soncnica76
|
Pozdravljene najprej me zanima na kakšnem mleku skuhate puding AM al kravjem? Berem vas redno samo nekak ni časa za pisanje. Sedaj pa se mi je nabralo nekaj vprašanj pa vas prosim za odgovor, ker berem, da že pridno uvajate GH. Mi smo stari 5,5 meseca in sem sedaj začela z GH. Uvedli smo krompirček po sistemu 3 dni eno živilo sedaj smo na korenčku. ALI JE TO NUJNO, DA SE PRI TEH MESECIH TAK UVAJA? Ker smo bili zadnje dni, ko smo se dojili zelo razdraženi sem začela predvidevati, da je mogoče lačna in da nimam dovolj mleka. Čez dan ni spala skoraj nič, ponoči pa smo spali cca od 21 pa do 5 zjutraj. Čeprav so mi vsi rekli ne dodajat AM saj spi ponoči, sem vseeno sedaj 3 dni v popoldanskem obroku dala AM ampak spije samo 40 ml in se noče več dojit in še to s težavo, ker flaške sploh ne mara - do te faze sva rabile 14 dni, da vsaj malo spije in da spije tudi vodo in čaj zdaj te dni o ji je vroče. Torej sedaj dodajam popoldanski obrok AM in GH dopoldan ter spimo tudi čaz dan po cca 2-3 ure. Poleg tega se nam je zmanjšalo število obrokov iz 8 na 6 - prej smo jedle skoraj na 1,5 ure. Zanima me, kdaj se preide na več obrokov dnevno in kako to tehnično izvesti (vsak obrok dodaš novo živila al kako). Ali imajo polenta in proso gluten? Pijača: zanima me, kdaj ponudite sok ali vodo - takoj po obroku GH, med, pred,.. Menstruacija: no potem pa me zanima še nekaj ali ima katera še enake težave - men že čist težijo tele krvavitve - sem zastavila tole Pušenjaku želela bi vam zastaviti vprašanje v zvezi z nenavadnimi ciklusi menstruacije oziroma krvavitvami po porodu. To je bila moja prva nosečnost, ki se je zaključila normalno s porodom sredi januarja tega leta. Med čiščo po porodu nisem imela posebnih težav in tudi poporodni pregled ni pokazal posebnosti. Kljub temu da polno dojim se mi je menstruacija vrnila že pred tremi meseci. So pa krvavitve postale obilnejše, boleče in daljše (vse so trajale 10 dni), po zadnji se mi je le en teden kasneje ponovno pojavila še ena krvavitev, ki poteka na enak način kot bi bila spet menstruacija. Moja ginekologinja je na daljšem dopustu, zato bi vas prosila za mnenje in nasvet ali je potrebno težavo raziskati ali pa gre morda le za hormonsko pogojene in prehodne težave, kot posledico dejstva, da zadnja dva meseca jemljem kontracepcijske tabletke (Cerazette) in če gre za slednje v koliko časa je pričakovati normalizacijo ciklusa. in mi je odgovoril za motnje v vzorcu krvavitev imate vsaj 2 razloga: dojenje in uporabo Cerazette. Oboje namreč lahko vpliva na maternično sluznico, ki v teh pogojih ni nujno stabilna. Ob jemanju Cerazette je zelo težko govoriti o ciklusu, kajti tudi, če bi imeli ovulacije, Cerazette aktivno znižuje višino maternične sluznice kar jo občasno utegne destabilizirati v stabilnosti njenega ožilja in zato občasno in nepredvidljivo lahko pride do krvavitev, ki so lahko od krvavkastega izcedka do močnih, svežih krvavitev z nepredvidljivim trajanjem. Če bi se krvavitve začele pojavljati prepogosto, se oglasite pri svojem ginekologu, s katerim prediskutirajte še kakšno drugo možnost kontracepcije ob dojenju(verjetno pride v poštev le še MV Mirena). Ko boste dojili največ 2x dnevno, bo mogoče tudi preiti na kombinirano KT, ki vsebuje tudi estrogen. Estraogeni v KT lahko zmanjšajo količino mleka, vendar teh v Cerazette ni. V glavnem ne vem zakaj bi vzel te KT, če že cel mesec krvavim. No toliko zaenkrat lepo se imejte in lepo preživite poletje. Hvala vam za odgovore - aja še to škoda da je ta forum malo zamrl, pridte punce še kaj nazaj
|