosti ujemalo med seboj. Nakar sem imela še eno težavo - kako vse to najbolj pametno, praktično in smiselno zložiti v omaro in kaj v previjalno. Mah, po moje bom vse to vsaj še 10x prestavljala.
Nekako sem uredila tiste pajacke po občutku, pol bom pa sproti videla in še sproti kaj prestavila na drugo polico, če bom ugotovila, da je kaj preveliko.
Kako ste se ve s tem spopadle? Kaj ste dale skupaj na kupčke?

Jaz sem malce poskušala ločiti bodije brez rokavov, pa bodije s kratkimi rokavi, pa bodije z dolgimi rokavi, pa cele pajacke posebej, pa hlačke oz. žabice posebej....uffffff.....po moje bom kar sanjala o tem!

Tiamo -> AvgUstOvKe (18.7.2005 18:16:45)

Jessy jaz sem se pa pri oblekicah znašla, vse sem prvo oprala (počakala sem, da sem vse dobila od kolegic) in potem zlikala, in jih zložila po velikosti v vreče. Tudi meni je veliko entiket spranih, potem sem pa primerjala velikosti in zlagala.

No nove cotice so posebaj zložene v vrečkah...

Zdaj me pa panika grabi, jaz imam še vse oblekce v vrečkah in to zložene v posteljici. Danes sem ugotovila, da mora ponovno električar priti, ker mi stena "šmelca", se pravi, da so mi prebili kabel in zdaj je panika, da se kaj zažge ali da me strese... Tako, da omare, ki pride v spalnico še nimam postavljene in ne morem narediti prostora za cotke...kdaj bo minila tale norišnica s stanovanjem.

Grem na sprehod :kuza:

tina104 -> AvgUstOvKe (18.7.2005 18:17:29)

Pozdrav še od mene!!
Zjutraj je :love: okupiral računalnik, tak da nisem mogla nič na RR, potem pa sem šla po nakupih in sedaj po petih urah hoje po trgovinah me pa res bolijo noge, pa otekle so tudi, roke pa so malo boljše kot včeraj.
Sem naredila nakup hrane, pa ene drobnarije za :duda: sem kupila (glavniček, bombažne krpice, vato, aspirator...). Nisem vedela,da se v Mullerju da dobit precej stvari bolj poceni kot kje drugje8). Pa modrček za dojenje sem si kupila - tudi v Mullerju za 2200 sit nekje in se mi zdi na videz čisto enak kot oni kaj sem jih gledela v eni trgovini od Lisce za 4000. No, obletala sem Mulerja, DM, Baby center, Mercator, pa še mi vedno nekaj stvari manjka za :duda:. Zdaj ta teden bom pa tudi oprala cotike.

Ja, Tia, če ravnbo greš v Mercator oz. če ti je blizu, nesi nazaj. Jaz se zaradi tega ne bi ravno vozila 20 km, če pa si nekje v bližini, pa ja...

Jessy, tudi jaz v vseh sanjah nastopam kot nosečnica :). Pa podobne misli me obdajajo, ampak mislim, da to tako vsako malo skrbi, kako se bo znašla, saj res gre za ogromne spremembe v življenju.

Jessy -> AvgUstOvKe (18.7.2005 19:48:44)

So na POP-TV pokazali 3 novorojenčke in sem ob pogledu nanje :((:((:((:((:((:((:((:((!!! Tako je bilo lepo!!! Pa samo na to sem mislila, da bova z :love: čez 11 dni isto doživljala!!! JUPIIII!!!!!:bravo::bravo::bravo:

Žani -> AvgUstOvKe (18.7.2005 21:01:12)

Evo me nazaj...Sem bila pri frizerju, pol sem se pa še pri mamici oglasila. Hvala vam za pomoč pri svetovanju. Ja, sem razmišljala, da bi šla v BC vprašat, samo vprašanje, če bodo tle pri nas sploh kaj imeli. Veliko stvari tu pri nas niso imeli, pa sva mogla it v LJ v BC. Sem Jessy vidla pri tebi v albumu, kok lepo sta opremila sobico. Ampak jaz sem čist ne-tehnični tip, tako da kakšno risanje pri meni žal odpade.Kar se tiče otekanja...Vidim, da smo vse ene revice, ti Tia pa verjetno najbolj.:(( Tudi jaz upam, da bo po porodu boljše. Zadnje dni pa opažam, da imam tudi pritisk konstantno povišan(okrog 150).Ne vem, če je to uredu.:zmeden2: Sicer imam pa jutri pregled, pa bom vidla, kaj bodo rekli. Miševi, držim pesti za jutrišnji pregled in dobrega zdravnika.:miska: Moja ginekologinja je samo še ta teden tukaj, potem pa gre na dopust, tako da se bom tudi jaz drug teden ubadala s to težavo.
Kar se tiče oblekic, sem jih jaz tako ločila, kot si jih ti Jessy poskušala(body kr.r, body do.r., žabice, pajaci, kompleti,...). Sej kakšen mesec po porodu bo verjetno že vse pomešano.;)
Zdaj pa že predolgo sedim...Imam noge kot trolček...
Jutri pa sporočim, kaj je bilo na pregledu. Držite pesti, da bo vse ok!
Lepo pančajte in kaj lepega sanjajte. :metulj:
Žani

Stran: [1]